More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜια τίγρη στον κήπο, της Λίζι Στιούαρτ

    Μια τίγρη στον κήπο, της Λίζι Στιούαρτ

    Η Νόρα είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι και η γιαγιά της είναι μια συνηθισμένη γιαγιά. Ή μήπως όχι… Η γιαγιά όταν βλέπει τη Νόρα βαριεστημένη, ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια τίγρη στον κήπο τους. Της λέει, επίσης, ότι στον κήπο τους θα ανακαλύψει μια γκρινιάρα πολική αρκούδα, φυτά που μπορούν να σε κάνουν μια χαψιά και υπέροχες, τεράστιες λιβελούλες!

    Η Νόρα αν και δεν πιστεύει λέξη από όλα αυτά, βγαίνει  να ρίξει μια ματιά στον κήπο μαζί με τον Τζεφ την αγαπημένη της καμηλοπάρδαλη. Εκεί θα συμβούν πολλά παράξενα  και συναρπαστικά γεγονότα. Και στα αλήθεια η Νόρα θα ανακαλύψει μια τίγρη στον κήπο… ‘Η μήπως δεν είναι αληθινή; «Αν πιστέψεις στην ύπαρξή μου, τότε ίσως και να είμαι αληθινή» προτείνει η τίγρης στη Νόρα κι εκείνη συμφωνεί κι απολαμβάνει έναν περίπατο στην πλάτη της.

    Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια σουρεαλιστική αλλά συγχρόνως τρυφερή ιστορία. Η Lizzy Stewart η οποία έγραψε και εικονογράφησε την ιστορία, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εικονοβιβλίο, γεμάτο χιούμορ και φαντασία. Τα μηνύματα, τα οποία είναι πολλά, αναδύονται αβίαστα χωρίς διδακτισμούς. Η κυρίαρχη ιδέα είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη τα άπειρα παιχνίδια αλλά την επαφή με τη φύση και τα παιχνίδια φαντασίας και δημιουργικότητας. Η εικόνα μιλά από μόνη της κλείνοντας το μάτι κυρίως στον ενήλικα αναγνώστη. Η Νόρα βρίσκεται ανάμεσα σε εκατοντάδες παιχνίδια κι όμως βαριέται. Η γιαγιά παίρνοντας αφορμή από τη ζωγραφιά της η οποία απεικονίζει μια όμορφη τίγρη, σκαρφίζεται ένα παιχνίδι φαντασίας. Δημιουργεί το σενάριο του παιχνιδιού κι έπειτα αφήνει τη Νόρα να «κάνει παιχνίδι» μόνη της στα δικά της φανταστικά μονοπάτια. Στο τέλος του βιβλίου οι ρόλοι ανατρέπονται καθώς η Νόρα προσκαλεί τη γιαγιά να ανακαλύψει… μια γοργόνα στο μπάνιο!

    Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι  υπέροχη! Μάλιστα απέσπασε το βραβείο Waterstones 2017 στην κατηγορία των εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά. Ξεχωρίσαμε το πολύχρωμο σαλόνι με τις λιβελούλες και τον κήπο με τα καμπυλόγραμμα φυτά που μας θύμισε εικαστικές προσεγγίσεις του Ανρί Ματίς!

    Το βιβλίο το οποίο έχει κι ένα όμορφο, σκληρόδετο, ανάγλυφο εξώφυλλο είναι μια προσεγμένη έκδοση των Εκδόσεων Μικρή Σελήνη. Κι αν επιστρατεύστε τη φαντασία σας θα βρείτε σίγουρα και στο δικό σας κήπο, όχι μόνο τίγρεις και λιβελούλες, αλλά πολλά ακόμα απίστευτα και μαγικά πράγματα!

    Στα προτεινόμενα!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια τίγρη στον κήπο
    Συγγραφέας: Lizzy Stewart
    Εικονογράφηση: Lizzy Stewart
    Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, 2018
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 29 Χ 21
    ISBN: 978-618-50-4962-1

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular