More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟι πειρατές της διπλανής πόρτας, του Τζόννυ Νταντλ

    Οι πειρατές της διπλανής πόρτας, του Τζόννυ Νταντλ

    Η Τίλντα ζούσε στο βαρετό Πληξοχώρι, όπου το καλοκαίρι κόσμος και λαός μα το χειμώνα όλοι γίνονταν καπνός! Όλα ανιαρά και τακτοποιημένα. Ακόμα και το διπλανό σπίτι έρημο από καιρό. Ας ερχόταν να το νοικιάσει μια οικογένεια με ένα παιδί, κοριτσάκι ή έστω… αγοράκι πειρατή!

    Και πράγματι, η οικογένεια πειρατών Τζόλλυ-Ρότζερς φτάνει στο Πληξοχώρι, νοικιάζει το δίπλα σπίτι και όλο το χωριό σηκώνεται στο πόδι. Γιατί οι πειρατές αυτοί κάνουν πράγματα που καθόλου δεν αρέσουν. Η θέα της κυρίας Ροζούλη χάλασε. Η κυρία Παραπονιά τους βλέπει βρώμικους, με ψείρες στα μαλλιά, ενώ ο κύριος Γκρίνας δεν βρίσκει ησυχία μαζί τους αφού όλο μαστορεύουν. Τόσοι κι άλλοι τόσοι, όλοι δηλαδή εκτός από την Τίλντα, έχουν παράπονα από τους πειρατές και να τους διώξουν θέλουν από το Πληξοχώρι. Ναι, και η κυρία Μπίμπα και ο κύριος Παρλαπίπας και η κυρία Ξινού. Το ξέρουν πως δεν τους συμπαθούν όπου κι αν πηγαίνουν οι πειρατές. Και θα φροντίσουν να αλλάξουν γνώμη στους παραπονούμενους κατοίκους του Πληξοχωρίου με τρόπο… εντυπωσιακό!

    Ευφύες, ευρηματικό, αντισυμβατικό, ονειρικό, χιουμοριστικό! Ο Τζόννυ Νταντλ φτιάχνει ένα θαυμάσιο βιβλίο για τη διαφορετικότητα αλλά κυρίως για τους νέους παράξενους ξένους κατοίκους που έρχονται στα μέρη μας και «αναστατώνουν» την κανονικότητά μας διαταράσσοντας ησυχίες και συνήθειες κατοχυρωμένες. Οι πειρατές της διπλανής πόρτας έχουν επίγνωση της διαφορετικής προσέγγισής τους, γνωρίζουν πόσο προσωρινό είναι το νομαδικό πέρασμά τους από το (κάθε) Πληξοχώρι και φροντίζουν να αλλάξουν γνώμη στο πόπολο καταδεικνύοντας το πραγματικό πρόσωπο της υποκρισίας.

    Απίθανο λιτό κείμενο, συναρπαστικά χρώματα και μορφές, ένα απολαυστικό βιβλίο που παίζεται και δραματοποιείται, ζωγραφίζεται και γίνεται τα πάντα σε μια τάξη, σε ένα σπίτι και μέσα σε ένα μυαλό!

    Μπίνγκο. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι πειρατές της διπλανής πόρτας
    Τίτλος πρωτοτύπου: The pirates next door
    Συγγραφέας: Τζόννυ Νταντλ
    Εικονογράφηση: Τζόννυ Νταντλ
    Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Σεπτέμβριος 2017
    Μετάφραση: Ελένη Βαχλιώτη
    Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
    DTP: Κατερίνα Σταματοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 28,6 Χ 24,6
    ISBN: 978-960-16-7421-6
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular