More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20204-7 ετώνΚοραλία, το ψάρι που έγινε εκατό ετών, της Λάρα Χόθορν

    Κοραλία, το ψάρι που έγινε εκατό ετών, της Λάρα Χόθορν

    Εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία της αλίευσης ενός ροφού διακοσίων ετών στις ακτές της Αλάσκα (η ηλικία των ψαριών εντοπίζεται από την εξέταση ενός οστού του αυτιού τους), η ιστορία της Κοραλίας (ή Άλμπα στο πρωότυπο) δεν μπορεί να αφήσει κανέναν άνθρωπο ασυγκίνητο.

    Η Κοραλία ζει, ένα νεαρό πορτοκαλί ψάρι ζει μέσα σε ένα πιτσιλωτό κοχύλισε έναν κοραλλιογενή ύφαλο που είναι γεμάτος ζωή και χρώματα! Μάζευε από το βυθό μικρά, φωτεινά, πιτσιλωτά πραγματάκια που της άρεσαν πολύ. Κι όσο μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και η υπέροχη συλλογή της. Καθώς ο χρόνος περνούσε, ο ύφαλος άλλαζε, οι φίλοι αραίωναν, όλο και περισσότερα παράξενα αντικείμενα εμφανίζονταν και τα λαμπερά χρώματα του ύφαλου είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Και όταν είδε μπροστά της κάτι που γυάλιζε σα μαργαριτάρι και εγκλωβίστηκε μέσα του,  συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος της είχε αλλάξει πολύ, πάρα πολύ.

    Ένα από τα μεγαλύτερα SOS του πλανήτη μας, η πλαστική καταιγίδα των ακτών και των βυθών που αλλοιώνει την φυσιογνωμία, την όψη, την ομορφιά, την ισορροπία και άμεσα την υγεία και την ύπαρξη των ίδιων των ανθρώπων (αφού για των ψαριών δεν ενδιαφερόμαστε στα σίγουρα), είναι το μεγάλο ζήτημα που θίγει η συγκλονιστική ιστορία της Κοραλίας. Μπορεί το τέλος του βιβλίου να είναι αρκετά διδακτικό και οι άνθρωποι μαγικά να κατάλαβαν το λάθος τους, κάτι που δεν συμβαίνει, αλλά το σύνολο της ιστορίας είναι ανατριχιαστικά αληθινή και συγκινητική και πραγματικά κινητοποιεί κάθε άνθρωποι, πόσο μάλλον τα παιδιά, να ενδιαφερθούν για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, τις επιπτώσεις του στην ζωή των ζώων και των ανθρώπων αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε να αποκαταστήσουμε το υδάτινο οικοσύστημα που υποφέρει από την απερισκεψία και ανευθυνότητα του ανθρώπινου είδους.

    Ζωντανή, πολύχρωμη εικονογράφηση, μαχαιριά το βραχύ κείμενο και ένα βιβλίο στην μάχη για έναν άλλο, υπεύθυνο πολίτη που θα διώξει το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού από τη ζωή του.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κοραλία, το ψάρι που έγινε εκατό ετών
    Τίτλος πρωτοτύπου: Alba – The hundred year old fish
    Συγγραφέας/εικονογράφηση: Lara Hawthorne
    Μετάφραση: Βίκυ Κατσαρού
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2019
    Επιμέλεια: Λύντη Γαλάτη
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 20,5 Χ 29
    ISBN: 978-960-605-840-0

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular