More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟικογένεια Ιντρίγκ: Επιχείρηση τριπλό διαμάντι, των Πιερντομένικο Μπακαλάριο και Αλεσάντρο Γκάτι

    Οικογένεια Ιντρίγκ: Επιχείρηση τριπλό διαμάντι, των Πιερντομένικο Μπακαλάριο και Αλεσάντρο Γκάτι

    Ο Μάρκους έχει κληρονομήσει το εκπληκτικό ταλέντο του προγόνου της οικογένειας, Ζαν Ζακ ντ’ Ιντρίγκ, του λεγόμενου Σαμποτέρ: μπορείνα κάνει φύλλο και φτερό οποιαδήποτε ηλεντρονική συσκευή, με λίγο περισσότερη προσπάθεια απ’ όση κατέβαλλε για να φτερνιστεί. Όλη η οικογένεια Ίντριγκ δεν φαίνεται πολύ συνηθισμένη. Η μητέρα Βίνα πιλοτάρει ελικόπτερο. Και οι υπόλοιποι έχουν τα δικά τους… λοξά σημεία (δεν αποκαλύπτω, δεν αποκαλύπτω).

    Το τηλέφωνο χτυπά. Η οικογένεια πρέπει να μαζευτεί στην αίθουσα με τα δεκατρία ρολόγια, στο δωμάτιο με το αιώνιο τικ τακ των ρολογιών, για την επίσημη έναρξη κάθε αποστολής της. “Πρέπει να φροντίσουμε ώστε ο καθηγητής Γκρίφιθς να φτάσει σώος και αβλαβής στο πανεπιστήμιο Λοκούμπια της Νέας Υόρκης. Γιατί; Γιατί όπως φαίνεται ο καθηγητής αντιτίθεται στο σχέδιο Μαύρο Διαμάντι, ένα πρόγραμμα γεωτρήσεων στην ολλανδική πλευρά της Βόρειας Θάλασσας την οποία προωθούν ορισμένοι αδίστακτοι μεγαλοπαράγοντες και οι συνηθισμένοι διεφθαρμένοι πολιτικοί οι οποίοι προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τον μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο αυτών των γεωτρήσεων. Την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε μια ισχυρή επιστημονική άποψη και αυτή θα ερχόταν από τον καθηγητή Γκρίφιθς. Κάποιοι ίσως σκεφτούν να τον βγάλουν από τη μέση. Και η θεία Έντα, που κυκλοφορεί με μια σακαράκα και έχει τις πληροφορίες της παντού και πάντα, κινητοποιεί την οικογένεια Ιντρίγκ.

    “Θα τον έχουμε συνεχώς από κοντά” πετάχτηκε η Ζέλντα.

    “Κάτι παραπάνω κι από πκοντά… Θα εφαρμόσουμε τη φρούρηση αλά Ιντρίγκ” διευκρίνισε ο Λάζλο.

    Ο Λάζλο Ιντρίγκ, η γυναίκα του Βίνα, τα παιδιά τους, ο Μάρκους και η Βίνα, η Ίμοτζεν και ο Τίμπο ο μπάτλερ του σπιτιού, σε όλη την οικογένεια χτυπάει συναγερμός για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη απαγωγή, ένα σκηνοθετημένο ατύχημα, ο,τιδήποτε μπορεί να αποτρέψει τον καθηγητή να φτάσει στην επιτροπή. Οι Ιντρίγκ, όμως, δεν είναι μια συνηθισμένη οικογένεια. Είναι μια πραγματική οικογένεια κατασκόπων!

    Τον Πιερντομένικο Μπακαλάριο τον ξέραμε. Η γραφή του είναι υψηλού επιπέδου, όσα κι αν διαβάσεις από εκείνον. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που συμπράττει με άλλον συγγραφέα (θυμηθείτε την σύμπραξή του με τον Εντουάρντο Χάουρεγκι στη σειρά Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ). Μαζί με τον Αλεσάντρο Γκάτι δημιουργούν μια πραγματικά διαφορετική κατάσταση στο χώρο των Mystery/Detective Fiction για παιδιά, όπου η ομάδα δράσης είναι μία οικογένεια, όπου η λογοτεχνία δεν θυσιάζεται για τα όμορφα μάτια της γρήγορης κινηματογραφικής εξέλιξης ή μιας spy game πλοκής, όπου το χιούμορ είναι μετρημένο και όχι εκβιαστικό και οι χαρακτήρες της οικογένειας αναπτύσσονται πολύ καλά, αφήνοντας χώρο στο μυαλό του αναγνώστη να ανασαίνει, να ταυτίζεται, να συνθέτει και όχι απλώς να γυρίζει τις σελίδες ψάχνοντας “τελικά πώς τελειώνει αυτή η ιστορία;”. Το υποστηρίζω αυτό: η ανάγνωση ενός βιβλίου -και δη από παιδιά- δεν μπορεί να είναι ένα διαρκές κυνηγητό λες και σε καταδιώκει ο Λίαμ Νίσον στο Taken.

    Για αναγνώστες από 9 ετών. Βιβλίο με πλήρη την ατμόσφαιρα του μυστηρίου και της περιπέτειας, με τα συστατικά της καλής λογοτεχνίας παρόντα σε υψηλό βαθμό και στο παρόν βιβλίο με την περιβαλλοντική κουλτούρα πιο διαφωτισμένη.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Επιχείρηση τριπλό διαμάντι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Un imbroglio nero petrolio (vol2)
    Συγγραφέας: Πιερντομένικο Μπακαλάριο, Αλεσάντρο Γκάτι
    Εικονογράφηση: Tomasso Ronda
    Σειρά: Οικογένεια Ιντρίγκ (The Intrigues)
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Βίκυ Κατσαρού
    Ηλ. σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 176
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN:
    978-960-605-745-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular