More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΒιβλίοΛέσχες ανάγνωσης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (και παιδική και εφηβική ασφαλώς)

    Λέσχες ανάγνωσης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (και παιδική και εφηβική ασφαλώς)

    Λέσχες ανάγνωσης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου και η θεατρολόγος Μάρω Πέτλη μας καλούν κοντά τους. Αναλυτικά:

    ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

    Η Παιδική Λέσχη άρχισε να λειτουργεί στα Άνω Ιλίσια το 2008 και μεταφέρθηκε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων το 2013. Το πρόγραμμά μας ξεκινάει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι και τον Μάιο. Συναντιόμαστε μια φορά τον μήνα, Κυριακή πρωί, 11.30 – 13.00, για να διαβάσουμε μια ιστορία και μ’ αυτό τον άξονα, να συζητήσουμε, να ζωγραφίσουμε και να παίξουμε.
    Σ’ αυτή την Λέσχη έρχονται τα παιδιά από την Α΄ έως και την Ε΄ Δημοτικού. Παρέα με την κλασική και την σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, μαθαίνουμε, να είμαστε αναγνώστες και όχι καταναλωτές βιβλίων, να αγαπάμε τα βιβλία και ό,τι έχει σχέση μ’ αυτά, γνωρίζουμε σιγά – σιγά ό,τι άφορά τον γραπτό λόγο , μαθαίνουμε να επικεντρωνόμαστε σε έναν άξονα και πάνω απ’ όλα να έχουμε κριτική σκέψη.
    Η Λέσχη έχει περίπου 20 παιδιά.

    ΕΦΗΒΙΚΗ

    Η δεύτερη Λέσχη απευθύνεται σε εφήβους από 11 έως 15 ετών ( από την Στ΄ Δημοτικού έως και την Τρίτη Γυμνασίου) και λειτουργεί από το 2009. Στον Σ.Ε.Α στεγάζεται από το 2013. Γίνεται μια φορά το μήνα, ημέρα Κυριακή, 11.30 – 13.00, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, με ανώτατο αριθμό συμμετοχών τα 30 μέλη. Σύνολο δηλαδή επτά συναντήσεων, Το πρόγραμμα της Λέσχης είναι το εξής: με αφορμή μια ιστορία που διαβάζουμε στα παιδιά, συζητάμε, και μερικές φορές ζωγραφίζουμε, ή παίζουμε. Στόχος της Εφηβικής Λέσχης είναι τα παιδιά να αναπτύξουν την αντιληπτική τους ικανότητα, την αφαιρετική σκέψη και βεβαίως τον διάλογο.
    Τα μέλη της σημερινής Λέσχης είναι περίπου 25 και τα περισσότερα έχουν έρθει από τις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης που λειτουργούμε εδώ και χρόνια.

    ΕΝΗΛΙΚΩΝ

    Η τρίτη Λέσχη Ανάγνωσης αφορά τους ενήλικες και άρχισε να λειτουργεί το 2012. Απο τον Οκτώβριο του 2013 στεγάζεται στον Σ.Ε.Α. Κάνουμε οκτώ συναντήσεις μέσα στο χρόνο, μια φορά το μήνα, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο, Σάββατο απόγευμα, 17.30 – 19.00. Ακολουθούμε τα «ίχνη» της παιδικής και της εφηβικής Λέσχης. Διαβάζουμε ένα βιβλίο, συζητάμε με αφορμή την ιστορία, ζωγραφίζουμε και παίζουμε. Στόχος αυτής της Λέσχης είναι η πνευματική ανάταση και η ψυχική ανάπαυση , μέσα απ’ την επαφή μας με την παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Μία ενήλικη ματιά στην παιδικότητά μας. Τα μέλη είναι περίπου 20, με ανώτατο όριο συμμετοχής τα 30 άτομα.

    Και οι τρεις αυτές Λέσχες λειτουργούν με “κουμπαρά” για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

    Θα χαρούμε πολύ να σάς έχουμε κοντά μας, εσάς και τα παιδιά σας.

    Η Παιδική ξεκινάει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, 11.15 π.μ.
    Η Εφηβική την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, 11.15 π.μ.
    Η Ενηλίκων το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 17.15 μ.μ.
    Θα μας βρείτε στο κτίριο που στεγάζεται ο Σ.Ε.Α Ερμου 134, Σταθμός Η.Σ.Α.Π. Θησείο ή
    Σταθμός Μετρο Μοναστηράκι.
    Τις Λέσχες συντονίζουν
    Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας
    Μάρω Πέτλη, ηθοποιός, θεατρολόγος
    EmailΕπικοινωνίας:
    lilapa1000@gmail.com
    pmaro@windowslive.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular