More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΙστορίες πριν από την ιστορία: κυνηγώντας το μαμούθ, του Στέφανο Μπορντιλιόνι

    Ιστορίες πριν από την ιστορία: κυνηγώντας το μαμούθ, του Στέφανο Μπορντιλιόνι

    kinigontasmamouth_cover

    Με 12 ήρωες, η σειρά του Στέφανο Μπορντιλιόνι “Ιστορίες πριν από την ιστορία” μας ταξιδεύει με το πρώτο βιβλίο της σειράς στα χρόνια των…μαμούθ!

    Ο αρχηγός της φυλής, ο Κόραν, και οι υπόλοιποι εντόπισαν ένα μαμούθ έξω από τη σπηλιά τους. Κυνηγώντας το δεξιοτεχνικά το οδήγησαν στο ποτάμι όπου το παγίδευσαν και το τραυμάτισαν θανάσιμα. Θα τους έδινε τροφή για πολλές μέρες ένα τέτοιο ζώο.

    Μα δεν ήταν οι μόνοι που διεκδικούσαν το πλούσιο κρέας ενός τέτοιου ζώου. Υπήρχαν κάποιοι που είχαν πολύ καλύτερη όσφρηση και ήταν πιο σαρκοφάγοι από τους προιστορικούς ανθρώπους. Τους έλεγαν από παλιά…λύκους!

    Δεν άργησαν να οσμιστούν το κρέας. Κατέφτασαν! Οι άνθρωποι έκοψαν όσο κρέας μπορούσαν αλλά απόφάσισαν ότι δε γινόταν να αφήσουν ένα τόσο μεγάλο ζώο στα χέρια των λύκων. Αποφάσισαν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους. Η μάχη ήταν σκληρή. Και έχει απώλειες.

    Είναι μια χαρακτηριστική μάχη που έδιναν οι προιστορικοί δίποδοι πρόγονοί μας για επιβίωση. Τότε που μοιράζονταν κάθε σπιθαμή γης με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Τότε που όλα τα ζώα ήταν εχθροί και συνδιεκδικητές της τροφής που με κόπο κέρδιζες.

    Ο Στέφανο Μπορντιλιόνι φτιάχνει μια ιστορία για να φωτογραφίσει τις ιστορίες της…προϊστορίας, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν ανάμεσα στο πλήθος των ζώων, που πίστευαν σε πνεύματα, που γιάτρευαν με βοτάνια της πληγές, που γύρευαν την τροφή τους εκεί που σήμερα κάνουν σαφάρι ή πάνε εξοχή.

    Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, το οποίο μου άρεσε, ακόμα περισσότερο είναι το “Γύρω από τη φωτιά” όπου οι ίδιοι πρωταγωνιστές της φυλής Κόραν μας αποκαλύπτουν όλες σχεδόν τις συνήθειές τους.

    Πολύ όμορφη και ιδιαίτερη σειρά. Από τις Εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ιστορίες από την ιστορία- Κυνηγώντας το μαμούθ
    Συγγραφέας: Στέφανο Μπορντιλιόνι
    Εικονογράφηση: Φαμπιάνο Φιορίν
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 16 χ 20
    ISBN: 978-960-04-4513-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular