More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Ρωσία έκοψε 1 από τις 100 Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες

    Η Ρωσία έκοψε 1 από τις 100 Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες

    Οι Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες έχουν φτάσει αισίως στο δεύτερο βιβλίο τους. Η μεγάλη επιτυχία του βιβλίου φάνηκε και εμπορικά. Οι δύο γυναίκες συγγραφείς του βιβλίου ξεκίνησαν μια καμπάνια για την ενδυνάμωση των κοριτσιών στο Kickstarter την άνοιξη του 2016 και μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια από 20.000 ανθρώπους από 71 διαφορετικές χώρες, τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του crowdfunding στην κατηγορία πρωτότυπου βιβλίου. Το Rebel Girls μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες. Μόλις ξεπέρασε σε πωλήσεις τo 1 εκατομμύριο αντίτυπα, οι συγγραφείς δώρισαν 100.000 δολάρια στο Malala Fundmalala.org.

    Το βιβλίο, που περιλαμβάνει 100 ιστορίες γνωστών γυναικών από όλον τον κόσμο (Μαρία Κάλλας, Άννα Πολιτκόφσκαγια, Άστριντ Λίντγκρεν, Γιόκο Όνο, Εβίτα Περόν, Έλεν Κέλερ, Μαρία Μοντεσσόρι, Μαρί Κιουρί, Μαλάλα Γιουσαφζάι, Μεγάλη Αικατερίνη, Σερένα και Βένους Ουίλιαμς, Τζέιν Όστεν, Υπατία, Φρίντα Κάλο και δεκάδες ακόμα γυναίκες), κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη Ρωσία. Όμως στη ρωσική έκδοση δεν υπάρχουν 100 αλλά 99 ιστορίες και μία λευκή σελίδα για να γράψει ο αναγνώστης τη δική του, όπως ευφυώς έθεσαν ως πρότζεκτ οι εκδότες.

    Μόνο που η αλήθεια είναι πως λείπει μια ιστορία από τη ρωσική έκδοση. Είναι αυτή της 11χρονης διεμφυλικής Κόι Μάθις που κόπηκε γιατί εμπίπτει στη νομοθεσία περί “προπαγάνδας για μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις” σε παιδιά, η οποία δεν επιτρέπει παρά μόνο την προώθηση των παραδοσιακών, ετεροφυλοφιλικών οικογενειών. Ο νόμος για την αντι-ομοφυλοφιλική προπαγάνδα εισήχθη το 2013, με στόχο την προστασία των παιδιών “από πληροφορίες που υποστηρίζουν την άρνηση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών”.

    Να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα στη Ρωσία μέχρι και το 1993, ενώ ως το 1999 κατατασσόταν στις ψυχικές ασθένειες.

    Βάσει της νομοθεσίας, οι Ρώσοι εκδότες Bombor ήταν υποχρεωμένοι να καταφύγουν σε αυτήν την περικοπή, καθώς αλλιώς έπρεπε να σημάνουν το βιβλίο ως 18+ κάτι που προφανώς θα στερούσε από το κατεξοχήν target group του το βιβλίο.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular