More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΟδός Χριστουγέννων, του Τζόναθαν Έμμετ (εικ.: Ίνγκελα Πέτερσον Αριένιους)

    Οδός Χριστουγέννων, του Τζόναθαν Έμμετ (εικ.: Ίνγκελα Πέτερσον Αριένιους)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 1,5+ (target 2-6) – Concertina εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Ευλογημένη είναι η εποχή η οποία εμπλέκει ολόκληρο τον κόσμο σε μια συνωμοσία αγάπης.
    Hamilton Wright Mabie

    Εντυπωσιακό βιβλίο-ακορντεόν διπλής όψης που ξεδιπλώνεται και εκπλήσσει με το τελικό του μέγεθος αλλά και τα παραθυράκια που αναπτύσσουν τις συνήθειες των Χριστουγέννων.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η ιστορία των Χριστουγέννων από τη μεριά των ανθρώπων. Τι κάνουμε, πού πηγαίνουμε, ποια ήθη και συνήθειες έχουμε. Μέσα από συνεχή παραθυράκια αποκαλύπτεται η εξέλιξη και απαντώνται τα ερωτήματα αυτά. Και εκεί που τελειώνεις και νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με ένα τυπικό βιβλίο παραθύρων, έρχεται η ανατροπή. Το βιβλίο ξετυλίγεται, αναποδογυρίζεται και τα Χριστούγεννα συνεχίζονται, από τη γνώση στη διασκέδαση, σε ένα γιορτινό σκηνικό, σε κάποιο χριστουγεννιάτικο τοπίο.

    Εστιάζοντας

    Δεν είναι μόνο ότι έχεις να κάνεις με ένα βιβλίο που σε ξαφνιάζει όταν συνειδητοποιείς ότι δεν είναι απλό, αλλά ακορντεόν, δηλαδή ξετυλίγεται και γίνεται τρία μέτρα. Σημαντικό είναι ότι είναι διπλής όψης, όπου η μία όψη έχει έξυπνα παραθυράκια που προχωρούν την ιστορία προσθέτοντας και αποκαλύπτοντας γνώση για το τι είναι και τι κάνουμε τα Χριστούγεννα (γλυκά, κάλαντα, τραπέζια, δώρα, στολισμός δέντρου, σπιτιού κ.α.), ενώ η πίσω όψη είναι silent (χωρίς λόγια) και αποκαλύπτει ξένοιαστες στιγμές που περνάμε σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό ή τοπίο με δραστηριότητες, χιονοπόλεμο, γλυκοπωλεία, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα όμορφα.

    Άρα έχουμε ένα διπλό, ακορντεόν βιβλίο, με παραθυράκια και λόγια από τη μία πλευρά των εικόνων και χωρίς λόγια και πιο αφηρημένη εικονογράφηση από την άλλη. Και όλο αυτό το ανάπτυγμα μπορείτε να το στήσετε και να το στολίσετε στη φάτνη, το δέντρο, το δωμάτιο, τη βιβλιοθήκη σας ή όπου αλλού θέλετε, να αποτελέσει μέρους του στολισμού του σπιτιού σας ή ακόμα καλύτερα το σκηνικό, το φόντο μιας δικής σας παράστασης ή παιχνιδιού ρόλων με κουκλάκια, ζωάκια κτλ.

    Πρόκειται για εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση από τον τρομερό Τζόναθαν Έμμετ (θυμηθείτε το φανταστικό Θα κατεβάσω το φεγγάρι που τον υποστηρίζει εικονογραφικά ωραιότατα η Αριένιους, δημιουργός της γνωστής σειράς Παίζω κρυφτό των εκδ. Ικάρου.

    Για αναγνώστες από 1,5 περίπου έτους. Είναι ιδανικό για διάφορες χρήσεις τουλάχιστον μέχρι τα 5-6 έτη. Οι σιωπηλές σελίδες για παράδειγμα μπορούν να γίνουν μια θαυμάσια άσκηση δημιουργικής γραφής και ανάπτυξης της φαντασίας, δηλαδή να βάλουμε εμείς λόγια και να εξελίξουμε την ιστορία. Ο στολισμός του βιβλίου ως ένα γιορτινό σκηνικό είναι για κάθε ηλικία.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οδός Χριστουγέννων
    Σειρά: Christmas Street
    Συγγραφέας: Jonathan Emmett
    Εικονογράφος: Ingela Peterson Arrhenius
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτώβριος 2022
    Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 20 Χ 29,8
    ISBN: 978-618-01-4406-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular