More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΗ ταινία της εβδομάδας: Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου

    Η ταινία της εβδομάδας: Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου

    Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις αίθουσες έρχεται μια ιδιαιτέρως δυνατή και αναμενόμενη ταινία, το “Να με φωνάζεις με τ’ όνομά μου” του Λούκα Γκουαντανίνο. Από την Feelgood.

    Τέσσερις υποψηφιότητες στα φετινά βραβείο Όσκαρ για την ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο και μάλιστα σε πολύ βασικές κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Τίμοθι Σαλαμέ), διασκευασμένου σεναρίου και πρωτότυπου τραγουδιού.

    Για την γκέι κοινότητα απανταχού της γης η ταινία προβλέπω πως θα γίνει ευαγγέλιο. Πέρα όμως από τις σεξουαλικές προτιμήσεις οι οποίες είναι αδιάφορες όταν βλέπεις σινεμά, νομίζω ότι είναι μια ταινία που θα αρέσει για το στήσιμο των τριών κεντρικών χαρακτήρων και κυρίως του Έλιο, για την σκηνοθετική ματιά και τόλμη του Λ. Γκουαντανίνο καθώς και για την γλώσσα της αλήθειας που προσπαθεί να μιλήσει πέρα από συμβατικότητες και συντηρητισμούς. Είναι μια ιστορία έρωτα ανάμεσα σε δύο αγόρια.

    1983. Βόρεια Ιταλία. Ο 17χρονος Έλιο Πέρλμαν περνά βαρετά το καλοκαίρι στην εξοχή με τους γονείς του. Ο πατέρας του είναι καθηγητής αρχαιολογίας και θα φιλοξενήσει για κάποιες εβδομάδες τον φοιτητή του, Όλιβερ, για να τον βοηθήσει με την εργασία του. Ο Όλιβερ ξαφνικά θα δώσει χρώμα στο βαρετό καλοκαίρι του Έλιο που αν και έχει σχέση με την Μάρτσια, αρχίζει να κεντρίζεται από την παρουσία του Όλιβερ.

    Στην αρχή ο Έλιο, παιδί ακαδημαϊκών, φέρεται υπεροπτικά και υποτιμητικά προς τον Όλιβερ και την αμερικάνικη αργκό του, αν και τον αναζητά διαρκώς. Πολύ σύντομα όμως, η μεταξύ τους κόντρα θα τους οδηγήσει σε μια παράξενη σχέση: γίνονται αχώριστοι. Όμως, θα έρθει η ώρα που ο Όλιβερ θα πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική.

    Call Me by Your Name
    Σκηνοθεσία:
    Λούκα Γκουαντανίνο
    Σενάριο: Τζέιμς Άιβορι, Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Αντρέ Ασιμάν
    Πρωταγωνιστούν: Άρμι Χάμερ, Τίμοθι Σαλαμέ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Αμίρα Κασάρ
    Τραγούδια: Σουφγιάν Στίβενς
    Διάρκεια: 132′
    Imdb

    8 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular