More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ μηχανή του χρόνου 3: Η μηχανή πτήσης του Ντα Βίντσι, της...

    Η μηχανή του χρόνου 3: Η μηχανή πτήσης του Ντα Βίντσι, της Βικτόρια Βάκθεθ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-11) – Ιστορία μυστηρίου και γνώσεων

    Η αδράνεια εξασθενίζει τη δύναμη του νου.
    Λεονάρντο Ντα Βίντσι

    Η παρατήρηση, η φαντασία, ο ενθουσιασμός και το μεγαλύτερο όνειρό του – αυτό να πετάξει- οδήγησαν το Λεονάρντο Ντα Βίτσι σε μια από τα πιο διάσημες εφευρέσεις του, την πτητική μηχανή – γνωστή και ως «ornithopter. Ο σχεδιασμός αυτής της εφεύρεσης είναι εμπνευσμένος από την πτήση των φτερωτών πλασμάτων- πουλιών και νυχτερίδων- αλλά και των κομητών, τα οποία η ντα Βίντσι έλπιζε να αναπαράγει.

    Η Άλεξ –Αλεξάνδρα είναι θαρραλέα, εξωστρεφής, της αρέσουν τα ταξίδια και οι περιπέτειες. Ο Τσιανγκ είναι Ισπανοκινέζος, λατρεύει το διάβασμα και το να λύνει γρίφους. Αν και οι δύο φίλοι είναι τελείως διαφορετικοί, υπάρχει κάτι που τους ενώνει.  Είναι χρονοταξιδευτές.

    Εκείνο το πρωί που η Άλεξ και ο Τσιανγκ συναντήθηκαν για να ταξιδέψουν ξανά στον χρόνο, το αγόρι ήταν καταχαρούμενο. Είχε περάσει τις τελευταίες μέρες μελετώντας ασταμάτητα την ακολουθία αριθμών και γραμμάτων που είχε βρει κρυμμένη στο βιβλίο του και, συγκρίνοντάς τη με εκείνη που είχαν χρησιμοποιήσει στη χρονομηχανή, πίστευε πως είχε ανακαλύψει το πολυπόθητο κλειδί.

    Ο Τσιανγκ είχε καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το κρυμμένο μήνυμα. Μια νέα περιπέτεια τους περίμενε.

    … Τα κόκκινα και μπλε λαμπάκια άναψαν εκτυφλωτικά σχεδόν, ενώ τα πράσινα φωτάκια αναβόσβηναν ολοένα και πιο γρήγορα. Τα δύο παιδιά έβλεπαν τα πάντα γύρω τους να θολώνουν, σαν να κινούνται αστραπιαία, και μ΄έναν παράξενο θόρυβο…..σσσβιιιν……οι δύο φίλοι εξαφανίστηκαν μέσα σε μία έκρηξη φωτός.

    Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο του 19ου αιώνα όπου τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη, καθώς θα γίνουν δεκτοί στην Εξοχότατη Βασιλική Εταιρεία ∆ιακεκριµένων Ταξιδευτών του Χρόνου, μέλος της οποίας είναι και ο Νίκολα Τέσλα- ο γνωστός εφευρέτης με την οξύτατη ευφυΐα και ανεξάντλητη φαντασία που ήταν από τους πρωτοπόρους στη χρήση του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.

    Η περιπέτεια των δύο φίλων, όμως, δεν θα τελειώσει εκεί, αφού θα λάβουν νέες οδηγίες και θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Μιλάνο της Αναγέννησης. Δύο παράξενα αγόρια θα βρεθούν στο δρόμο τους αλλά και ένας ηλικιωμένος κύριος με πλούσια ολόασπρη γενειάδα. Ποιος να είναι άραγε;

    Λοιπόν, μικρή μου. Είμαι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ζωγράφος, μηχανικός, συγγραφέας, γλύπτης, εφευρέτης…

    Τα παιδιά θα μείνουν άφωνα καθώς ο Λεονάρντο τους ξεναγεί στο σπίτι- εργαστήριο του. Σχέδια, βιβλία, μελάνια, χρώματα, φτερά, σημειώσεις, μακέτες, ένα κρανίο που μάλλον ανήκε σε άλογο, μια μηχανή που έμοιαζε με ξύλινο καβούκι με ένα σωρό μικρά κανόνια, ένα πλοίο με κάτι τεράστια κατάρτια, κι άλλα πολλά ακαταλαβίστικα σχέδια και εφευρέσεις, και…  μια μηχανή πτήσης – ένα ορνιθόπτερο- όπως το έλεγε ο ίδιος ο Ντα Βίντσι.

    Η Άλεξ και ο Τσιάνγκ θα μπλεχτούν σε έναν αγώνα διατήρησης της ιστορίας και των γεγονότων, καθώς κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια. Θα τα καταφέρουν άραγε;

    Η Βικτόρια Βάθκεθ στήνει μια συμπαθητική ιστορία μυστηρίου με στρωτή γραφή, καλό ρυθμό, χιούμορ, γνώση που ξεφυτρώνει φυσικά μέσα από τη ροή της ιστορίας και φαντασία, χρησιμοποιώντας ως κεντρικό άξονα μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ιστορίας κατά την οποία κατασκευάστηκε από τον μεγάλο εφευρέτη Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η πρώτη πτητική μηχανή της ανθρωπότητας.

    Η συγγραφέας προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες όσες πληροφορίες χρειάζονται για να μάθουν τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα της εποχής, δίχως να γίνεται διδακτική και φλύαρη, σημαδεύοντας τις κρίσιμες στιγμές και προβληματίζοντάς τους με εκείνα τα αν και τις αποφάσεις που καθόρισαν τη ροή της ιστορίας μας. Αν ο η πτητική μηχανή του Ντα Βίντι είχε πετάξει; Αν είχε χρησιμοποιηθεί στη μάχη; Αν είχε καταστραφεί; Αν… αν… αν…

    Η εικονογράφηση του Κάρλος Χιμένεζ είναι ευχάριστη, πολύχρωμη με κόμικ στοιχεία, πλαισιώνοντας το κείμενο και διακόπτοντας ευχάριστα την αφήγηση, οπτικοποιώντας τις σημαντικότερες σκηνές.

    Για παιδιά 7-11 ετών

    Εκδόσεις Susaeta

    Με μια ματιά

    • Η Βικτόρια Βάθκεθ στήνει μια συμπαθητική ιστορία μυστηρίου με στρωτή γραφή, καλό ρυθμό, χιούμορ, γνώση που ξεφυτρώνει φυσικά μέσα από τη ροή της ιστορίας και φαντασία, χρησιμοποιώντας ως κεντρικό άξονα μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ιστορίας κατά την οποία κατασκευάστηκε από τον μεγάλο εφευρέτη Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η πρώτη πτητική μηχανή της ανθρωπότητας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος:

    Η μηχανή του χρόνου 3: Η μηχανή πτήσης του Ντα Βίντσι

    Τίτλος πρωτοτύπου: La máquina voladora (La máquina del tiempo)
    Συγγραφέας: Κάρλος Χιμένεζ
    Εκδόσεις: Susaeta, 2020
    Μετάφραση: Δήμητρα Παπαβασιλείου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Κατερίνα Καρογιάννη
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14 Χ 20,8
    ISBN: 978-960-617-401-8

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular