More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΟι εκπλήξεις ενός πάρτι

    Οι εκπλήξεις ενός πάρτι

    Πολλές εκπλήξεις μπορεί κανείς να σκεφτεί και να οργανώσει για το πάρτι ενός παιδιού. Ας δούμε μερικές ιδέες.

    Ο παλιός συμμαθητής
    Μετακόμισε ο παλιός συμμαθητής αλλά η αγάπη παρέμεινε. Χωρίς να το γνωρίζει το παιδί, η άφιξη ενός αγαπημένου φίλου του παιδιού που έχει να τον δει καιρό, σίγουρα θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως έκπληξη.

    Ένας Άι Βασίλης για κάθε εποχή
    Εντάξει τον Δεκέμβριο έχουμε τον ορίτζιναλ Άγιο Βασίλη. Τους άλλους μήνες τι γίνεται; Λοιπόν… τους 3-4 καλοκαιρινούς μήνες (ας βάλουμε και Μάιο μέσα, έτσι;), ο Άγιος Βασίλης των παιδιών λέγεται παγωτατζής. Τι πιο ωραίο από έναν φίλο μας που θα σερβίρει παγωτά στα παιδιά. Άμα είχε και παγωτομηχανή με κανένα καροτσάκι; Ποιος τη χάρη μας! Τους υπόλοιπους μήνες, θα μπορούσα να δημιουργήσουμε τον “Άγιο της γιορτής σου”, κάποιον που θα φτιάξει ποπ κορν και θα τα μοιράσει σε έξυπνες συσκευασίες στα παιδιά, ποπ κορν και άλλα.  

    Ένα βίντεο γεμάτο αγάπη
    Προβάλλουμε σε ανύποπτη στιγμή ένα βίντεο που έχουμε φτιάξει με όμορφες στιγμές του παιδιού μας από τη χρονιά που πέρασε ή όλη του τη ζωή.

    Τυπώνουμε;
    Τυπώνουμε μπλουζάκια ή καπέλα με το αγαπημένο θέμα του παιδιού ή με το πρόσωπό του ή με κάτι που ξέρουμε ότι του αρέσει πολύ ή με κάτι που να “φωτογραφίζει” μια άλλη έκπληξη που του έχουμε ετοιμάσει.

    Θείε, παίζεις κιθάρα;
    Αν κάποιος δικός μας άνθρωπος γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο, πολύ όμορφο θα ήταν να του τραγουδήσουμε το τραγούδι των γενεθλίων μετά ζωντανής μουσικής. Ένας γνωστός μου κάποτε έφερε 5 άτομα μπάντα (φίλους του) να παίξουν το “Να ζήσεις, Μαρία” στην κόρη του. Και πώς να το ξεχάσει η μικρή!

    Ο μάγος της γειτονιάς σας
    Τα μαγικά αρέσουν πολύ στα παιδιά. Αλλά αν δεν έχουμε χρήματα για επαγγελματία μάγο, ας κάνουμε εμείς ή κάποιος άλλος τον “μάγο”. Πώς; Πάρτε με δέκα ευρώ ένα κουτί από τα παιχνιδάδικα με διάφορα τρικ μέσα και σε δέκα λεπτά θα μπορείτε να κάνετε 4-5 εύκολα κόλπα μόνοι σας. Αν βάλετε και μπόλικη αδεξιότητα και ατάκες μέσα, θα τους μείνει αξέχαστο.

    Τα τραγούδια που αγαπώ
    Τα τραγούδια που αγαπά το παιδί θα δώσουν ένα υπέροχο χρώμα στο πάρτι του. Τα μαζεύουμε, τα γράφουμε σε ένα cd ή δημιουργούμε μια λίστα με link στο youtube για άμεση αναπαραγωγή.

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular