More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΜικρός πολίτηςΜπάκι,το κυκλοφοριακό φιδάκι

    Μπάκι,το κυκλοφοριακό φιδάκι

    Γράφουν το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης

    mpaki_to_fidaki1

    Ίσως κάποιοι να το γνωρίζετε αυτό το φιδάκι. Για όσους όμως δεν τον ξέρουν, οφείλουμε να πούμε ότι ο Μπάκι δεν είναι ένα οποιοδήποτε φιδάκι. Είναι μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική Ευρωπαϊκή καμπάνια για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, στην οποία είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε τη σχολική χρονιά 2014-15. Στόχος της ήταν η προώθηση του περπατήματος, της χρήσης ποδηλάτου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο. Το Παιχνίδι Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι έχει δηλαδή ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους γονείς τους να μετακινούνται χρησιμοποιώντας αειφόρους τρόπους μετακίνησης.
    Οι κανόνες του παιχνιδιού ήταν απλοί. Αρχικά έγινε μια καταγραφή του τρόπου μετακίνησης των παιδιών. Έπειτα τέθηκε ένας στόχος για περισσότερες μετακινήσεις με τα πόδια, με ποδήλατο ή λεωφορείο. Ένα πανό με τον Μπάκι, το κυκλοφοριακό φιδάκι κρεμάστηκε στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά κάθε φορά που μετακινούνταν με ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, έπαιρναν ένα αυτοκόλλητο και το κολλούσαν σε ένα χρωματιστό κύκλο. Όταν συμπληρώνονταν αρκετά αυτοκόλλητα (ανάλογα με τον στόχο), ο κύκλος έπαιρνε τη θέση του πάνω στο πανό. Στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να κολλήσουμε και τα δέκα κυκλάκια στο πανό.
    Αυτή ήταν η βασική έκδοση του παιχνιδιού με τα ελάχιστα απαιτούμενα. Τα σχολεία μας συμμετείχαν στην “deluxe” έκδοση, καθώς κατά τη διάρκεια της καμπάνιας έγιναν πολλές άλλες δραστηριότητες για τη σημασία των αειφόρων τρόπων μετακίνησης και κυρίως για το ποδήλατο που τόσο πολύ αρέσει στα παιδιά.

    mpaki_to_fidaki2

    Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ και  εδώ. Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Γεωργία Βεζυργιάννη  (gvezir@cres.gr και www.cres.gr)
    Πατώντας σε αυτό τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις δράσεις όλων των Σχολείων της Ευρώπης που συμμετείχαν στην καμπάνια. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με το φωτογραφικό υλικό των δράσεων του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μάκρης.

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular