More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι εννέα θησαυροί, της Τζώρτζια Μουτζουροπούλου

    Οι εννέα θησαυροί, της Τζώρτζια Μουτζουροπούλου

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει απόσπασμα- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-12) – Βιβλίο γνώσεων

    Οι Μούσες στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν εννέα αρχαίες θεότητες, κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, με ηγέτη του τον θεό Απόλλωνα (Απόλλων Μουσαγέτης). Τα ονόματα τους είναι: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη. 

    Βγαίνει στο πάρκο ο Απόλλωνας να βρει τους φίλους του αλλά δεν είναι κανένας. Μόνο η Στέφανι, η καινούρια του συμμαθήτρια κάθεται σε ένα παγκάκι. Επιστρέφοντας στο σπίτι, βρήκε κάτω από το κρεβάτι του ένα σιδερένιο κουτί και μέσα σε αυτό ένα κομμάτι κιτρινισµένου πάπυρου που έγραφε “Τα αγαθά κόποις κτώνται”. Και ένα άλλο χαρτάκι που έγραφε κάτι ακόμα πιο δύσκολο: “Στην κωμωδία θα γελάσεις, αλλά και θα μάθεις. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός για τον άνθρωπο. Ο θησαυρός όμως που θα αναζητήσεις από εδώ και πέρα ξεκινά με αυτόν τον γρίφο”.

    Το έδειξε στη μαμά του δεν ήξερε κάτι. Το έδειξε στη Στέφανι, η οποία μαζί με τον Απόλλωνα θα αναζητήσουν την επίλυση του γρίφου, ξεκινώντας από τον μικρό θίασο που θα παρουσιάσει μια κωμωδία στο πάρκο της γειτονιάς τους. Το κυνήγι όμως μόλις έχει ξεκινήσει…

    Μια ευχάριστη ιστορία μυστηρίου που αναδεικνύει την αξία της Τέχνης και της Επιστήμης στη ζωή των ανθρώπων και των παιδιών. Μέσα από ένα χαριτωμένο κυνήγι θησαυρού τα δύο παιδιά θα αντιληφθούν τη δύναμη των τεχνών και των επιστημών και την προσφορά της στον άνθρωπο που δεν εξαντλείται στην απλή παρακολούθηση ή αναζήτηση, αλλά είναι το μεγάλο όχημα για να εκφράσεις και να εκφραστείς, να προβληματίσεις και να ωθήσεις σε σκέψη, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τον κόσμο, να ψάξεις για την αλήθεια που κυκλώνει τον κόσμο μας.

    Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Τζώρτζια Μουτζουροπούλου, δίχως να επιλέγει κάτι πρωτότυπο ως τρόπο αφήγησης (το κυνήγι θησαυρού και οι γρίφοι είναι συνηθισμένος τόπος στα βιβλία για παιδιά), γράφει μία απλή αλλά εύρυθμη και καλοδομημένη ιστορία, παίζοντας όμορφα με τους συμβολισμούς των ονομάτων και των γρίφων.

    Και συνεπικουρείται από την εικαστική δύναμη της Πέρσας Ζαχαριά που πάλι και πάλι σχεδιάζει ατμοσφαιρικά και εκφραστικά, δυναμώνοντας την ποιότητα της ιστορίας.

    Για αναγνώστες από 7-11 ετών.

    Εκδόσεις Διάπλαση.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Ευχάριστη ιστορία μυστηρίου που αναδεικνύει την αξία της Τέχνης και της Επιστήμης στη ζωή των ανθρώπων και των παιδιών, από την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα Τζώρτζια Μουτζουροπούλου, η οποία γράφει μία απλή αλλά εύρυθμη και καλοδομημένη ιστορία, παίζοντας όμορφα με τους συμβολισμούς των ονομάτων και των γρίφων. Συνεπικουρείται από την εικαστική δύναμη της Πέρσας Ζαχαριά που πάλι και πάλι σχεδιάζει ατμοσφαιρικά και εκφραστικά, δυναμώνοντας την ποιότητα της ιστορίας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    ΕΝΝΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ-ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ – THE SOUNDS

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι εννέα θησαυροί
    Συλλογή: Πολύχρωμες ομπρέλες
    Συγγραφέας: Τζώρτζια Μουτζουροπούλου
    Εικονογράφηση: Πέρσα Ζαχαριά
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Δεκέμβριος 2021
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-567-220-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular