More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ R. J. Palacio μετά Το Θαύμα επανέρχεται με ένα ξεχωριστό Graphic...

    Η R. J. Palacio μετά Το Θαύμα επανέρχεται με ένα ξεχωριστό Graphic Novel

    Το έγραψε και το εικονογράφησε! Η R.J. Palacio επανέρχεται δυναμικά με το White Bird: A Wonder Story, ένα έγχρωμο graphic novel που επικεντρώνεται στη γιαγιά του Τζούλιαν, την οποία η συγγραφέας μας σύστησε στο Ο Όγκι κι Εγώ. Στο White Bird, η Grandmère (η γιαγιά) περιγράφει την εμπειρία της ως νεαρής Εβραίας που κρύβεται από μια οικογένεια στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και τη φιλία της με ένα αγόρι.

    Το Θαύμα παρέμεινε 183 εβδομάδες στην πρώτη θέση των Bestseller των New York Times και αγκαλιάστηκε από κοινό (περισσότερα από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) και κριτικούς. Τώρα, μια ιστορία εισαγωγής των παιδιών στο θέμα του Ολοκαυτώματος έρχεται να τονίσει τη σημασία της φασιστικής αγριότητας, καθώς το μοναδικό βιβλίο στο οποίο παραπέμπονταν οι μαθητές για το θέμα ήταν το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ κι αυτό σε μάλλον προχωρημένη ηλικία.

    Κάπως έτσι, η Palacio άρχισε να επεξεργάζεται την ιστορία ενός κοριτσιού εβραϊκής καταγωγής που κρύβεται με την οικογένειά της, που δέχεται διαταγές, που χάνει προνόμια και δικαιώματα, που χάνει την ελευθερία και την ζωή στο εύρος που της πρέπει. Μετά την επικράτηση του Τραμπ και τις διαρκείς απελάσεις μεταναστών στα σύνορα, κυρίως με το Μεξικό, η ανάγκη να μιλήσει στα παιδιά για το παρελθόν ώστε να προστατευθούν στο μέλλον έγινε πιο έντονη. Παράλληλα, διάχυτη είναι η έννοια της καλοσύνης και του θάρρους, των ανθρώπων που έχασαν σχεδόν τα πάντα αλλά παρέμεινα ανθρώπινοι και ευγενικοί.

    Με αυτό το Graphic Novel που δημιούργησε, η Palacio επιστρέφει κατά κάποιο τρόπο στις καλλιτεχνικές της ρίζες καθώς παρακολούθησε το Γυμνάσιο Τέχνης & Σχεδιασμού και έλαβε ένα BFA από το Parsons School of Design, για μια σημαντική εικονογράφηση. Για πολλά χρόνια πριν γράψει το Wonder, εργάστηκε ως γραφίστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια, οπότε η δημιουργία ενός τέτοιου βιβλίου δεν είναι τόλμημα αλλά μια επιστροφή από το παρελθόν, με ένα ξεχωριστό πάντρεμα κειμένου και τέχνης!

    White Bird: A Wonder Story από την R.J. Palacio. Το περιμένουμε και στην Ελλάδα!

    RELATED ARTICLES

    Most Popular