More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜέχρι ν' αγκαλιαστούμε, του Όουεν Μακ Λάφλιν (εικ.: Π. Ντάνμπαρ, μετ.: Μ....

    Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε, του Όουεν Μακ Λάφλιν (εικ.: Π. Ντάνμπαρ, μετ.: Μ. Ταυρή)

    Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο το Βιβλίο Η αγκαλιά. Οι ήρωες της ιστορίας, ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα, αναζητούσαν μια τρυφερή, φιλική αγκαλιά. Ο σωματότυπός τους όμως, δημιουργούσε περιορισμούς στην επαφή με τα άλλα ζώα. Ένα σώμα γεμάτο αγκάθια κι ένα σκληρό καύκαλο δεν προσέλκυαν πολλούς εναγκαλισμούς. Όταν κυκλοφορούσε αυτό το βιβλίο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπάρξει στιγμή που θα μπούμε στη θέση του σκαντζόχοιρου και της χελώνας, όχι βέβαια εξαιτίας του σωματότυπού μας αλλά της πανδημίας η οποία απαιτεί αποστάσεις και περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές.

    Οι δημιουργοί του βιβλίου αξιοποιώντας τους ήρωές τους, εμπνεύστηκαν μια νέα ιστορία με τον τίτλο Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε. Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα έχουν γίνει πια κολλητοί φίλοι, αλλά δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αγκαλιαστούν και το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό τους δημιουργεί θλίψη. Η σοφή κουκουβάγια, λοιπόν, παρεμβαίνει θυμίζοντάς τους ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξει κανείς στον άλλον ότι νοιάζεται.

    Τα δύο συμπαθητικά ζώα ανακαλύπτουν σιγά σιγά πολλούς διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και συναισθηματικής επαφής χωρίς να αγγίζονται και διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Χαιρετιούνται, κάνουν αστείες γκριμάτσες, χορεύουν και  στέλνουν ο ένας στον άλλον φιλιά δείχνοντας την αγάπη τους.

    Η εικονογράφηση του βιβλίου, όπως άλλωστε και στο βιβλίο Η αγκαλιά, είναι λιτή κι ευανάγνωστη από τα παιδιά, αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος. Το λεκτική και οπτικό αφήγημα να είναι εύληπτο από τους νεαρούς αναγνώστες και οι εναλλακτικοί τρόποι κοινωνικής επαφής δίχως αγγίγματα να μπορούν να εφαρμοστούν από τα παιδιά στην καθημερινότητά τους.

    Πρόκειται για ένα καλαίσθητο βιβλίο το οποίο μπορεί να βοηθήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά τόσο στην έκφραση των συναισθημάτων όσο και στην υιοθέτηση νέων τρόπων έκφρασης κι επικοινωνίας. Μέχρι να (ξανά) αγκαλιαστούμε, λοιπόν, μπορούμε να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας ανακαλύπτοντας νέους τρόπους να δείξουμε στους άλλους την αγάπη μας και το νοιάξιμο.

    Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες εδώ

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε
    Συγγραφέας: Πόλι Ντάνμπαρ
    Εικονογράφηση: Όουεν Μακ Λάφλιν
    Μετάφραση:
    Μάρω Ταυρή
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2020
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24,5 Χ 24,5
    ISBN: 978-618-03-2474-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular