More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΣτοχασμοίΗ τέχνη, τα βιβλία και ο πολιτισμός φταίνε

    Η τέχνη, τα βιβλία και ο πολιτισμός φταίνε

    Η τέχνη φταίει. Τι πάει να πει κυρία μου, είναι “ένα παράθυρο, ανοιχτό για όλους, στην ομορφιά της ζωής και ένα καταφύγιο στις δύσκολες ώρες»;  Κάποιοι, εμπνευσμένοι καλλιτέχνες ίσως να φταίνε, που δεν κάνουν συμβάσεις, συνεχώς δημιουργούν έπειτα τα βλέπουμε κι εμείς και εμπνεόμαστε. Σίγουρα και τα βιβλία φταίνε. Γιατί να τα βλέπεις μπροστά σου, να τα ανοίγεις και να ανακαλύπτεις καινούργιους κόσμους;  Ίσως  τα παιδιά φταίνε. Τι θες και τα ξεσηκώνεις με τέχνη, βιβλία και πολιτισμό;   Άστα ήσυχα κι εσύ, μόνο με το tablet στο χέρι. Και το επάγγελμα φταίει σίγουρα.  Τι πάει να πει είμαστε νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί και ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα; Μπες , βγες στην τάξη και τελείωσε. Τι; Όχι; Και οι εθελοντές είναι σίγουρα υπεύθυνοι. Αμέσως κι αυτοί, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα! Να είναι συνεπείς, ευγενικοί, χαρούμενοι για την συμμετοχή τους. Εννοείται ότι και η κυρία Καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο φταίει ! Θέλει λέει, ανοίγματα στην κοινωνία, να δείξουμε την δουλειά μας και να μοιραστεί η γνώση και η εμπειρία! Και κάποιοι, λίγοι  επίσημοι φορείς φταίνε. Γιατί βοηθάτε κι εσείς; Τι έχετε να κερδίσετε; Αλλού είναι το ζουμί της πολιτικής και μάλλον όχι η επένδυση στον πολιτισμό.

    Εδώ που τα λέμε, τι τον θέλεις τον πολιτισμό στις μέρες μας; Γιατί να τον προωθείς και να τον παράγεις μέσα από τέχνη, βιβλία, σχολεία, παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς, εθελοντές, συνεργασίες, δικτύωση, μοίρασμα, άνοιγμα στην κοινωνία; Αστον ήσυχο τον πολιτισμό, να περνάει απαρατήρητος.

    Διαφορετικά, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Έχεις παιδιά που μαθαίνουν και «παθαίνουν» Μαγκρίτ, Γιαγιόι Κουσάμα, Ματίς, Πικάσο, Ελύτη, Σεφέρη και φτιάχνουν χρωματιστά «δωμάτια εξάλειψης». Έχεις γονείς που τα τρέχουν, τα δόλια, δεξιά και αριστερά, σε δράσεις πολιτισμού και τέχνης, για να ανοίξουν τα μάτια τους. Έχεις νέους ανθρώπους, που κάνουν  τον εθελοντισμό στάση ζωής και δεν κάθονται κι αυτοί βολεμένοι στα αυγά τους. Έχεις φορείς που ξεφεύγουν από τα στεγανά τους, εμπιστεύονται και βοηθούν δράσεις πολιτισμού, που πάνε την καθημερινότητα μας ένα βήμα μπροστά. Έχεις εκπαιδευτικούς που δεν περιορίζονται στην τάξη, αλλά συνέχεια τρέχουν σε σεμινάρια, επιμορφώσεις και εκδηλώσεις, δημιουργούν δράσεις και παράγουν παιδεία μέσα και έξω από το σχολείο.

    Θα βρούμε τι φταίει και γιατί συνέβησαν όλα αυτά, τα περίεργα πράγματα στον Δήμο Π. Φαλήρου! Θα βρούμε τι έγινε και στις  19/1 και 20/1/19, το πολιτιστικό κέντρο του Φλοίσβου, μεταμορφώθηκε πραγματικά σε μια πραγματική γιορτή βιβλίου, τέχνης και πολιτισμού. «Τέχνες & παιδικό βιβλίο, μεγάλοι ζωγράφοι για μικρούς αναγνώστες». Ένα διήμερο γεμάτο κόσμο χαμόγελα, θετική ενέργεια, ανταλλαγές ιδεών, εθελοντισμό βιβλία, εργαστήρια, δράσεις, κατασκευές και εικαστικές παρεμβάσεις, στα οποία συμμετείχαν γονείς και παιδιά.

    Πάντα κάτι και κάποιος φταίει για όλα αυτά, είναι σίγουρο και καταγεγραμμένο ιστορικά στην χώρα μας. Αξίζει να το ψάξουμε φίλοι μου! Σας προκαλώωωωω να το βρούμε!  Κι εγώ τόσα χρόνια δεν το έχω βρει… Όποιος το ανακαλύψει πρώτος το λέει και στους άλλους, έτσι;  Να βρούμε τι φταίει.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular