More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΗ Σάρτζα από σήμερα, μετά την Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

    Η Σάρτζα από σήμερα, μετά την Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

    Η Σάρτζα, πρωτεύουσα του ομώνυμου Εμιράτου και μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Ντουμπάι-Σάρτζα-Αϊμάν είναι από σήμερα η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, παίρνοντας την σκυτάλη από την Αθήνα.

    Η Σάρτζα έχει πληθυσμό πλέον του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, είναι μεγάλο πολιτιστικό και βιομηχανικό κέντρο και θεωρείται ως η πολιτιστική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ήταν δε Ισλαμική Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2014.

    Το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα της Σάρτζα φέρει τον τίτλο “Open Books, Open Minds” (Ανοιχτά Βιβλία, Ανοιχτά Μυαλά) και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να ενισχύσουν την πολιτιστική κληρονομία, να ενισχύσουν την γνώση και τις πηγές της, να βοηθήσουν τα παιδιά και τη νεολαία να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο και να φέρουν επίσης πιο κοντά τις κοινότητες μεταξύ τους, καθώς η Σάρτζα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διαφορετικότητα.

    Το πρόγραμμα World Capital Book της UNESCO είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1996 και αποβλέπει στην ενθάρρυνση και προώθηση των εκδοτικών δραστηριοτήτων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο με την υποβολή για ένα έτος του καλύτερου προγράμματος πόλης με στόχο την προώθηση βιβλίων. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην προώθηση της ειρήνης, του πολιτιστικού εμπλουτισμού και του διαπολιτισμικού διαλόγου μέσω της εκπαίδευσης, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών.

    Η Sharjah επελέγη ως αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών της πόλης για την προώθηση των βιβλίων και του εγγραμματισμού, καθώς αποτελεί την πιο φιλική στο βιβλίο πόλη των Η.Α.Ε.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular