More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΛίγα αγγλικά ή πληροφορική θα στερήσουν από τα παιδιά το παιχνίδι, την...

    Λίγα αγγλικά ή πληροφορική θα στερήσουν από τα παιδιά το παιχνίδι, την κίνηση και την διάδραση;

    Δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις, ενάντια στον κανιβαλισμό που θέλει όταν διαφωνείς να επιτίθεσαι φραστικά και με αναίδεια. Παρέμβαση της φίλης νηπιαγωγού Μ.Κ.:

    Αγαπητό ELNIPLEX,

    διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο της αρθρογράφου σας και κατανοώ τον προβληματισμό της ότι δεν κάνουν τα αγγλικά και η πληροφορική από το νηπιαγωγείο το καλό σχολείο και την υψηλής ποιότητας παιδεία. Όμως δεν είναι αυτές ή μάλλον και αυτές παρεμβάσεις που στοχεύουν σε ένα καλύτερο σχολείο;

    Τα νηπιαγωγεία και όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων πάντα είχαν ελλείψεις στη χώρα μας. Και πιστέψτε με, επειδή έχω εργαστεί και σε προηγμένη χώρα της δυτικής Ευρώπης, και εκεί είδα τρομερές ελλείψεις και αντιφάσεις, που δεν βάζει ο νους σας. Νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε από τα πιο προοδευτικά προγράμματα στο νηπιαγωγείο, με μεγάλη ελευθερία και δυνατότητες για τα παιδιά. Λίγα αγγλικά ή λίγη εξοικείωση με κάποιες βασικές δυνατότητες της πληροφορικής 1-2 φορές την εβδομάδα δεν πιστεύω ότι θα βλάψουν ή θα στερήσουν από τα παιδιά το παιχνίδι, την κίνηση και την διάδραση όπως αναφέρεται στο άρθρο της αρθρογράφου σας. Μια πιο οργανωμένη δόμηση της φυσικής άσκησης δεν πιστεύω ότι θα γίνει εις βάρος των ψυχοκινητικών παιχνιδιών.

    Πιστεύω ότι οι περισσότεροι νηπιαγωγοί, πιθανόν και η αρθρογράφος, ανησυχούν μήπως η εισαγωγή αυτών των θεματικών που ακούγονται σημαίνουν το τέλος του ολοήμερου νηπιαγωγείου των δύο νηπιαγωγών. Με άλλα λόγια μήπως οι θεματικές αυτές ενότητες φέρουν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και διώξουν την μία από τις δύο νηπιαγωγούς, προκαλώντας έτσι ένα ντόμινο μεταθέσεων στα νηπιαγωγεία.

    Ευχαριστώ.

    Με εκτίμηση

    Μ.Κ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular