More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΘέατροΜια γιορτή για όλα τα παιδιά του κόσμου από το θέατρο Αερόπλοιο

    Μια γιορτή για όλα τα παιδιά του κόσμου από το θέατρο Αερόπλοιο

    Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ εδώ και δύο χρόνια συνέλεξε μοναδικά λαϊκά παραμύθια από την Ανατολή με αφορμή το project Culture Luggage.

    Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CULTURE LUGGAGES– το μόνο Ελληνικό πρόγραμμα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή ένωση για το 2017-2019- ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ως επικεφαλής οργανισμός-δημιουργός της ιδέας, σε συνεργασία με μια ομάδα θεάτρων με μεγάλη ιστορία και κοινωνική παρέμβαση από την Ιταλία (AIDA Fondazione-Verona), Σουηδία (Sagohuset theatre-Lund) και με εταίρους την Action Aid Hellas και την Αction Synergy, για μια ολόκληρη χρονιά δημιούργησε θεατρικά γεγονότα –δράσεις που έλαβαν  χώρα  μέσα στις προσφυγικές δομές, σε κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας προσφύγων, σε διαπολιτισμικά σχολεία και στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.

    Με το βλέμμα στραμμένο στην άρση των πολιτιστικών εμποδίων που εμποδίζουν την κοινωνική ένταξη των προσφύγων, στην προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού με βάση κοινές παραδόσεις, στη  δημιουργία μίας έστω «ρωγμής»  στα κάθε είδους τείχη και μέσα από την  τέχνη του Θεάτρου που ο ρόλος της υπήρξε πάντοτε  ενωτικός,  σε συνεργασία  με εμψυχωτές, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς των δομών, των κέντρων φιλοξενίας, των σχολείων, ερευνήσαμε, εντοπίσαμε και καταγράψαμε κοινά στοιχεία και κοινά μοτίβα σε δημοφιλή παραμύθια των λαών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

    Μητέρες, γιαγιάδες, παιδιά μας αφηγήθηκαν παραμύθια από το Συρία, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Ιράν. Oι ηθοποιοί του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ παρουσίασαν μια σειρά από θεατρικές-διαδραστικές παραστάσεις και δημιουργικά θεατρικά εργαστήρια, εντάσσοντας στη δράση μικρούς και μεγάλους. Ομάδες παιδιών και εφήβων προσφυγόπουλων συνεργάστηκαν μαζί τους και πραγματοποίησαν από κοινού αξιόλογες και συγκινητικές θεατρικές δράσεις, αποδεικνύοντας ότι oι παραδόσεις και οι ρίζες μας δεν είναι μακρινές.

    Κλείνοντας λοιπόν τον κύκλο του CULTURE LUGGAGE, το Αερόπλοιο μας προσκαλεί στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, να μοιραστούν μαζί μας όλα όσα έζησαν στη διάρκεια του μοναδικού αυτού ταξιδιού. Θα παρουσιαστούν στιγμιότυπα των δράσεων, καθώς και η παράσταση «Μία βαλίτσα, δύο μπαλόνια», εμπνευσμένη από παραμύθια χωρών της Ανατολής!

    Πότε; Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 18.00

    Πού; Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

    Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση στα τηλ. 2108656004, 2108679535

    «Μια Βαλίτσα, δύο Μπαλόνια»

    Κείμενο/Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

    Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

    Μουσική: Χρήστος Ξενάκης 

    Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά

    RELATED ARTICLES

    Most Popular