More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΘέατροΘέατρο για παιδιά: οι παραστάσεις της σεζόν 2019-20 που περιμένουμε!

    Θέατρο για παιδιά: οι παραστάσεις της σεζόν 2019-20 που περιμένουμε!

    Πολύ δυνατές παραγωγές έρχονται φέτος στην παιδική σκηνή. Κορυφαίοι δημιουργοί, μεγάλοι σκηνοθέτες, συγγραφείς, μουσικοί, ερμηνευτές, ηθοποιοί συμπράττουν δημιουργώντας μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα παιδιά αλλά και συχνά για όλη την οικογένεια. Ξεχωρίσαμε 13 εξαιρετικές προτάσεις.

    Ως την άκρη του ονείρου

    Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

    Η μοναδική Κέλλυ Σταμουλάκη γράφει και σκηνοθετεί, ο σημαντικός Έλληνας τροβαδούρος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπογράφει τη μουσική, ο Βασίλης Λέκκας πρωταγωνιστεί και ερμηνεύει και οι Νέλλη Γκίνη, Νικόλας Μπράβος, Έλενα Δελακούρα, Τζερόμ Καλούτα και άλλοι δημιουργούν μια περιπέτεια… Ως την άκρη του ονείρου.

    «Ως την άκρη του ονείρου…» θα μας πάει η ιστορία της μικρής Πετρίνας που, με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τη φιλία, την αγάπη, τον έρωτα και την καλοσύνη. Ο μεγάλος μας ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, ως φύλακας άγγελος της μικρής Πετρίνας, με το μαγικό του ραβδί και τις μελωδίες του σε πλήρη αρμονία με τις μουσικές συνθέσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα δείξει σε όλα τα παιδιά ότι η αισιοδοξία και η πίστη είναι το εφαλτήριο για να προσπεράσει κανείς τις αντιξοότητες και τα εμπόδια της ζωής, ώστε να γευτεί στο τέλος τις ομορφιές της.

    Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη – Γιάννης Προεστάκης
    Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

    Παίζουν: Βασίλης Λέκκας, Νέλλη Γκίνη, Νικόλας Μπράβος, Τζερόμ Καλούτα, Έλενα Δελακούρα, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ελένη Καρβέλη, Νίκος Παρασκευόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Ευγενία Μανούσου, Φώτης Λάμαρης

    Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

    Hμέρες και Ώρες Παραστάσεων: Κυριακή 11:30 & 15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

    Τιμές Εισιτηρίων: VIP: 15€ Ζώνη Α: 12€, Ζώνη Β-Γ: 10€, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, Συνοδοί ΑΜΕΑ, Δάσκαλοι, Φοιτητές: 8€

    Προπώληση Εισιτηρίων: Στα τηλέφωνα 210 3625119 & 210 0080900, στα ταμεία του θεάτρου από 26.08.2019 και στα γραφεία της HappyLight Productions (Θράκης 44, Αγ.Παρασκευή, Μετρό Νομισματοκοπείο).

    Για Σχολεία / Ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα

    Για Σχολεία / Ομαδικές κρατήσεις: Θίασος “Αβάντι”
    210 9964691 και 210 9961323, email: press.avanti.arts@gmail.com

    Ως την άκρη του κόσμου

    Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

    της Μαρίας Παπαγιάννη

    Ομάδα C. for Circus – Θάνος Μικρούτσικος

    Η ομάδα C. for Circus ενώνει τις δυνάμεις και τη φαντασία της με την συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, σε μια πειρατική περιπέτεια… «Ως την άκρη του κόσμου»! Γιατί αυτό δεν είναι οι φίλοι; Να πας μαζί κι ως την άκρη του κόσμου… Να πας πίσω στο σπίτι.

    Τι γίνεται όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί; Τότε θα κάνεις τα πάντα για να τα φέρεις πίσω. Θα περπατήσεις, θα τρέξεις, θα κολυμπήσεις, θα παλέψεις κι αν χρειαστεί θα φτάσεις ως την άκρη του κόσμου.

    Η ιστορία μας ξεκινάει μετά από μια καταστροφή. Δυο μικρά παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας μας, ξεκινούν τη δική τους περιπέτεια για να βρουν το «σημείο Χ». Την ασφάλεια, το σπίτι. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν ένα σωρό παράξενα πλάσματα, που θα προσπαθήσουν είτε να τους βοηθήσουν είτε να τους εμποδίσουν να πάνε παρακάτω.

    «Δεν είναι όλα όπως φαίνονται», θα τους πει η σοφή Μεντιόλα! Ένας άνθρωπος που σου χαμογελάει δεν είναι πάντα φίλος, κάποιος που είναι πολύ διαφορετικός από σένα δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός. Δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι για να είσαι πειρατής, δεν χρειάζεται καν να είσαι πάνω σε καράβι για να ζήσεις μια πειρατική περιπέτεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία! Κι αυτό είναι όλη η αλήθεια και η δύναμη που χρειάζεσαι. Τα δυο παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας, το ξέρουν καλά. Επιστρατεύουν τη φαντασία τους και βιώνουν μια περιπέτεια ζωής! Μια πειρατική περιπέτεια!

    Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
    Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
    Δραματουργία – Επιμέλεια κειμένου: Ελίνα Μαντίδη
    Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
    Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου
    Διασκευή-ενορχήστρωση μουσικής: Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου

    Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

    Πρεμιέρα 29 Σεπτεμβρίου
    Αγορά εισιτηρίων
    Τηλ.: 2103636144, 2103644921

    ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
    Σάββατο 15:00
    Κυριακή 11:30 & 15:00

    ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
    Γενική είσοδος 10€

    Φτερωτό Άλογο

    Το «Φτερωτό Άλογο», η μουσικοθεατρική παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, καλπάζει για δεύτερη χρονιά στην Παιδική Σκηνή Α΄ του Μεγάρου (Νέος Εκθεσιακός Χώρος). Το ταξίδι στη μακρινή Ανατολή αρχίζει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι και πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

    Ο ευρηματικός Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί το κείμενο του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, η Άνδρη Θεοδότου υπογράφει τη θεατρική προσαρμογή, και ο Νίκος Κυπουργός ντύνει την παράσταση με παραδοσιακές μελωδίες και ανατολίτικους ήχους.

    Το «Φτερωτό Άλογο» παρουσιάζεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη στο πλαίσιο του κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών–Παιδικό θέαμα και απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

    Διάρκεια: 90 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα)
    Πρώτη παράσταση: Σάββατο 2 Νοεμβρίου
    Τιμή εισιτηρίου: 12 € (γενική είσοδος) *, 7 € (σχολεία)*
    Τρίτη έως Παρασκευή παραστάσεις για σχολεία και ομάδες (10:15 π.μ.)
    Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο (15:00) και Κυριακή (11:30 π.μ.)
    *Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες.
    Eισιτήρια
    210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα
    Πληροφορίες για σχολεία και ομάδες: 210 8668572, 210 8665144 (τηλ. & φαξ)

    Συρανό ντε Μπερζεράκ

    Θέατρο Κάππα – Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά, Κυψέλης 2, Αθήνα

    Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές της παράστασης “Το αγόρι με τη βαλίτσα” ο εξαιρετικός σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει μια παράσταση-πρόταση για την ερχόμενη σεζόν. Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα θα ζωντανέψει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Edmond Rostand “Συρανό ντε Μπερζεράκ“, στην ευρηματική διασκευή για παιδιά του Jo Roets, σε απόδοση – προσαρμογή της Χαράς Γιαννακοπούλου. Στην παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ηλίας Καρελλάς συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, χορευτές, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών, για παιδιά και νέους.

    Ο Συρανό, φοβερός ξιφομάχος και μοναδικός ποιητής, είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη. Όμως δεν τολμάει να της το πει, γιατί τον εμποδίζει η μεγάλη του μύτη. Ο Κριστιάν είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, δεν ξέρει όμως πώς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Συρανό δέχεται να βοηθήσει τον Κριστιάν να κερδίσει την αγάπη της Ρωξάνης, με τα δικά του λόγια· τα λόγια ενός ποιητή. Οι δύο πρωταγωνιστές στην πραγματικότητα είναι οι δύο πλευρές ενός ανθρώπου, το σώμα και η ψυχή. Ποιος θα νικήσει; Η εξωτερική ομορφιά του Κριστιάν ή η ομορφιά της ψυχής του Συρανό;

    Συγγραφέας: Edmond Rostand
    Διασκευή: Jo Roets
    Απόδοση / Προσαρμογή: Χαρά Γιαννακοπούλου
    Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
    Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
    Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
    Πρώτη παράσταση: 29 Σεπτεμβρίου 2019
    Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων
    Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων,  τριτέκνων, ΑμεΑ, άτομα άνω των 65 ετών με την επίδειξη κάρτας)
    Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210 7777104 & 210 7777124

    Η Σταχομαζώχτρα

    Θέατρο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Αθήνα

    Ο θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ, παρουσιάζει στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, για τη θεατρική περίοδο 2019-2020, την ΣΤΑΧΟΜΑΖΩΧΤΡΑ του «Αγίου των Ελληνικών γραμμάτων», Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, 130 χρόνια μετά (1889-2019) από τη πρώτη δημοσίευση του εξαιρετικού διηγήματος

    Η Αχτίτσα είναι μια γυναίκα που προσπαθεί με πολύ κόπο να μεγαλώσει ολομόναχη τα δύο ορφανά εγγόνια της μετά το χαμό της κόρης της. Έχει και έναν γιο που λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχει αναγκαστεί να ξενιτευτεί για να βρει μία καλύτερη τύχη. Μόνη της παίρνει το καίκι, πηγαίνει στις πεδιάδες με τα στάχυα και όσα στάχυα πέφτουν από τα κάρα των θεριστάδων, τα μαζεύει και τα πουλά μισοτιμής. Για αυτό και της έβγαλαν το παρατσούκλι η «Σταχομαζώχτρα»…

    Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου

    Παίζουν: Σπύρος Βαρβαγιάννης, Χρήστος Μαραθιάς, Δανάη Μιχοπούλου. Γιώργος Παπαευσταθίου, Όλγα Πρωτονοταρίου, Γιώργος Τάτσης, Πάνος Τσαλιγόπουλος, Μύριαμ Χρονοπούλου
    Χορογραφίες: Δήμητρα Γρατσιούνη
    Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ
    Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Αντωνιάδης

    Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στις 10:00 το πρωί.
    Τηλ. κρατήσεων: 210 77.74.629 – 210 77.58.952, 210 77.54.382

    Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο

    Παραμυθοχώρα, Τυρταίου & Αναπαύσεως 14, Μετς

    Ο Ρωμαίος ανακαλύπτει τη μαγεία του θεάτρου, ενώ την ίδια στιγμή ερωτεύεται την όμορφη Ιουλία, στο ομώνυμο αφήγημα της Μαρίας Παπαγιάννη που ζωντανεύει επί σκηνής με την μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Ένα τρυφερό παραμύθι που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από μια όμορφη ιστορία να γνωρίσουν τα μυστικά του Θεάτρου και να ανακαλύψουν τη μαγεία του.
    Ο μικρός ποντικός Ρωμαίος ζει με τη μητέρα του Λαβίνια και τον πατέρα του Όμηρο δίπλα στη σκηνή του θεάτρου. Ο Ρωμαίος το σκάει από τη φωλίτσα του και αναζητώντας τη μαγεία του θεάτρου θα γνωρίσει τη ζεστασιά της φιλίας και της αγάπης. Ο διευθυντής της σκηνής, το τρίτο κουδούνι, το φως, ο σκηνοθέτης, τα κοστούμια, τα σκηνικά ακόμα και ο Σαίξπηρ θα βοηθήσουν το μικρό Ρωμαίο στη μεγάλη μάχη για την αγάπη και το δίκιο.

    Παραμυθοχώρα, Τυρταίου & Αναπαύσεως 14, Μετς,Μετς
    Τηλ.: 2109216346
    Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου
    Με την Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

    Το δώρο της Παπλωματούς

    Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

    Φόρος τιμής στην Μαριάννα Τόλη, από τους συνεργάτες της, «Το δώρο της Παπλωματούς» είναι ένα εμπνευσμένο musical για παιδιά, βασισμένο στο ομώνυμο βραβευμένο παραμύθι των Τζέφ Μπραμπώ και Γκέηλ Μάρκεν, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη, υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Κουζίτσκιν, που ήταν ο χορογράφος της παράστασης το 2015, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

    Λίγα λόγια για το έργο: Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Στην αρχή νομίζει πως δεν μπορεί να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει…H προσφορά χωρίς όρια φέρνει την ευτυχία. Οι πλούσιοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί πλούσιοι αλλά η αλλαγή αυτή φέρνει την γαλήνη, την ευτυχία, την χαρά. Τα μαγικά σκηνικά, η υπέροχη μουσική και οι ονειρικές εικόνες γεμάτες χορό, χιούμορ και ευαισθησία θα αγγίξουν ξανά τις καρδιές όλων. «Το δώρο της Παπλωματούς» είναι ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους.

    Διασκευή και Σκηνοθεσία: Μαριάννα Τόλη
    Σκηνοθετικές Οδηγίες- Καλλιτεχνική Επιμέλεια- Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
    Μουσικές ενορχηστρώσεις – Μουσική Διδασκαλία: Αλέκος Μπαζάνης
    Επαναπροσαρμογή & σχεδιασμός σκηνικών: Νατάσα Τσιντικίδη
    Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

    Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Λητώ Αμπατζή, Σωκράτης Μαιδώνης, Δήμητρα-Ιόλη Εξάρχου, Σταύρος Μπέκας, Ελεάννα Κόλια, Αντώνης Παπαδάκης,Πηνελόπη Σκαλκώτου, Στέφανος Λούρος, Δώρα Γκέκα

    Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

    Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:30 & 15:00. Καθημερινά για σχολεία στις 10:00

    Υπεύθυνη προγραμματισμού παραστάσεων και ομαδικών πωλήσεων: Ευγενία Πομώνη 6944310395 & 2109233991
    Τιμές εισιτηρίων: 12€ ενήλικες, 10€ παιδικό, 8€ ομαδικό από (12 άτομα και πάνω)
    Κρατήσεις: Μέσω viva.gr και από το ταμείο του θεάτρου τηλ 212-1042777.
    Ώρες λειτουργίας: 13:00-21:00
    Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά με διάλειμμα 10 λεπτών

    Οδύσσεια… στον πηγαιμό για την Ιθάκη

    Θέατρο Ολύμπια (Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας), Ακαδημίας 59, Αθήνα

    Η Οδύσσεια, ο κορυφαίος συμβολικός και εμβληματικός μύθος του κόσμου για την πορεία του ανθρώπου στη ζώη, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών από τότε που πρωτακούστηκε από το στόμα του θεϊκού λυράρη, ανεβαίνει από τις 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου και διασκευή κειμένου από τον Στρατή Πασχάλη. Στο ρόλο του Ομήρου ο Στέλιος Μάινας. Στο ρόλο του Οδυσσέα ο Γιώργος Χριστοδούλου

    Ο Νόστος, ο γυρισμός στη γενέθλια γη, είναι αφορμή για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μέσα από τις περιπέτειες της ζωής. Το λέει άλλωστε πολύ γλαφυρά και ο Κωνσταντίνος Καβάφης στην περίφημη Ιθάκη του. Μπορεί όμως να τη δει κανείς και σαν ένα ανθρώπινο δράμα: η επιστροφή στην πατρίδα, μετά από ένα μακρόχρονο σκληρό πόλεμο, δεν είναι ποτέ κάτι απλό. Είναι γεμάτη δεινά και βάσανα.

    Έναρξη παραστάσεων: Από 19 Οκτωβρίου 2019 κάθε Σάββατο & Κυριακή

    Κείμενο: Στρατής Πασχάλης
    Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
    Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
    Μουσική: Μιλτιάδης Παπαστάμου

    Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Γιώργος Χριστοδούλου, Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Γαλάνης, Αρετή Πασχάλη, Ιωάννης Κοντέλλης, Μάριος Πετκίδης και οι Στράτος Γιαπτσέ, Κωνσταντίνος Αργυρίου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Φαίδρα Νταϊόγλου, Χρήστος Ντόβας, Γιάννης Σμέρος, Κώστας Τσιαμάγκας, Αλεξία Φάλλα.

    Ο κήπος των ονείρων

    Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Αθήνα

    Σε ένα παγωμένο χωριό της Ανατολής ψηλά στα βουνά, πάνω από τα λευκά σύννεφα, γεννιέται ένα κορίτσι, η Μίσα, που ονειρεύεται να φτιάξει έναν Κήπο εκεί που όλα τα σκεπάζει το χιόνι. Δεν έχει δει ποτέ της λουλούδια, ούτε δέντρα ανθισμένα, ούτε πουλιά κι όμως ονειρεύεται την άνοιξη. Πιστεύει τόσο πολύ στο όνειρό της ότι μπορεί να γίνει αληθινό και να αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Και το θαύμα γίνεται! Η Μίσα καταφέρνει να φέρει την Άνοιξη στο παγωμένο χωριό της, να γεμίσει Αγάπη τις κρύες καρδιές των ανθρώπων και να αποδείξει ότι αρκεί μια ευγενική ψυχή για να αλλάξει ο κόσμος όλος! Μια αισιόδοξη ιστορία από την Ανατολή που αποδεικνύει πώς ένα παιδί ΜΠΟΡΕΙ να κάνει το απίθανο πιθανό, το αδύνατο δυνατό, το όνειρο πραγματικότητα και να αλλάξει για πάντα τις ζωές των ανθρώπων όχι μόνο στον τόπο του αλλά και σε όλο τον κόσμο!

    Πρώτη φορά μουσική σε παράσταση για παιδιά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

    Κείμενο διασκευή, μετάφραση: Ευαγγελία Βασιλείου
    Μουσική-Τραγούδια: Μιχάλης Χατζηγιάννης
    Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
    Δραματοποίηση-στίχοι: Αργυρώ Μαργαρίτη

    Παίζουν: Άννα Φιλιππάκη, Δημήτρης Ραφαήλος, Ελίνα Γιαννάκη, Δημήτρης Πάσσος, Χρήστο Ματσιαρόκο, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Μαριλένα Γερμανού, Χρήστος Καρανικόλας

    Έναρξη παραστάσεων: 19 Οκτωβρίου 2019

    Για οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κτλ επικοινωνήστε με την εταιρεία παραγωγής στα τηλέφωνα: 2114006204 – 6977062078 και στο email: Rmlight.gr@gmail.com

    Το μαγικό φίλτρο

    Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα, Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

    Μπαίνοντας στον 23ο χρόνο λειτουργίας του ο Θεατρικός Οργανισμός Κάτω απ’ τη Γέφυρα παρουσιάζει το αριστούργημα του Michael Ende «Το μαγικό φίλτρο».

    Οι δυνάμεις του κακού, έχοντας στην υπηρεσία τους τον «πλούτο» και την «επιστήμη» βρίσκονται ένα βήμα πριν τον τελειωτικό αφανισμό της ανθρωπότητας. Η παρασκευή ενός φίλτρου θα επιταχύνει την καταστροφή. Το περιβάλλον βαθιά πληγωμένο. Φωτιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές.  Το ανθρώπινο είδος, κατεστραμμένο. Πόλεμοι, γενοκτονίες, υπερκατανάλωση, μοναξιά. Ελάχιστα πλάσματα, με αυτοθυσία και γενναιότητα, αντιστέκονται ακόμη. Σ’ αυτόν τον ύστατο αγώνα θα χρειαστούν συμμαχίες και βοήθειες …Που θα ζητηθούν από τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές την ώρα της παράστασης.

    Θεατρική μεταφορά: Γιάννης Θ. Οικονομίδης
    Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
    Mουσική: Σάκης Τσιλίκης
    Σκηνικό: Κωστής Γεωργίου
    Παίζουν οι ηθοποιοί, με τη σειρά που εμφανίζονται: Αυγουστίνος Ρεμούνδος (Βούλης Παλαβούλης), Κώστας Κλάδης (Αγάθων Σκουληκαντέρας-Γεροχρόνος) , Γιώτα Βόκαλη (Ροζαλία η γάτα), Οδυσσέας Κιόσογλου (Ιάκωβος το κοράκι), Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου (Τυράννια Στριγκλίδου)

    Έναρξη: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
    Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12:00 και στις 3:00 μ.μ.
    Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
    Διάρκεια:
    80΄
    Γενική είσοδος: 10€, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων: 7€

    Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα
    Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου
    Πληροφορίες: 210 4816200 (09:00 – 15:00 Δευτ. – Παρ.)

    Βουτιά στη Βυθούπολη

    Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

    Μια ιστορία εμπνευσμένη από το σύμπαν του παιδικού βιβλίου «Ψαρόσουπα» του Γ. Λεμπέση σε σκηνοθεσία του γνωστού Φωκά Ευαγγελινού και με τους επίσης δημοφιλείς Μέμο Μπεγνή και Φώτη Σεργουλόπουλου.

    Μιούζικαλ
    Διάρκεια: 110′
    Σκηνοθεσία:Φωκάς Ευαγγελινός
    Παίζουν: Μ. Μπεγνής, Φ. Σεργουλόπουλος, Μ. Σαββίδου, Ι. Μανδηλάς, Ίντρα Κέιν, Ειρήνη Βαλατσού, Γιάννης Βογιατζάκης, Μανόλης Θεοδωράκης, Γιάννης Καπελέρης, Λορίνα Κατσιώτη, Ευγενία Λιάκου, Δημήτρης Μαχαίρας, Ευγενία Μπαλάφα, Χρήστος Νικολάου, Άντεια Ολυμπίου, Ιωάννα Πιατά, Ίρις Τούλα – Γουργιώτου, Γιώργος Τσουρουνάκης
    Σκηνικά: Γ. Μουρίκης
    Κοστούμια: Έλ. Παπαγεωργακοπούλου.
    Μουσική: Γ. Λεμπέσης.
    Φωτογραφία: Λ. Παυλόπουλος.

    Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
    Πρόγραμμα παραστάσεων: Σάββατο 11:30 Κυριακή 11:30 και 14:45
    Τιμές εισιτηρίων: 12€, 17€, 20€, 25€, 30€. Για ομαδικές κρατήσεις – σχολικές παραστάσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

    Ερωτόκριτος

    Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

    Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνει τη συνεργασία με τους βασικούς συντελεστές  του «Έμπορου της Βενετίας» και μεταφέρει μικρούς και μεγάλους από την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, στην Ελλάδα του 17ου αιώνα. Ο “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη, με αφορμή και την ανακήρυξη του έτους 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ‘έτους Ερωτόκριτου’!  Η σπουδαία αυτή ιστορία που μας χάρισε ο Β. Κορνάρος, μας ταξιδεύει στη λαϊκή μας παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα, και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές.

    Θεατρική διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

    Παίζουν (αλφαβητικά): Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα.
    Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης
    Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
    Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
    Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

    Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

    Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

    Μετά από το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», η σκηνοθέτης Ειρήνη Ιακώβου εμπνέεται από τον ηρωικό ξεσηκωμό του 1821 και παρουσιάζει τη νέα της παράσταση «Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη» κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 28 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Ακροπόλ. Ένας κόσμος σκηνογραφικής και ενδυματολογικής αφθονίας, με χωριά, βουνά, πέτρινες βρυσούλες, κεντίδια, μαντήλια, ασημένιες πιστόλες, αρνάκια & κατσικάκια, αλλά και ζηλευτό ανατολίτικο πλούτο, μεταμορφώνει τη σκηνή του Ακροπόλ στον μαγευτικό τόπο του ιστορικού παραμυθιού.
    Υπόθεση του έργου
    Ο Λάμπρος, γέροντας πια, κάνει μια αναδρομή ζωής. Θυμάται τα παιδικά του χρόνια και τις ηρωικές στιγμές που βίωσε δίπλα στο Γέρο του Μοριά. Σαν έβγαλε ένα τόσο δα μουστακάκι, έγινε κλέφτης στο βουνό, για ν’ αναπνεύσει μια «σπιθαμή» ελευθερίας. Τα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού είναι γι΄ αυτόν και τα χρόνια της πρώτης του αγάπης. Ο Λάμπρος κι η Μαριώ με το σπαθί και τον έρωτα ζουν τη φωτιά της Επανάστασης του 1821.
    Ο κουτσός ο Νικολιός, ο αφελής του χωριού, παριστάνει τον ήρωα και σ’ όλο το έργο μάς χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου και χαράς.

    Σκηνοθεσία-κείμενο-ενδυματολογία: Ειρήνη Ιακώβου
    Μουσική-ενορχήστρωση: Θωμάς Καραχάλιος
    Παίζουν: Γιώργος Γιαννόπουλος (Κολοκοτρώνης), Θανάσης Βισκαδουράκης (Λάμπρος) και μαζί τους οι: Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Δελής, Βασίλης Ζαιφίδης, Βαρβάρα Καρά κ.α.

    Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
    Σάββατο: 14.00, Κυριακή: 11.00 & 14.00
    Διάρκεια: 105 λεπτά (με διάλειμμα)
    Τιμές εισιτηρίων: €12 γενική είσοδος, €10 ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών, πολυτέκνων, ανέργων
    Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε:
    Μιχάλης Ιακώβου: 210 5767193, 210 5752978, 6974810416, 6947760225
    Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα τηλ.: 210 3648303
    ΤΙΜΗ για σχολεία: 7ευρώ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular