More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας αν...

    Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας αν…

    Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

    Photo: Υπουργείο Παιδείας

    Μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης από τους θεσμούς τον Οκτώβριο τοποθέτησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου την ανακοίνωση από την κυβέρνηση μονίμων διορισμών. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον, οι θεσμοί επιτρέψουν διορισμούς στο χώρο της παιδείας (από τους πλέον νευραλγικούς μαζί με τους τομείς της υγείας και της ασφάλειας), η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένο αριθμό διορισμών. Μέχρι τότε, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από τα όργανα των εκπαιδευτικών να δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί.

    Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι ανοιχτοί σε προτάσεις γύρω από το target group των διοριστέων. Θα είναι από τους αναπληρωτές που εδώ και δέκα χρόνια (2009-2018) της απόλυτης αδιοριστίας καλύπτουν κενά σε όλη την Ελλάδα; Θα είναι με έναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ; Θα υπερψηφιστεί κάτι σε 50-50 ή ανάλογα ποσοστά;

    Το σίγουρο είναι πως τίποτε δε θα συμβεί αν δε δοθεί πράσινο φως από τους θεσμούς τον Οκτώβριο και δεν ζητήσουν εκ νέου συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου ή αναλογίας εκπαιδευτικού/παιδιών.

    Τέλος, ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο επανέλαβε ότι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι ένα δίκαιο αίτημα.

    Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο αυτό που θα έρθει.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular