More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΚαπέλο μαγικό για... επαγγελματικό προσανατολισμό!

    Καπέλο μαγικό για… επαγγελματικό προσανατολισμό!

    “Όταν μεγαλώσω θα γίνω…” Μη μου πείτε ότι τα πιτσιρίκια στις τάξεις σας δεν έρχονται καθημερινά να σας ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για την επαγγελματικής τους αποκατάσταση; Στη δική μας τάξη η συζήτηση “φούντωσε” όταν διαβάσαμε το βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου και εικονογράφηση της Κατερίνας ΒερούτσουΗ τρίτη μάγισσα” από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Έτσι σκεφτήκαμε να οργανώσουμε κι ένα παιχνίδι με το θέμα των επαγγελμάτων. Όμως το να λέει κάθε παιδί τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει ήταν αναμενόμενο και κάπως βαρετό. Έτσι σκεφτήκαμε ο καθένας να επιλέγει ένα επάγγελμα που πιστεύει ταιριαστό για κάποιον συμμαθητή του. Με αυτόν τον τρόπο κάθε παιδί να δει και στοιχεία του χαρακτήρα του που εντοπίζουν οι άλλοι και πιστεύουν ότι τον χαρακτηρίζουν.
    Για το παιχνίδι θα χρειαστούμε ένα καπέλο μάγισσας και καρτέλες ισάριθμες με τα παιδιά της τάξης μας. Κάθε παιδί ζωγραφίζει στην καρτέλα του ένα διαφορετικό επάγγελμα και το ρίχνει στο μαγικό καπέλο. Έπειτα κάθε παιδί τραβάει τυχαία μια καρτέλα. Στη συνέχεια ανακοινώνει στην ομάδα ποιο παιδί φαντάζεται να ακολουθεί το επάγγελμα που απεικονίζεται, τεκμηριώνοντας την απάντηση.
    Π.χ. Φαντάζομαι την Έλενα να γίνεται πυροσβέστης γιατί είναι τολμηρή και της αρέσει να βοηθά τους άλλους. Το παιδί που του προτείνεται το συγκεκριμένο επάγγελμα, μπορεί να συμφωνήσει κρατώντας την κάρτα ή να διαφωνήσει και να ξαναρίξει την κάρτα στο μαγικό καπέλο, περιμένοντας μια πιο ταιριαστή επαγγελματική πρόταση.
    Καλή διασκέδαση και καλή σταδιοδρομία.kapelo_epaggelmata1

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular