More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΗ μουσική συμφωνία των ζώων, του Νταν Μπράουν

    Η μουσική συμφωνία των ζώων, του Νταν Μπράουν

     

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει βίντεο- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-6) – Μουσικό εικονογραφημένο βιβλίο

    συμφωνία< πρόκειται για αντιδάνειο από το ιταλικό sinfonia. Είναι όρος της δυτικής μουσικής που χρησιμοποιείται από τις αρχές του 17ου αιώνα για να περιγράψει ορχηστρικά έργα μεταβαλλόμενης μορφή (Wikipedia)

    Με τον μαέστρο Ποντικό και τους φίλους του, τα πουλιά, τα φευγάτα καγκουρό, τα αδέξια γατάκια, το τεράστιο σαλάχι, τον χαρούμενο ιπποπόταμο, τα βατράχια του βάλτου, μια νευρική στρουθοκάμηλο, ένα αρμαντίλο, τους χορευταράδες αγριόχοιρους, τα ανυπόμονα πόνι, τη θαυμαστή γαλάζια φάλαινα, το γρήγορο τσιτάχ, τον επίμονο ελέφαντα, τα πολυάσχολα σκαθάρια, τις αράχνες, την έξυπνη νυχτερίδα, έναν στεναχωρημένο κύκνο και το υπέροχο τραγούδι του τριζονιού, θα ταξιδέψουμε στα δέντρα, σε λίμνες και θάλασσες, σε βυθούς και αγρούς, σε ζούγκλες και ιστούς, στην ομορφιά της μέρας και τη σαγήνη της νύχτας και θα μοιραστούμε μυστικά και θα γνωρίσουμε ιδιαιτερότητες των ζώων αυτών. Σε κάθε νέα συνάντηση, σε κάθε νέο ζώο, ο μαέστρος Ποντικός είναι εκεί, σε κάθε σελίδα, για να μας αφήσει έναν γρίφο και κυρίως εκπληκτικές σοφίες που πρέπει να όλοι να προσέξουμε:

    “Μη βιάζεσαι να φτάσει το αύριο όταν έχεις το σήμερα”

    “Αν αφουγκράζεσαι τη φύση έχεις πολλά να μάθεις”

    “Είναι σημαντικό να δίνεις όλο σου τον εαυτό σ’ αυτό που κάνεις, μην ξεχνάς όμως, να γεμίζεις τις μπαταρίες σου”

    Ο ποντικός δεν πετάει άσχετες σοφίες, Όλες έχουν σχέση με το χαρακτήρα των ζώων που εμφανίζονται. Π.χ. στα πολυάσχολα σκαθάρια που όλη μέρα τρέχουν πέρα δώθε, ο ποντικός λέει: “Υπάρχει χρόνος για όλα μες στη μέρα. Χρόνος για δουλειά, χρόνος και για παιχνίδι”.

    Στο wildsymphony.com μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή και να ακούσετε μουσική που συνέθεσε ο ίδιος ο Νταν Μπράουν και υποστήριξη σε διάφορες γλώσσες (όχι ελληνικά). Μια πολύ όμορφη και ευχάριστη εφαρμογή που υποστηρίζει ευχάριστα το βιβλίο.

    Ουσιαστικά ο φημισμένος συγγραφέας Νταν Μπράουν έχει πατήσει πάνω στο υπέροχο Καρναβάλι των Ζώων που αποτελεί μια έμμεση ή άμεση επιρροή του και έχει δημιουργήσει ένα αξιοπρόσεκτο βιβλίο, που συνδυάζει ποίηση, μουσική και εικόνα και το οποίο μοιάζει δίχως κεντρική υπόθεση, ωστόσο τα διαφορετικά ζώα περιδιαβαίνουν την περιβόητη διαφορετικότητα αλλά και διάφορες νοοτροπίες και αξίες της ζωής μέσα από απλά, ευχάριστα στιχάκια τα οποία αποκαλύπτουν την προσωπικότητά τους και με τη συνοδεία σπιρτόζικης, πολύχρωμης εικονογράφησης, των μεστών αποφθεγμάτων του μαέστρου Ποντικού και την πραγματικά αξιέπαινη μουσική του συγγραφέα που εκπλήσσει με την ποιότητά της, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι. Όπως μάλιστα μας πληροφορεί, γιατί ελάχιστοι γνώριζαν, ο Νταν Μπράουν υπήρξε μουσικός πριν γίνει συγγραφέας, όντας παιδί δασκάλων μουσικής.

    Περπατώντας μια φορά πριν χρόνια, άκουσε πολλούς διαφορετικούς βατράχους και όλο αυτό του φάνηκε σαν μια φούγκα. Επέστρεψε σπίτι και έγραψε μια σύνθεση που λεγόταν Χαρούμενοι Βάτραχοι. Αυτό ήταν η αρχή της Συμφωνίας των Ζώων, που ο ίδιος ήθελε να είναι μια πολυεπίπεδη εμπειρία αφήγησης, μουσικής και εικαστικής διέγερσης.

    Με την καθοριστική συνδρομή της εικονογράφου Σούζαν Μπατόρι, ο Μπράουν αντιστοίχησε ένα μουσικό όργανο σε κάθε ζώο (σας βοηθάμε σε μερικά): μαράκες, τιμπάνι (καγκουρό), τούμπα, φαγκότο, γκουίρο, άρπα, ταμπουρίνο, φλάουτο (πουλιά), κύμβαλα, βιολί, κλαρινέτο (βάτραχοι), κοντραμπάσο (ιπποπόταμος), τρομπόνι, πιάνο (γάτες), τριγωνάκι, τσέλο, μαρίμπα και σωληνοειδείς καμπάνες. Όμως, πώς το έκανε; Έκρυψε γράμματα σε κάθε σελίδα με το όνομα των μουσικών οργάνων τα οποία πρέπει να προσέξεις, να εντοπίσεις και να συνθέσεις ώστε να σχηματιστεί το όνομα του οργάνου.

    Ποτέ δεν είναι περιττό να τονίσουμε ότι το βιβλίο διέπεται από θεατρικότητα και με τη μουσική και τους πολλούς, διαφορετικούς ρόλους που έχει γεννάει σκέψεις για δραματοποίηση, δημιουργία παράστασης αλλά και εικαστικών πειραματισμών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    Δείγμα από το εσωτερικό του βιβλίου

    Με μια ματιά

    • Εξαιρετικά ενδιαφέρον, πολυσήμαντο βιβλίο από τον φημισμένο Νταν Μπράουν το οποίο συνοδεύεται από εφαρμογή όπου μπορούμε να ακούσουμε την μουσική που έγραψε ο ίδιος ο συγγραφέας.
    • Ξεναγός ο ποντικός και ένα πλήθος ζώων με διαφορετικό χαρακτήρα και προσωπικότητα τα οποία αποτελούν μια συμφωνία που μας χαρίζει πολύ υλικό για σκέψη.
    • Κατεβάστε την εφαρμογή, αξιοποιείστε τη διαδραστικότητα και βιώστε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    https://www.youtube.com/watch?v=PvMQM6AD3gY&feature=emb_title

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η μουσική συμφωνία των ζώων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Wild Symphony
    Συγγραφέας: Νταν Μπράουν
    Εικονογράφηση: Σούζαν Μπατόρι
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σεπτέμβριος 2020
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Κυριακή Κάσση
    Βάρος: 607 γραμ.
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 28 Χ 25,5
    ISBN: 978-618-01-3544-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular