More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΞενοδοχείο «Η Χειμερία Νάρκη», του Τζον Κέλλυ

    Ξενοδοχείο «Η Χειμερία Νάρκη», του Τζον Κέλλυ

    Ήρθε ο χειμώνας. Η ώρα για τη χειμερία νάρκη είχε φτάσει. Αλλά ο Αρκούδος δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Η σπηλιά του ήταν γεμάτη από μικρά ζώα που είχαν κουλουριαστεί γύρω του, το Ρακούν, ο Κάστορας, το Κουνάβι.  Ο Αρκούδος ξεσπά: «Δεν αντέχω να με μεταχειρίζονται σαν ένα γούνινο πάπλωμα». Και παίρνει τη μεγάλη απόφαση: να κάνει κράτηση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ζητώντας να τον ξυπνήσουν το πρωί της 1ης Μαρτίου, ο Αρκούδος οδηγήθηκε από τον γκρουμ στο τεράστιο δωμάτιό του. «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ», είπε ο Αρκούδος χοροπηδώντας στο κρεβάτι.

    Έφαγε και μπόλικες λιχουδιές, ήπιε και άλλο τόσο νερό για να χωνέψει, έκανε και ένα ζεστό μπάνιο, στέγνωσε και τη γούνα του και ξάπλωσε έτοιμος να ξεραθεί στον ύπνο. Και θα συνέβαινε αυτό αλλά εκείνη ακριβώς τη στιγμή…. ΜΠΑΜ… ΜΠΟΥΜ- ΜΠΟΥΜ… Κλαπ! Κλαπ! Κλαπ! Απίστευτο! Κάποιοι κάνουν πάρτυ. Έξαλλος ο Αρκούδος ζητάει από το ξενοδοχείο λίγη ησυχία και ανεβαίνει να ξανακοιμηθεί! Τώρα όμως δεν τον έπαιρνε ο ύπνος, άσε που άρχισε να σκάει από τη ζέστη και να πετάει τα παπλώματα. Μήπως να δει τηλεόραση; Κάτι πρέπει να γίνει για να κοιμηθεί. Μα τι είναι αυτό;

    Τι ωραίο βιβλίο! Πόσο χιούμορ πλάι στο ρεαλισμό της ανάγκης του ύπνου! Πόσο ωραία «παίχτηκε» στο βλέμμα μας το θέμα των ζώων που πέφτουν σε χειμερία νάρκη (ή χειμέριο ύπνο)! Πανέξυπνο και καλογραμμένο, το βιβλίο του Τζον Κέλλυ, διαφέρει από το λυρισμό του αψεγάδιαστου «Λιγουλάκι χειμώνας», αλλά μπορώ να πω ότι αν και βιβλίο με «περιοδικότητα και θέμα», είναι έξοχο, δεν εκβιάζει γνώσεις και μηνύματα και μέσα από το έξυπνο χιούμορ δίνει όσα χρειάζεσαι για να δεις το ζήτημα των ζώων σε χειμερία νάρκη.

    Με ζωντάνια και κίνηση η με άποψη εικονογράφηση της Λόρα Μπρένλα. Ωραίες οι γραμμές της, τα γεωμετρικά της σχήματα και οι επιλογές των χρωμάτων.

     

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Ξενοδοχείο «Η Χειμερία Νάρκη»
    Συγγραφέας: Τζον Κέλλυ
    Εικονογράφηση: Λόρα Μπρένλα
    Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα, Νοέμβριος 2017
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 Χ 28
    ISBN: 978-960-59-3138-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular