More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Μαριονέτα, του Ντάνιελ Κόουλ

    Η Μαριονέτα, του Ντάνιελ Κόουλ

    Δευτέρα 24 Μαίου 2010. Ο αστυνόμος Γουίλιαμ Φοκς, γνωστός ως Γουλφ (από τα αρχικά του William Oliver Layton-Fawkes) βρίσκεται στο δικαστήριο για τη δίκη του «Αποτεφρωτή», του πλέον διαβόητου δολοφόνου στην ιστορία του Λονδίνου με είκοσι επτά φόνους γυναικών σε ισάριθμες μέρες στο ενεργητικό του. Έχοντας παρακολουθήσει και τις σαράντα έξι μέρες της δίκης, επιτίθεται στον άρτι αθωωθέντα κατηγορούμενο και τον ξυλοκοπεί άγρια. Φεύγει από το σώμα. Η ζωή του κατηφορίζει. Χωρίζει και από την γυναίκα του, τη δημοσιογράφο Άντρεα.

    28 Ιουνίου 2014, τέσσερα χρόνια μετά. Ο Φοκς ζει σε ένα αποπνικτικό διαμέρισμα στο Λονδίνο. Έχει μόλις επανέλθει στο Σώμα έπειτα από εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική κλινική για να θεραπεύσει τον ανεξέλεγκτο θυμό του, όταν απέναντι από το διαμέρισμά του εντοπίζεται κρεμασμένη στο ταβάνι μια μαριονέτα που αποτελείται από τα μέλη έξι δολοφονημένων ανθρώπων, ενώ το χέρι της δείχνει προς το σπίτι του αστυνόμου.

    Μέσω της πρώην συζύγου του αστυνόμου Φοκς, η οποία είναι δημοσιογράφος, ο δολοφόνος στέλνει φωτογραφίες από τις δολοφονίες του καθώς και μια λίστα με τους έξι επόμενους στόχους αλλά και τις ημερομηνίες εκτέλεσής τους. Κανείς δε θα αισθανόταν άνετα αν διάβαζε, έστω και ως τελευταίο, το δικό του όνομα στη λίστα. Έτσι δεν είναι, κύριε Φοκς;

    Ένας αγώνας δρόμου μόλις ξεκινά. Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα θύματα αλλά και να προστατεύσει τους μελλοντικούς στόχους του δολοφόνου. Έχει δεκαπέντε μέρες μέχρι το επόμενο χτύπημα ενώ τα ΜΜΕ οργιάζουν μεταδίδοντας κάθε πιθανή λεπτομέρεια γύρω από τις δολοφονίες.

    Ο δράστης είναι δύσκολος αντίπαλος. Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και καταφέρνει να σκοτώνει τους ανακοινωμένους στόχους του όσο κι αν φυλάσσονται. Τι συνδέει τα θύματα μεταξύ τους; Γιατί ο αστυνόμος Φοκς βρίσκεται στη λίστα;

    Ένα καταιγιστικό, ατμοσφαιρικό, ασύλληπτο, αστυνομικό θρίλερ, με συνεχείς, ιδιοφυείς ανατροπές και τα δάχτυλά σου να κολλάνε στις σελίδες. Με συνεχή εξέλιξη, πλοκή που δεν σκαλώνει πουθενά, καλοδουλεμένους χαρακτήρες, μπόλικο τρόμο και κάτι γυρίσματα κεντημένα με πολλή τέχνη.

    Πρωτοεμφανιζόμενος ο Daniel Cole. Ε και; Η Μαριονέτα ήδη έχει εξασφαλίσει άλλα τέσσερα βιβλία ενώ ήδη έχει κλείσει τη μεταφορά της στη μικρή οθόνη.

    Και παρότι η Μαριονέτα βρίθει των κλασικών κλισέ των αστυνομικών θρίλερ (χωρισμένος αστυνόμος που επιστρέφει στο σώμα μετά από ατυχή στιγμή, αστυνόμος με πρόβλημα αλκοολισμού, φλερτ μεταξύ των συναδέρφων που ερευνούν την υπόθεση κ.α.), ο Cole τα μπλέκει τόσο ξεχωριστά όλα που δεν έχεις παρά να υποκλιθείς.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Μαριονέτα
    Συγγραφέας: Daniel Cole
    Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
    Φιλολογική επιμέλεια: Ιωάννα Ανδρέου
    Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ελένη Κυριακίδου
    Σελίδες: 480
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1075-7
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular