More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα, του Αντώνη...

    Η Σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα, του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Σαν Φραντσίσκο, 1870 περίπου. Ο νεαρός Γκόντφρεϊ Μόργκαν, ανιψιός του ζάμπλουτου επιχειρηματία Γουίλιαμ Κόλντεροπ, έχει μεγαλώσει έχοντας τα πάντα και λίγο παραπάνω. Ο θείος Γουίλιαμ θέλει να του δώσει τη σκυτάλη των επιχειρήσεων και της τακτοποιημένης ζωής, ο νεαρός όμως έχει όνειρα για ταξίδια και περιπέτεια. Μαζί με τον δάσκαλό του, τον Ομελέτα -που τον έλεγαν κανονικά Οράτιο Μελέτα- σαλπάρουν με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία, προσδοκώντας εξερευνήσεις και περιπέτειες. Και ξαφνικά το πλοίο βουλιάζει και βρίσκονται σε ένα μικρό ακατοίκητο νησί, χωρίς κατοίκους, υποδομές και ακόμα χειρότερα χωρίς τροφή, νερό και τα πλέον στοιχειώδη. Και εκεί, ο Γκόντφρεϊ θα συνεχίσει να είναι μαθητής, ο Ομελέτας θα εξακολουθήσει ως δάσκαλος και το νησί θα μετατραπεί σε μια πραγματική σχολή για Ροβινσώνες όπου τα πολύτιμα μαθήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι την επιστροφή του στον πολιτισμό και στον κόσμο του “τα έχω όλα”.

    Στα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά όλης της σειράς διασκευών των κλασικών βιβλίων του Ιούλιου Βερν και Η σχολή των Ροβινσώνων, το νέο βιβλίο του πολυγραφότατου Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή. Στο επίκεντρο του Βερν και της ενδιαφέρουσας διασκευής βρίσκονται αυτή τη φορά ο πλούτος και η υπερεπάρκεια, τα συστατικά της ευτυχίας, τα βασικά και στοιχειώδη που παύουν να είναι αυτονόητα και ένας κόσμος που καλείσαι να ξαναφτιάξεις κυριολεκτικά από το μηδέν.

    Εύρυθμη και περιεκτική η διασκευή του Α. Παπαθεοδούλου, ονειρική για μια ακόμα φορά η εικονογράφηση της Ί. Σαμαρτζή. Εκδόσεις Παπαδόπουλος, όγδοο βιβλίο της σειράς, μετά τα Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου, 5 εβδομάδες με το αερόστατο, Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο ο Ναυτίλος κι άλλα μυστήρια του βυθού, Από τη γη στη σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!, Ταξίδι στο κέντρο της γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά και Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα
    Σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν
    Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
    Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάρτιος 2019
    Διόρθωση-επιμέλεια: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 24 Χ 22
    ISBN: 978-960-569-823-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular