More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο15-18+ ετώνΘρύλος, της Στέφανι Γκάρμπερ

    Θρύλος, της Στέφανι Γκάρμπερ

    Η μαγεία του Κάραβαλ οπισθοχωρεί, δίνει τη θέση της σε κάτι λιγότερο παραμυθένιο αλλά με μεγαλύτερη εσωτερικότητα και πιο μυστηριακό. Είναι η ώρα της Τέλα να δώσει την δική της οπτική στα πράγματα, να οδηγήσει την ιστορία του Κάραβαλ στον… Θρύλο.

    Ο άρχοντας Λέντζεντ έχει εχθρούς. Κάποιος θέλει την αποκάλυψη της ταυτότητάς του. Είναι μια συμφωνία της Τέλα με έναν μυστηριώδη εγκληματία που έμεινε ημιτελής. Του χρωστάει μια αποκάλυψη. Κι αυτό που θέλει “ο φίλος” είναι αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να βρει: το αληθινό όνομα του Άρχοντα του Κάραβαλ. Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψει η Τέλα την ταυτότητα του Λέτζεντ είναι να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να κερδίσει το Κάραβαλ. “Η ταυτότητα του Λέτζεντ είναι το πιο καλά φυλασσόμενο μυστικό. Κανείς σε αυτό το νησί δε θα σου την αποκαλύψει“. Ψάχνει για πληροφορίες, φέρεται ελαφρώς αφελώς, νομίζοντας ότι θα βρει έτσι εύκολα αυτό που δεν έμαθε κανείς ποτέ. “Ακόμα κι αν το ήθελα, δε θα μπορούσα να σου πω το όνομα του Λέτζεντ. Κανένας από τους παίκτες του δεν μπορεί να αποκαλύψει αυτό το μυστικό. Η ίδια μάγισσα που εξόρισε τις Μοίρες από τη γη πριν από αιώνες έδωσε στον Λέτζεντ τις δυνάμεις του. Η μαγεία του είναι αρχαία- παλαιότερη από εκείνον- και μας δεσμεύει όλους να κρατήσουμε το μυστικό“.

    Το Κάραβαλ απαιτούσε πάντοτε ευφυία, υπέρβαση του εαυτού, γενναιότητα. Τώρα ζητάει υπέρβαση των υπερβάσεων: ζητάει πραγματική κατάθεση ψυχής, ίσως και της ίδιας της ζωής. Αν δεν καταφέρει να βρει το πραγματικό όνομα του Λέντζεντ, κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη ζωή της.

    “Δεν τελείωσα” είπε ο Νάιτζελ. “Θα σου έλεγα: Η μαγεία του Λέντζεντ δεν επιτρέπει να ειπωθεί ή να αποκαλυφθεί το αληθινό του όνομα, αλλά μπορεί να κερδηθεί”.
    “Πώς θα κερδίσω το όνομα;” ρώτησε γρήγορα.
    “Πρέπει να συμμετάσχεις στο επόμενο Κάραβαλ. Αν κερδίσεις το παιχνίδι, θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον Λέτζεντ”.

    Αλλά αν κερδίσει, ο Λέτζεντ και το Κάραβαλ θα καταστραφούν για πάντα. Σας μοιάζει για απλό παιχνίδι; Καλώς ήρθατε στο Κάραβαλ.

    Το δεύτερο βιβλίο του Κάραβαλ αρχίζει πολύ δυνατά, σχεδόν από εκεί που τελείωσε το πρώτο βιβλίο. Είναι πιο εσωτερικό και πιο μυστηριακό και μας φάνηκε πιο αγωνιώδες και περιπετειώδες από το πρώτο. Αν το πρώτο βιβλίο ήταν της Σκάρλετ, εδώ έχουμε τον κόσμο της Τέλα η οποία σκιαγραφείται πολύ όμορφα. Αν στο πρώτο βιβλίο ήταν πιο εγωπαθής, εδώ βλέπουμε την εμφάνιση μεγαλύτερου βάθους, ενός πιο ανιδιοτελούς και ουσιαστικού χαρακτήρα.

    Διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η γραφή της Στέφανι Γκάρμπερ έχει πολύ ωραίο ρυθμό, δεν λιμνάζει ποτέ και η ισορροπία της δεν το καθιστά αμιγώς νεανικό ανάγνωσμα αλλά μια ιστορία φαντασίας με ευρύτερο ορίζοντα.

    Σύντομα οι εκδόσεις Ψυχογιός θα φέρουν και το τρίτο βιβλίο της τριλογίας. FINALE ο τίτλος του και θα μας αποκαλύψει το μεγάλο τέλος του Κάραβαλ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Θρύλος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Legendary: a Caraval novel
    Συγγραφέας: Στέφανι Γκάρμπερ
    Μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτώβριος 2019
    Διόρθωση: Κυριακή Κάσση
    Ηλ. σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα, Μαρία Αθανασοπούλου
    Σελίδες: 456
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-3111-6
    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular