More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΟι εκδόσεις Ψυχογιός γιόρτασαν τα 40 χρόνια τους σε μια λαμπρή βραδιά

    Οι εκδόσεις Ψυχογιός γιόρτασαν τα 40 χρόνια τους σε μια λαμπρή βραδιά

    Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ φέτος συμπλήρωσαν 40 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο του βιβλίου και διοργάνωσαν μία συγκινητική και λαμπερή βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα της Λυρικής.

    Οι συνεργάτες του εκδοτικού οίκου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να θυμηθούν ή να γνωρίσουν σημαντικούς σταθμούς από την πορεία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, όπως τα πρώτα 4 βιβλία που εκδόθηκαν το 1979 και εγκαινίασαν τη σειρά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Τη δεκαετία του ’80 ο κατάλογος βιβλίων εμπλουτίζεται με τον Μίχαελ Έντε (Η ΜΟΜΟ), τον Ρόαλντ Νταλ (ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ), τον Πάτρικ Ζίσκιντ (ΤΟ ΑΡΩΜΑ) και την Άστριντ Λίντγκρεν (ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ). Αργότερα, μεταξύ άλλων οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ υποδέχονται τον Ναγκίμπ Μαχφούζ, τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Σαλμάν Ρούσντι, την Αρουντάτι Ρόι, την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και τον Γιώργο Πολυράκη.

    Και καθώς τα χρόνια περνούν, όλο και περισσότεροι συγγραφείς εμπιστεύονται τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, όπως ο Ουμπέρτο Έκο, η Μάργκαρετ Άτγουντ, ο Χαρούκι Μουρακάμι, ο Καζούο Ισιγκούρο, o Tζόναθαν Φράνζεν ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει ο εκδοτικός οίκος και στην ελληνική λογοτεχνία με τον Κώστα Καρακάση, τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου, τη Μάρω Βαμβουνάκη, τη Λένα Μαντά, τον Γιάννη Καλπούζο και πολλούς άλλους. Επίσης, το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, του Νάνου Βαλαωρίτη, της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, της Agatha Christie, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κυκλοφορεί πια από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε νέες μεταφράσεις.

    Στέφανος Δάνδολος, Κάλλι Τσιλίδου και Τάσος Νούσιας.

    Τέλος, φέτος εγκαινιάστηκε η Κλασική Σειρά με 5 σημαντικούς τίτλους από κορυφαίους μεταφραστές και με εξώφυλλα που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι επί 9 χρόνια οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ αποτελούν τον Νο 1 αγαπημένο εκδοτικό οίκο των αναγνωστών σύμφωνα με έρευνες της Metron Analysis, ενώ έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Superbrands για το 2016 και 2018-2019.

    Ακόμη, οι Εκδόσεις Ψυχογιός μοιράστηκαν με τους καλεσμένους τους τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που πραγματοποιούν, ευχαριστώντας τους αναγνώστες, οι οποίοι, επιλέγοντας τα βιβλία τους, τους δίνουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν μέρος των κερδών τους στο κοινωνικό σύνολο βοηθώντας ευπαθείς ομάδες. Συγκινητική ήταν η ομιλία του ιδρυτή της εταιρείας κ. Θάνου Ψυχογιού, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του, εξήρε τους συνεργάτες τους και, κλείνοντας τον λόγο του με το μότο που ασπάζεται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ, παρέδωσε τη διεύθυνση των Εκδόσεων στα τρία του παιδιά, Χάρη, Νίκο και Πένυ, που εξ απαλών ονύχων είναι ενεργά μέλη του εκδοτικού οίκου.

    Ο ιδρυτής των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Θάνος Χ. Ψυχογιός.

    Ο Χάρης, ο Νίκος και η Πένυ μίλησαν για όσα έρχονται και υποσχέθηκαν πράξεις για μια εξίσου δυναμική πορεία.

    Νίκος Ψυχογιός, Πένυ Ψυχογιού και Χάρης Ψυχογιός.

    Το ELNIPLEX συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ψυχογιός και εύχεται ολόψυχα στον ιδρυτή, τους συνεχιστές και τους εργαζομένους τους επιτυχίες, πρωτοπορία και μακροημέρευση.

    Μέρος της ομάδας των εκδόσεων Ψυχογιός , ανάμεσά τους οι Θάνος, Χάρης, Νίκος Ψυχογιός, Πένυ και Νίνα Ψυχογιού κ.α.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular