More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΑτζένταΑφήγηση-PodcastΟι κόρες της Πανδώρας: Βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό και εφήβους από...

    Οι κόρες της Πανδώρας: Βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό και εφήβους από 15 ετών

    “Οι κόρες της Πανδώρας”, μια μοναδική βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό και εφήβους από 15 ετών, με παραμύθια και ιστορίες από την Ελλάδα και τα βάθη της Ανατολής.

    Στα πλαίσια της περιοδκής έκθεσης Η εικόνα της Γυνάικας στη Νεοελληνική Ζωγραφική (19ος – 20ος αι.), η μοναδική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, με μουσικής συνοδεία από την Έφη Πολίτη (φλάουτο, φλογέρες, ούτι) αφηγείται σε εφήβους και ενηλίκους παραμύθια και ιστορία από όλη την Ελλάδα και τα βάθη της Ανατολής.

    Πανδώρα – η πρώτη γυναίκα.

    Έφερε όλα τα δεινά στους ανθρώπους σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο.

    Αθώα, ένοχη ή συνένοχη; Αφελής ή πανούργα; Άβουλη, πλανεύτρα ή δολοπλόκος;

    Γυναικεία τερτίπια ή αντρικές συκοφαντίες;

    Ένας πανάρχαιος διάλογος, με άντρες και γυναίκες στην αντίπερα όχθη… Υπάρχουν απαντήσεις; Πανάρχαιοι μύθοι και λαϊκές ιστορίες, προσπαθούν να ρίξουν φως σ’ αυτά τα ερωτήματα εναλλάσσοντας το κλίμα από απόλυτα περιπαικτικό σε σπαρταριστά ερωτικό και φτάνοντας, από την πιο βαθιά αγωνία στην πιο ανάλαφρη χαλάρωση.

    Γιατί… στα παραδοσιακά παραμύθια δεν υπάρχουν μόνο οι γυναίκες που περιμένουν τους πρίγκιπες, αλλά κι αυτές που διεκδικούν δυναμικά και… με τρόπους γυναικείους!

    Χίλιες και Μία Ιστορίες με Γυναικείες Μορφές!

    Το ELNIPLEX είναι χορηγός επικοινωνίας.

    Σάββατο  19 Ιανουαρίου στις 20.00 – 22.00

    ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

    Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
    Τ: 210-3611206 ● E: info@thf.gr● www.thf.gr

    ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2103611206, εσωτ. 1042

    Κόστος Συμμετοχής: 12 Ευρώ

    Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

    Μουσική σύνθεση και συνοδεία: Έφη Πολίτη (Φλάουτο, Φλογέρες, Ούτι)

    Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

    Το 2014 και το 2015 ήταν υποψήφια της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA).

    Πρωτοπόρος της επαγγελματικής νεο – αφήγησης στην Ελλάδα, με πορεία που ξεπερνά τα 20 χρόνια και με σταθερές συνεργασίες σε Μουσεία (Κυκλαδικής, Γουλανδρή, Μπενάκη, Λαϊκής Τέχνης, Παιδικής Τέχνης κ.α.) και σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους (Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Διεθνές Πολιτιστικό κέντρο Δελφών, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη κ.α.) σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

    Διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης από το 1995 με τη δική της Μέθοδο και με το έργο της έχει επηρεάσει σημαντικά τις νεότερες γενιές αφηγητών.

    Το 1998 επιμελήθηκε και αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1 στη σειρά «Ψέμματα κι Αλήθεια έτσι ειν τα Παραμύθια»

    Σπούδασε Ψυολογία και Παιδαγωγικά με επιμόρφωση στην εναλλακτική διδασκαλία και πλούσιο έργο σε σχεδιασμό και συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

    Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Από το 2013 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

    Η μουσικός Έφη Πολίτη

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης με σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής(Ωδείο Athenaum) , στο πιάνο (Εθνικό Ωδείο) , στο φλάουτο (Ωδείο Αθηνών), και στα φλάουτα με ράμφος (Ωδείο Νακας).

    Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σχήματος Πολυτεχνης Έκφρασης και δημιουργίας LYRAE CANTUS Μεσσαιωνικης και Αναγεννησιακης μουσικής με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και  συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου (Γ. Σμαραγδη στην ταινία EL GRECO, Χρήστο Θηβαίο κ. α).

    Έχει υπάρξει μέλος σχημάτων Παραδοσιακής, Έντεχνης και Αραβικής μουσικής με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (συνεργασίες με Lamia Bedioui, Νίκο Ζουδιαρη, Απόστολο Ρίζο, Χρήστο Θηβαίο κ. α).

    Μετρά επίσης χρόνια συνεργασίας συνοδεύοντας μουσικά με ούτι, κρουστά, πνευστά και τραγούδι, τις αφηγήσεις της καταξιωμένης στον χώρο Παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη.

    Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ιατρική Ψυχολογία – Ψυχοσωματική Ιατρική και στην Εγκληματολογια.

    Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικόακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών με συμμετοχές σε φεστιβάλ καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, επιμέλεια καλλιτεχνικων εκθέσεων και εντύπων και πολυετή διδακτική εμπειρία σε σκοτεινό θάλαμο και φωτορεπορταζ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular