More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Στέλλα Μιχαηλίδου για το Προσοχή στις Ευχές

    Η Στέλλα Μιχαηλίδου για το Προσοχή στις Ευχές

    Στέλλα Μιχαηλίδου, book secret στο ELNIPLEX:

    «Ένα μέρος της ιστορίας των ευχών γράφτηκε με αφορμή την παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου μου «Περπατώ εις το δάσος» το 2004.

    Το κείμενο είχε κάτι που μου άρεσε και με προκαλούσε. Ναι μεν είχε κάποια κοινά στοιχεία με το Περπατώ, όπως την κεντρική ηρωίδα και το μπέρδεμα γνωστών παραμυθιών, αλλά η ουσία της περιπέτειας και το νόημα της είχαν κάτι εντελώς διαφορετικό που μου ταίριαζε περισσότερο.

    Στην περίπτωση του Περπατώ η Κοκκινοσκουφίτσα μπλέκεται σε άλλα παραμύθια χωρίς να το γνωρίζει και χωρίς να το επιθυμεί. Κάποιος άλλος – κάνοντας βέβαια τρομερές γκάφες – σχεδιάζει τη ζωή της και την οδηγεί όπου αυτός θέλει. Αυτός αποφασίζει το πότε θα λήξει η πορεία της μέσα στο δάσος και το πώς θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια ενηλικίωσης.

    Στην περίπτωση των ευχών η ίδια η Κοκκινοσκουφίτσα έχει την ευθύνη της ζωής της. Η ίδια επιθυμεί, η ίδια αποφασίζει να την αλλάξει. Λειτουργεί όμως μη συνειδητά, με επιπολαιότητα, που έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από όσα της δίνουν αληθινή χαρά και όσα και όσους την στηρίζουν. Αποξενώνεται δηλαδή από τον αληθινό της εαυτό και τον κόσμο της. Η ίδια όμως είναι αυτή που το συνειδητοποιεί και κάνει τον αγώνα της για να ξαναβρεί όλα όσα έχασε επειδή πιθανώς τα υποτίμησε ή και τα εχθρεύτηκε.»

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular