More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ υπόσχεση του Πρίγκιπα, του Βασίλη Κουτσιαρή (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Η υπόσχεση του Πρίγκιπα, του Βασίλη Κουτσιαρή (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Δύο πανέμορφα αμάξια  – μπλε το ένα, κόκκινο το άλλο – στόλιζαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος.  Ο κόσμος τα θαύμαζε. Ήταν ο Πρίγκιπας και η Πριγκιπέσα. Κάθε βράδυ, όταν έσβηναν τα φώτα, ήταν σαν να έπαιρναν ζωή και έμοιαζαν  με ερωτευμένο ζευγάρι παλιάς εποχής. Μιλούσανε, γελούσανε και έδιναν υποσχέσεις αγάπης το ένα στο άλλο, «Δεν θα χωρίσουμε ποτέ» έλεγαν.

    Μια τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστές δύο αυτοκίνητα, το ένα κόκκινο με καμπύλες να θυμίζει σκαραβαίο, αμάξι εποχής και το άλλο μπλε με κοφτές γραμμές να θυμίζει λιμουζίνα πολυτελείας. Μέρα με τη μέρα η αγάπη τους μεγάλωνε. Ένα πρωί το μπλε αμάξι κοίταξε την αγαπημένη του και είπε: «Μια μέρα θα ζήσουμε μαζί στον δικό μας πύργο. Σ΄το υπόσχομαι! Από σήμερα κιόλας θα γίνεις η Πριγκιπέσα μου». Μα και για εκείνη ήταν ο πρίγκιπας της.

    Όμως οι υποσχέσεις δεν κρατάνε πάντα και η ζωή είναι απρόβλεπτη. Πρώτη πουλήθηκε η Πριγκιπέσα και ο Πρίγκιπας της ήταν απαρηγόρητος. Ξαφνικά τα δυο αμάξια αποκτούν σχεδόν ανθρώπινη υπόσταση και ξεχειλίζουν από συναισθήματα αγάπης. Είναι η στιγμή του αποχωρισμού που μοιάζει να είναι το τέλος της ιστορίας τους.

    Ώσπου ένα πρωί έφτασε και η ώρα του Πρίγκιπα να αποκτήσει οικογένεια και όντως τον αγόρασε μια οικογένεια με ένα αγόρι, το Θάνο. Ο Θάνος ήταν ο μόνος που μπορούσε να καταλάβει κάθε στιγμή πως αισθανόταν ο Πρίγκιπας και το έλεγε στους γονείς του. Μια φορά είχε πατήσει καρφί, ενώ μια άλλη είχαν ξεχάσει τα σκουπίδια οι γονείς του στο πορτμπαγκαζ και όλη τη νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Άσε που συνεχώς σκεφτόταν την Πριγκιπέσα του και ήλπιζε να την ξαναδεί έστω και τυχαία στο δρόμο. Είχε δώσει υπόσχεση να μην χωρίσουν ποτέ και έπρεπε να την κρατήσει. Η ιδέα ότι ζούσαν στην ίδια πόλη τον βασάνιζε για καιρό.

    Ο Θάνος καθώς μεγαλώνει δένεται  συναισθηματικά με τον Πρίγκιπα, που στην ουσία είναι μόνο ένα αυτοκίνητο, όμως δίνει κι εκείνος τη δική του υπόσχεση να τον βοηθήσει να βρει το χαμένο του έρωτα.  Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και το αυτοκίνητο του καθώς το φροντίζει, αφουγκράζεται τις ανάγκες του, τον συντροφεύει στις μοναχικές διαδρομές και τα ταξίδια αλλά και μεγαλώνει μαζί του. Τα χρόνια θα περάσουν και θα έρθει η ώρα για την τελευταία βόλτα του Πρίγκιπα. Γιατί και τα αυτοκίνητα γερνάνε και κάποια στιγμή πάνε για απόσυρση, στοιβαγμένα σε μια μάντρα. Έτσι ο Θάνος θα αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του «φίλο».

    Ο Βασίλης Κουτσιαρής εμπνεύστηκε μια πρωτότυπη ιστορία αγάπης, πίστης και αφοσίωσης με δυο παράξενους ήρωες, όμως ιδιαίτερα αγαπητούς στα παιδιά. Τα δυο αμάξια αποκτούν χαρακτήρα και τρέφουν συναισθήματα το ένα για το άλλο. Είναι ο Πρίγκιπας και η Πριγκιπέσα , ζουν το δικό τους παραμύθι και τ’ όνειρό τους είναι να ζήσουν μαζί σ’ έναν πύργο.  Μια ιστορία αγάπης που θυμίζει τους στίχους του τραγουδιού «Πριγκιππέσα» του Σωκράτη Μάλαμα.

    Η εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή είναι εκπληκτική, με έμφαση στη λεπτομέρεια και δρόμους να ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου. Κυριαρχεί το κόκκινο και το μπλε αμάξι ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα και εντυπωσιάζει η τελευταία εικόνα με τα δυο αυτοκίνητα αντικριστά και τα εξαρτήματα τους πεταμένα μέσα σε πλήθος λουλουδιών κι έναν πύργο, μόνο για  τους δυο ερωτευμένους. Τα εσώφυλλα του βιβλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζωγραφίσουμε τη διαδρομή που χρειάστηκε να κάνει ο Πρίγκιπας για να βρει την Πριγκιπέσσα του. Στην αρχή της διαδρομής θα υπάρχει το μπλε αυτοκίνητο και στο τέλος της διαδρομής το κόκκινο αυτοκίνητο. Τα παιδιά θα πρέπει να βρουν το σωστό δρόμο που πρέπει να διαλέξει ο Πρίγκιπας για να φτάσει στην αγαπημένη του.

    Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιστορία και είχαν αγωνία αν θα ξανασυναντηθούν. Έφτιαχναν σενάρια επανένωσης και ήθελαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τον Πρίγκιπα και την Πριγκιπέσα με χρώματα και καρδιές.
    Αν έχετε τη διάθεση για περιπέτεια,  μπορείτε να φτιάξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με διαδρομές και τυχόν εμπόδια που συναντά ο Πρίγκιπας ή  η Πριγιπέσα για να φτάσουν στο Πύργο τους π.χ παθαίνει λάστιχο και μένει πίσω ένα γύρο, χάνει λάδια, πέφτει σε λακκούβα, περνά πάνω γέφυρα, βρίσκει πιο σύντομη διαδρομή, ενώ  για πιόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλε κι ένα κόκκινο αμάξι.

    Ένα βιβλίο για την έννοια της αγάπης, της πίστης και της αφοσίωσης μέχρι τέλους, το άπιαστο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Η υπόσχεση που πρέπει να τηρηθεί στο όνομα μιας αγάπης που μόνο στα παραμύθια τη συναντάς…  Μια ιστορία αγάπης για όλες τις ηλικίες που θα συγκινήσει κάθε μικρή ή μεγάλη καρδιά.

    [vc_custom_heading text=”THE BOOK SECRET” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Akronim%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”bounceIn” css=”.vc_custom_1517325058360{padding-top: 7px !important;background-color: #0066cc !important;}”]

    Ο Βασίλης Κουτσιαρής είπε στο ELNIPLEX:Είχα ανάγκη να γράψω μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία για τη δύναμη της υπόσχεσης. Δεν ήθελα οι ήρωες να είναι άνθρωποι ή ζώα αλλά άψυχα αντικείμενα. Γι’ αυτό επέλεξα αμάξια. Ένα μπλε και ένα κόκκινο που λίγο πριν τους χωρίσουν δίνουν μια υπόσχεση… Οι υποσχέσεις πρέπει να κρατούνται. Να μην λησμονούνται, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για υποσχέσεις αγάπης. Γιατί η ζωή είναι όμορφη αλλά και σύντομη. Και αξίζει να τη ζούμε με αυτούς που αγαπάμε αληθινά.”

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η υπόσχεση του Πρίγκιπα
    Συγγραφέας: Βασίλης Κουτσιαρής
    Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2017
    Επιμέλεια κειμένων: Αντωνέτα Κώτση
    Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Γκότσης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5151-40-9
    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular