More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜπιζελάκης, του Ντάβιντε Κάλι

    Μπιζελάκης, του Ντάβιντε Κάλι

    Ήταν πολύ μικρός ο Μπιζελάκης από τότε που γεννήθηκε. Τόσο μικρός που φορούσε τα παπούτσια από τις κούκλες, κοιμόταν μέσα σε σπιρτόκουτα, κολυμπούσε μαζί με το πλαστικό παπάκι στη μπανιέρα και οδηγούσε τα αυτοκινητάκια παιχνίδια. Του άρεσε να σκέφτεται πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν, να διαβάζει, να σκαρφαλώνει στις ντοματιές και να ‘χει για άλογο μία ακρίδα. Αλλά στο σχολείο… Πηγαίνοντας εκεί κατάλαβε πόσο μικρός ήταν! Δεν υπήρχε θρανίο, καρέκλα, μπάλα, πιάτο για κάποιον τόσο μικρό σαν κι αυτόν. Και το χειρότερο… δεν υπήρχαν φίλοι διαθέσιμοι. Τι μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιος… τόσο μικρός;

    Ο Ντάβιντε Καλί παίρνει το διαχρονικό άγχος των μικρών το δέμας παιδιών και με τις λίγες λέξεις των κλασικών picture book δημιουργεί έναν υπέροχο ήρωα σε μια έξοχη ιστορία που με χιούμορ και πρωτοτυπία, κατεβάζει, πλάι στην αναγνωστική απόλαυση, σκέψεις και λογισμούς, άξιους να τους βρει μπροστά του ένα παιδί. Ποιους περιορισμούς και ποιες ευκαιρίες έχουν οι μικρόσωμοι; Ποιες μοναδικές εμπειρίες αλλά και ποιες ελλείψεις τους τάζει το μικρό τους σώμα; Πώς προσαρμόζει κάποιος τη ζωή του στο μέγεθός του; Πόσα μικρά πράγματα υπάρχουν γύρω μας και μας εξ-υπηρετούν; Πώς αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι ένα τόσο διαφορετικό, βγαλμένο από τις αόρατες πύλες του μικρόκοσμου, παιδί; Πώς μπορεί να τον βοηθήσει ένας δάσκαλος αν θέλει; Πώς ενσωματώνεται και κυρίως πώς εντάσσεται ως γρανάζι στην κοινωνία ένας τέτοιος άνθρωπος; Ακόμα πιο απλά, πώς την υπηρετεί; Γιατί το μεγάλο κλειδί στο φιλοσοφικό υπόβαθρο του Καλί είναι αυτό ακριβώς: ο καθένας μπορεί να υπηρετήσει την κοινωνία από μια γωνιά που του ταιριάζει και τον κάνει ευτυχισμένο και η δουλειά της κοινωνίας είναι να φωτίσει αυτή τη γωνιά για όλους όσοι δεν περπατούν την ευθεία του μέσου όρου.

    Ο Μπιζελάκης είναι από εκείνα τα βιβλία που λες “κάτι περισσότερο από ένα παιδικό βιβλίο”. Μαζί με την δουλεμένη στη λεπτομέρεια και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του Σεμπαστιέν Μουρραίν που στήνει έξοχα το περιβάλλον του Μπιζελάκη παίζοντας με το μέγεθός του, έχουμε ένα picture book πραγματικό θρίαμβο της ποιότητας.

    Για παιδιά από 3 ετών και κυρίως προς το 4-6.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μπιζελάκης
    Τίτλος πρωτοτύπου: Petit Pois
    Συγγραφέας: Ντάβιντε Καλί
    Συγγραφέας: Σεμπαστιέν Μουρράιν
    Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
    Εκδόσεις: Πατάκης, Σεπτέμβριος 2018
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 17 Χ 22
    ISBN: 978-960-16-7390-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular