More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους, μια συλλογή... φιλική

    Οι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους, μια συλλογή… φιλική

    Μαζί με τις Καλύτερες Ιστορίες με Φαντάσματα κυκλοφόρησε και η αντίστοιχη συλλογή διηγημάτων με τις Καλύτερες Ιστορίες με Φίλες και Φίλους. Την ανθολόγηση και επιμέλεια έχει κάνει ο Κυριάκος Αθανασιάδης ενώ γράφουν έξι ακόμα συγγραφείς: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Ελένη Γκίκα, Άρης Δημοκίδης, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Γιώργος Στόγιας και Κατερίνα Σχινά.

    Αυτή τη φορά δεν είναι τα φαντάσματα στο κέντρο του συγγραφικού σύμπαντος της εν λόγω συλλογής, αλλά η φιλία, εκείνη η μαγική έννοια και κατάσταση την οποία ορισμένοι φιλόσοφοι τοποθετούν πάνω και και από τον έρωτα.

    Και αυτή η συλλογή διαβάζεται και απολαμβάνεται, δεν αφορά μόνο σε παιδιά ή νέους, δεν χρονομετράται, και τα επτά διηγήματά της αποτελούν πολύτιμους προβληματισμούς μικρές εισαγωγές ή πιο θεμελιωμένες ενδοσκοπήσεις σε σκέψεις και ερωτήματα που στέκουν στις παρυφές της φιλίας.

    Σχολικές φιλίες και όλος εκείνος ο κόσμος με τις μαγικές συνήθειες που τώρα φαντάζουν γοητευτικές, αν όχι συγκινητικές. Η Μαγική Πέτρα, ψυχές σκοτεινές από άλλη εποχή, φωνές σε ανθρώπους που αγαπάς και μια φιλία που κρατά μέσα στο χρόνο και ξανάρχεται στο τώρα. Το μάθημα Γεωγραφίας, ο Μπιν Μπεν που έγινε Μπιγκ Μπανγκ και ένας ιπτάμενος χάρτης με τον οποίο φίλοι ταξιδεύουν στα μνημεία ορόσημα του πλανήτη που απειλούνται με… βόμβες. Γιατί οι φίλοι μπορούν.

    Φιλίες που δοκιμάζονται…από την μέρα που φόρεσες γυαλιά και για κακή σου τύχη άλλαξες και σχολείο και η άποψη που έχουν οι άλλοι για εσένα και εσύ… για σένα είναι ένα θέμα μεγάλο, ειδικά όταν ένα νέο μωρό έρχεται στην οικογένεια και όλα ανατρέπονται, αλλά όχι όπως φοβόσουν, γιατί τελικά δεν είσαι αόρατος και σίγουρα δεν φταίνε τα γυαλιά σου για τους φίλους σου. Εργασιακές μεταναστεύσεις και παιδιά που βλέπουν τους γονείς μέσω skype από την Αραβία και αναδιάταξη ευθύνης και προσοχής και λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν ειδικά αν έχεις φαντασία.

    Κι ίσως πάλι να θυμάσαι εκείνη τη μέρα του Ιούνη που ήταν η τελευταία σου στο δημοτικό, λίγο πριν γίνεις γυμνασιόπαιδο, έναν αγώνα μπάσκετ και το παγωτό στο τελευταίο διάλειμμα  που δεν μπορούν να φάνε όλοι. Εκτός κι αν κάτι γίνει και τελικά τα καταφέρεις την τελευταία στιγμή. Ή μήπως να δεις πως η φιλία δεν περιορίζεται μόνο μεταξύ ανθρώπων, αλλά μπορεί ένα αγριμάκι να γίνει φίλος σου καλός. Και, τέλος, να διερευνήσεις τα όρια της φιλίας και της βαθιάς αγάπης και να δεις πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για σένα ένας πραγματικά πιστός φίλος.

    Με αξιόλογες συμμετοχές και αυτή η συλλογή, με ένα θέμα λιγότερο ιντριγκαδόρικο και πιο παιγμένο από τα φαντάσματα, αλλά με πεδίον δόξης λαμπρόν για συγκίνηση, λογισμούς και συλλογισμούς και πάνω απ’ όλα τη χαρά ανάγνωσης καλοφτιαγμένων ιστοριών.

    Η φιλία στο θρόνο της. Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους
    Σειρά: Καλύτερες ιστορίες
    Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Ελένη Γκίκα, Αρης Δημοκίδης, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Γιώργος Στόγιας, Κατερίνα Σχινά
    Εικονογράφηση: Αλέξανδρος Τζάλλας
    Επιμέλεια-Ανθολόγηση: Κυριάκος Αθανασιάδης
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2019
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 176
    Μέγεθος: 14,5 Χ 19
    ISBN: 978-960-569-933-8
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular