More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜπέτση η μικρή μάγισσα-σεφ- Υπέροχα αηδιαστικό! της Χριστίνας Ανδρέου (εικ.: Μάρια Μπαχά)

    Μπέτση η μικρή μάγισσα-σεφ- Υπέροχα αηδιαστικό! της Χριστίνας Ανδρέου (εικ.: Μάρια Μπαχά)

    Πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό TigerCrate TCABC του γερμανικού οίκου Tiger Media International GmbH με συμμετοχή άνω των 50 χωρών για το βιβλίο της Χριστίνας Ανδρέου και η αλήθεια είναι ότι ελληνικό βιβλίο που να βραβεύεται σε διεθνή διαγωνισμό για την εφαρμογή του (app) δεν συναντάς. Όχι συχνά. Δεν συναντάς γενικώς.

    Εδώ λοιπόν έχουμε άριστα συστατικά. Τις έξοχες -στο χέρι- ζωγραφιές της Μάριας Μπαχά που κάθε φορά ξεπερνά τον προηγούμενο εαυτό της δημιουργώντας συνθέσεις η αισθητική των οποίων αιχμαλωτίζει το βλέμμα μικρών και μεγάλων. Την ομοιοκατάληκτη και συχνά έμμετρη ιστορία της Χριστίνας Ανδρέου που με αρκετή δουλειά στο στίχο, ρυθμό στην αφήγηση και χιούμορ δημιουργεί μια ασυνήθιστη, αρκούντως ενδιαφέρουσα ηρωίδα. Την βραβευμένη, καλαίσθητη και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογή της εταιρίας Kuakomekiki, κατάλληλη για ipad, iphone και android συσκευές, που ζωντανεύει την ιστορία αξιοποιώντας την τεχνολογία. Την αυθεντική μουσική του Στάθη Ανδρέου, τα ηχητικά εφέ που ντύνουν την εφαρμογή, την ελληνική αφήγηση από τη φωνή της Άννη Ντουμούζη και την αγγλική από τη φωνή της Monica McShane.

    Να σημειώσω με αφορμή αυτό το εγχείρημα ότι η τεχνολογία δεν αντιμάχεται το βιβλίο και την παραδοσιακή του χάρτινη φόρμα, αλλά μπορεί να το ενισχύσει, να το ζωντανέψει, να το αναβαθμίσει στο βλέμμα των παιδιών που είναι μια άλλη γενιά, τεχνολογικά εγγράμματη. Κανένα δίλημμα δεν τίθεται και μόνο αξιέπαινες είναι τέτοιες -προσεγμένες – προσπάθειες.

    Στα του βιβλίου τώρα… η συμπαθέστατη μικρή μάγισσα-σεφ, η Μπέτση, μαγειρεύει στο τσουκάλι και πολύ άσχημα μυρίζει, σαν μούχλα, τραγίλα και ποδαρίλα μαζί. Για να εντυπωσιάσει τους εκλεκτούς καλεσμένους της, μαγισσάκια καλοαναθρεμμένα, ετοιμάζει δείπνο φοβερό στο σπίτι της στο δάσος, με σπάνια συνταγή που ‘χει τσίλι θρυλικό, για φινάλε θεαματικό. Στα σίγουρα θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό μαγειρικής «Μαύροι Σκούφοι». Στο τσεπάκι την έχει τη νίκη. Ειδικά αν δεν κοβόταν το ρεύμα κι αν δεν έψαχνε με τις ώρες το τσίλι το σπάνιο κι αν δεν… Αλλά τι να λέμε τώρα… Η συνταγή της βάζει πραγματικά φωτιά στο στόμα όλων. Φωτιά κανονική!

    Περιττό να πούμε ότι η ιστορία της Μπέτση παίζεται αυτοσχέδια από τα παιδιά, δραματοποιείται ευχάριστα και το εικαστικό σύμπαν της Μάριας Μπαχά κλείνει το μάτι στους μικρούς καλλιτέχνες.

    Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή για android εδώ. και ακούστε όλη την ιστορία, αλληλεπιδρώντας.

    Εκδόσεις Πατάκη. Βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου που ξεχωρίζει.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μπέτση η μικρή μάγισσα-σεφ: Υπέροχα αηδιαστικό!
    Σειρά: Λογοτεχνία- Βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση
    Συγγραφέας: Χριστίνα Ανδρέου
    Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά
    Σχεδιασμός έκδοσης: Στάθης Ανδρέου
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιούνιος 2018
    Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
    DTP: Σπυριδούλα Βονίτση
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 25
    ISBN: 978-960-16-7928-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular