More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετών"Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα", μια συλλογή... φαντασματική

    “Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα”, μια συλλογή… φαντασματική

    Χάρης Βλαβιανός, Λώρη Κέζα, Μιχάλης Μακρόπουλος, Δημήτρης Μαμαλούκας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αγγελική Ράδου, Σώτη Τριανταφύλλου και Κυριάκος Αθανασιάδης ο οποίος έκανε την ανθολόγηση και την επιμέλεια, είναι οι επτά συγγραφείς που με ισάριθμα διηγήματα φέρνουν στο φως τις δικές τους ιστορίες με φαντάσματα.

    Πώς είναι ένα φάντασμα που φοβάται τους ανθρώπους και ζητά από τον πατέρα του να το διαβάσει πριν κοιμηθεί μια τρομακτική ιστορία με… αυτούς (Χ. Βλαβιανός); Τι συμβαίνει στην οικογένεια Φραγκούλη όταν μετακομίζει, οι γονείς και δίδυμα παιδιά τους, σε ένα διαμέρισμα στο Μόντρεαλ του Καναδά και τι μυστικά κρύβει ένα μισοχαλασμένο πατίνι (Λ. Κέζα); Γιατί ο Κωτσομαντάλης δεν χώνευε κανέναν στο χωριό, τι ήταν αυτός ο θησαυρός που όλοι έλεγαν πως κρυβόταν σπίτι του και πώς σχετίζεται μαζί του μια κρύα δραχμή και ένα παλιό φάντασμα (Μ. Μακρόπουλος); Γιατί βασανίζουν τον Τρακάρισμα με το όνομα ο χοντρός και ο κοντός Άνταμς και πώς τον βοηθάει το φάντασμα Τζου Χιακ μέσω τάμπλετ (Δ. Μαμαλούκας); Τι γυρεύουν Βυζαντινοί, Μακεδόνες, Γάλλοι, Σαρακηνοί και Καταλανοί στο βυθό και τι συμβαίνει στις ατέλειωτες ναυμαχίες τους (Β. Παπαθεοδώρου); Ποια μυστικά κρύβει το πηγάδι στο σπίτι του χωριού όπου μετακομίζει η Ανδριάνα με τη μητέρα της (Α. Ράδου); Ποιες διαφορές μας αποκαλύπτει ο δικηγόρος φαντασμάτων Μάρκους Κέκονεν μεταξύ σύγχρονων και αρχαίων φαντασμάτων και πώς εμπλέκεται ο φιλόσοφος Αθηνόδωρος στην υπόθεση αυτή (Σ. Τριανταφύλλου); Και, για επιδόρπιο, πώς αποδεικνύεται ότι ένα φάντασμα δεν είναι φάντασμα από μια συνάντηση με ένα κοραλλένιο κορίτσι (Κ. Αθανασιάδης);

    Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αναγνωστική εμπειρία με επτά σύντομα διηγήματα αξιόλογων συγγραφέων να διεισδύουν στον κόσμο των φαντασμάτων και να τον γρατζουνίζουν από όλες τις οπτικές γωνίες που τους προσφερόταν. Ωραίοι τρόποι γραφής, όμορφη ατμόσφαιρα με ποικίλες πτυχώσεις και στο σύνολό του ένα όμορφο βιβλίο που δεν έχει ηλικιακό περιορισμό.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα
    Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης, Χάρης Βλαβιανός, Λώρη Κέζα, Μιχάλης Μακρόπουλος, Δημήτρης Μαμαλούκας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αγγελική Ράδου, Σώτη Τριανταφύλλου
    Ανθολόγηση-επιμέλεια: Κυριάκος Αθανασιάδης
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2019
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 176
    Μέγεθος: 14,5 Χ 19
    ISBN: 978-960-569-932-1
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular