More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚλεμμένα αυτιά, του Φώτη Δούσου (εικ.: Στέλλα Στεργίου)

    Κλεμμένα αυτιά, του Φώτη Δούσου (εικ.: Στέλλα Στεργίου)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 7-11) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Μικροπληροφορία: Eυγονική είναι ένα σύνολο πεποιθήσεων και πρακτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της γενετικής ποιότητας μέρος του πληθυσμού

    Τα αυτιά μου! Τα αυτάκια μου! Κάποιος μου πήρε τα ωραία μου αυτιά” φώναξε ο λαγός Βινς μόλις ξύπνησε. Τα μπάταρε τα αυτιά του αλλά τι τα θες… τα αυτιά του είχαν εξαφανιστεί!

    Ο ντετέκτιβ Χαμ, ο χαμαιλέων, με το γραφείο ερευνών στο δάσος, θα ριχνόταν με ενθουσιασμό στην περιπέτεια αλλά τώρα η ικανότητά του στο καμουφλάζ έχει χαθεί και αλλάζει χρώματα με βάση τα συναισθήματά του. Οι ενδοιασμοί του υποχωρούν, παραβλέπει τις αντιρρήσεις της αγαπημένης του, Χάνα, και ο Χαμ αναλαμβάνει την υπόθεση δεσμευόμενος ότι θα φέρει πίσω τα αυτιά σε έντεκα το πολύ ώρες. Άρχισαν να ψάχνουν.

    Ο Λαγός ήταν μουσικοκριτικός. Τελευταία είχε γράψει τρεις αρνητικές κριτικές: μία για την αρκούδα, μία για την ορχήστρα των γαιδάρων, μία για τις πεταλούδες. Από εκεί ξεκινούν οι έρευνες και οι υποψίες με βοηθό τον Σνουπ το κουνούπι με την υψηλή διαίσθηση. “Χθες το βράδυ, σημειώθηκαν κι άλλες κλοπές αυτιών, σε όλο το δάσος. Το θέμα δεν αφορά, μόνο, τον μουσικοκριτικό. Είναι πολύ μεγαλύτερο”. Το κουνούπι έβαζε τα πράγματα σε άλλη κατεύθυνση. Άσε που οι τρεις αρχικοί ύποπτοι είχαν γερό άλλοθι ή στέρεες δικαιολογίες. Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή αυτιών στο δάσος; Η συνωμοσία πρέπει να αποκαλυφθεί σε δώδεκα ώρες γιατί μετά τα αυτιά δε θα μπορούν να ξανακολλήσουν…

    Ο Φώτης Δούσος υπογράφει μια έξυπνη, πνευματώδη, καλοστημένη περιπέτεια μυστηρίου, με χαριτωμένους, ολοκληρωμένους ήρωες οι οποίοι ξετυλίγουν ένα κουβάρι σκέψεων, ιδεών, δισταγμών, αγωνιών, συναισθημάτων, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι αναζήτησης, ολοκλήρωσης και εν τέλει ωρίμανσης. Φιλία, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, δημοκρατία#ολιγαρχία, ζηλοφθονία, παρέμβαση στο γενετικό πρότυπο, τέχνη και κριτική, βρίσκουν τη θέση τους κάτω από τα αιχμηρά σχόλια, τις νύξεις και τις καθαρές αποτυπώσεις του συγγραφέα ο οποίος εξανθρωπίζει τους πρωταγωνιστές του δημιουργώντας μια σκηνή από μια μελλοντική Φάρμα των Ζώων.

    Τα Κλεμμένα Αυτιά διαβάζονται εξαιρετικά ευχάριστα, πλοκή, γραφή και ήρωες είναι ιδιαιτέρως καλοδουλεμένα και το όλον συνεπικουρείται από την εικονογράφηση της κομίστα Στέλλας Στεργίου, η οποία με ένταση στα χρώματα (πράσινο, κόκκινο), μεγάλες μορφές σε συχνά ολοσέλιδες εικόνες και γραμμές που δεν αφομοιώνονται από το βλέμμα μεμιάς, αλλά κινητοποιούν την παρατηρητικότητα, συνθέτει μια άκρως ενδιαφέρουσα οπτική αφήγηση που αγκαλιάζει το κείμενο δίχως να σκεπάζει ή να επηρεάζεται από αυτό.

    Για αναγνώστες από 5 ετών με μεγαλόφωνη ανάγνωση και 6-7 ετών για ίδια.

    Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

    Με μια ματιά

    • Ο Φώτης Δούσος υπογράφει μια έξυπνη, πνευματώδη, καλοστημένη περιπέτεια μυστηρίου, με χαριτωμένους, ολοκληρωμένους ήρωες οι οποίοι ξετυλίγουν ένα κουβάρι σκέψεων, ιδεών, δισταγμών, αγωνιών, συναισθημάτων, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι αναζήτησης, ολοκλήρωσης και εν τέλει ωρίμανσης. Φιλία, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, δημοκρατία#ολιγαρχία, ζηλοφθονία, παρέμβαση στο γενετικό πρότυπο, τέχνη και κριτική, βρίσκουν τη θέση τους κάτω από τα αιχμηρά σχόλια, τις νύξεις και τις καθαρές αποτυπώσεις του συγγραφέα. Ένταση στα χρώματα, μεγάλες μορφές σε συχνά ολοσέλιδες εικόνες και γραμμές που δεν αφομοιώνονται από το βλέμμα μεμιάς από την εικονογράφο Στέλλα Στεργίου.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Culture Club – Karma Chameleon

    Gert Wilden – Crafty Party

    The Third Man – Anton Karas

    Gay Activity & Happy-Go-Lively

    Herbie Hancock – Rockit (Official Video)

    Georgiana Liccione Stewart – Donkey (Instrumental) [1970s Electronic/Children]

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κλεμμένα αυτιά
    Συγγραφέας: Φώτης Δούσος
    Εικονογράφος: Στέλλα Στεργίου
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, Ιούνιος 2021
    Art director: Στέλλα Δημητρακοπούλου
    Επιμέλεια: Χ. Μ. Καρακούδα, Στ. Ντογραματζής
    Επιμέλεια έκδοσης: Μαριάννα Ψύχαλου
    Σελίδες: 66
    Μέγεθος: 17,5 Χ 24,5
    ISBN: 978-618-50-4992-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular