More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜάκβεθ, του Τζο Νέσμπο- Κερδίστε 1 αντίτυπο

    Μάκβεθ, του Τζο Νέσμπο- Κερδίστε 1 αντίτυπο

    Ο Μάκβεθ του Jo Nesbo αποτελεί ένα από τα οκτώ μυθιστορήματα της σειράς: «The Hogarth Shakespeare project». Η σειρά αυτή περιλαμβάνει έργα που είναι εμπνευσμένα από τον Shakespeare και είναι γραμμένα εκ νέου από σύγχρονους μυθιστοριογράφους.
    Ο Nesbo επέλεξε το αγαπημένο του θεατρικό έργο, επειδή όπως δήλωσε: «ο Μάκβεθ αφορά στις ηθικές επιλογές». Από το κλασσικό αριστούργημα ο Nesbo πήρε τους ήρωες (Μάκβεθ, Λαίδη, Ντάνκαν, Μπάνκο, Μακ-Ντόφ, Ρος, Λέννοξ, Σέιτον, Φληνς, Εκάτη, Τρεις μάγισσες) και τη βασική πλοκή, αλλά μετέφερε τη δράση στη σύγχρονη εποχή, σε μία πόλη που υπήρξε άλλοτε ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και σήμερα βυθίζεται στην ανεργία, τα ναρκωτικά, στη διαφθορά, την εγκληματικότητα και το χάος.

    Ο Μάκβεθ στην ιστορία του Nesbo είναι ένας επιθεωρητής της αστυνομίας που αναλαμβάνει να «καθαρίσει» την πόλη από τους εμπόρους ναρκωτικών και την διαφθορά, που μαστίζει τα ανώτερα κλιμάκια του σώματος, και να την κάνει ξανά ασφαλή για τους πολίτες. Στην διάρκεια της πορείας του τα δεδομένα ανατρέπονται.
    Στα αστυνομικά μυθιστορήματα στα οποία έχει διακριθεί ο Nesbo μέχρι τώρα, οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Από την μία πλευρά είναι ο ηθικός, ακέραιος, καλός αστυνομικός που ακολουθεί βήμα, βήμα τον διεστραμμένο κακό εγκληματία και στο τέλος τον εντοπίζει και αποδίδει δικαιοσύνη.

    Δείτε όλη την παρουσίαση του ELNIPLEX εδώ.

    [vc_btn title=”Κερδίστε ένα βιβλίο” style=”flat” color=”primary” i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.elniplex.com%2Fsummetoxi-sto-diagonismo%2F|||”]

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular