More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΜια μπάλα με κουδουνάκια για όλα τα τυφλά παιδιά του κόσμου

    Μια μπάλα με κουδουνάκια για όλα τα τυφλά παιδιά του κόσμου

    Το «Μία μπάλα για όλους» (A Ball For All) κουδουνίζει… αγάπη! Μια παγκόσμια πρωτοβουλία ενός Έλληνα που ξεκίνησε από μια… μπάλα!

    Ναι! Από τότε που ο εμπνευστής αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας, Ηλίας Μάστορας, δώρισε στον τρίχρονο τυφλό Λέανδρο μία μπάλα, σαν αυτή που παίζουν οι μεγάλοι. Ω τι ατυχία μα και τι ευτυχία. Ο Ηλίας Μάστορας είχε τα μάτια του ανοιχτά και είδε. Η μπάλα αυτή δεν ήταν καθόλου λειτουργική για ένα μικρό παιδί, καθώς ήταν αρκετά βαριά. Κι όταν μάλιστα μιλάμε για ένα τυφλό παιδί, το πράγμα γινόταν ακόμα δυσκολότερο.

    Υπεύθυνος τότε της Παγκόσμιας Διαιτησίας Ποδοσφαίρου των τυφλών, δημιούργησε μαζί με το σωματείο« Όραμα Νέων» Youthorama μια μπάλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ελαφρύτερη -μόλις 250 γραμμάρια- μικρότερη και με 4 μηχανισμούς με ενσωματωμένα κουδουνάκια ώστε να ακούγονται καθώς κυλάει στο έδαφος ή κουνιέται στα χέρια μας. Την παρουσίασαν και τη δώρισαν σε παιδιά στην 82η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2017. Μα δεν έμειναν εκεί.

    Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια υποστηρίχθηκε από το Erasmus+ Αθλητισμός το 2017, ενώ φέτος στηρίζεται από το UEFA Foundation for Children που ενέκρινε το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να δοθούν 500 τέτοιες μπάλες σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγους μήνες.

    Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μοιραστεί πάνω από 1000 μπάλες σε 74 χώρες και των 5 ηπείρων του πλανήτη, με την Ελλάδα να έχει την χαρά των 100 εξ αυτών σε τυφλούς μαθητές και μαθήτριες μόνο τον Μάιο του 2018. Συνολικά 26 χώρες της Ευρώπης έχουν δεχθεί δωρεάν μπάλες από το A Ball For All.

    Χαμογελάστε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω με ορθάνοιχτα τα μάτια, κυρίως της καρδιάς και του νου. Με αγάπη για τους συνανθρώπους που αναζητούν την ευκαιρία, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

    Δείτε το ελληνικό βίντεο της εκστρατείας:

    A Ball for All Campaign Teaser Video

    Check out this fantastic teaser video of blind football by Youthorama's international campaign – A Ball for All. The campaign, funded by UEFA Foundation for Children, aims to provide blind footballs to blind and visually impaired children around the world.

    Gepostet von IBSA Blind Football am Donnerstag, 17. Mai 2018

    Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Ηλία Μάστορα στο TedX

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular