More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Αρθρογραφία8 δημιουργικές δραστηριότητες όταν... "μαμά βαριέμαι"!

    8 δημιουργικές δραστηριότητες όταν… “μαμά βαριέμαι”!

    ΒΑΡΙΕΜΑΙ“… Ένα ρήμα που πολύ συχνά ακούμε να βγαίνει από τα μικρά γλυκά στοματάκια των παιδιών μας…. Η πρώτη μας σκέψη…. “Μα πως είναι δυνατόν να βαριέται… Έχει όλα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει… Έχω κάνει πλούσια όλα τα παιχνιδομάγαζα της περιφέρειας και τα γειτονικά περίπτερα και ψιλικατζίδικα…”

    Το “βαριέμαι” των παιδιών, συχνά μακρόσυρτο γκρινιάρικο, παραπονεμένο, είναι μια παράκληση τους, μια διαμαρτυρία τους για να τους αφιερώσουμε χρόνο. Γιατί όσα χρήματα κι αν ξοδέψουμε αγοράζοντας παιχνίδια, κανένα δεν αντικαθιστά τον δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Άσε που για λίγο μπαίνουμε στον απίθανο ζηλευτό παιδικό κόσμο που μεταμορφώνει με μαγεία κάθε αντικείμενο και κάθε στιγμή.

    Ας δούμε μερικές μαγικές συνταγές ξεγνοιασιάς

    Τένις με μπαλόνια και για ρακέτες… πλαστικά πιατάκια
    Πιατάκια-κρίκοι που πρέπει να βρουν τον στόχο τους σε ένα ρόλο από χαρτί υγείας και όλα αυτά με τα πλαστικά ή χάρτινα πιατάκια που συνήθως έχουν περισσέψει στο σπίτι από κάποιο πάρτι!

    Το δικό μου μαγικό κουτι
    Μία συσκευασία μεγάλης χαρτόκουτας και ας είναι καλά η φαντασία μας. Η πιο απλή εφαρμογή είναι να μπει το παιδί μέσα και να να ζωγραφίζει όπου και όπως θέλει. Προσοχή! Κάνετε σαφές ότι αυτό θα ισχύει για τους «τοίχους» του κουτιού και όχι για οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού. Μπορείτε ακόμα πολύ εύκολα να μετατρέψετε τις κούτες σε αυτοκινητάκια προσθέτοντας πλαστικά πιατάκια για ρόδες και χρωματιστές ταινίες για σχέδια και… καλά ταξίδια!!!

    Ακίνδυνο βόλεϊ στο σπίτι
    Δυο καρέκλες, ένα σχοινί κι ένα μπαλόνι. Ανάλογα με το ύψος και την ηλικία του παιδιού, επιτρέψτε κάποια ελαστικότητα στον κανόνα- το μπαλόνι δεν είναι απαραίτητο να περνάει μόνο πάνω από το σχοινί!

    Αυτοκινητόδρομος
    Τοποθετήστε έγχρωμη αυτοκόλλητη ταινία στο πάτωμα, για να φτιάξετε δρόμους για τα αυτοκινητάκια των παιδιών. Όταν τα παιδιά τελειώσουν το παιχνίδι τους, το σελοτέιπ θα ξεκολλήσει πανεύκολα.

    Κρυμμένος θυσαυρός
    Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο παιχνιδάκια π.χ. λίγα τουβλάκια ή ένα μικρό κουκλάκι και τα κρύβουμε στο σπίτι (όχι πολύ καλά για να μπορούν τα παιδιά να βρούν το θησαυρό). Τα εφοδιάζουμε με φακούς και τσαντάκια και “Το κυνήγι του θυσαυρού ξεκινάει”!

    Παραμύθια με διαφορετική πλοκή
    Ξεκινάμε ένα παραμύθι και με τη συμμετοχή του παιδιού του αλλάζουμε την πλοκή π.χ. όταν η Χιονάτη μένει μόνη της στο δάσος ρωτάμε το παιδί αν θέλει η Χιονάτη να φύγει κλαίγοντας ή να αντιδράσει διαφορετικά. Έτσι μπορούμε να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με νέες ιδέες αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων.

    Bowling
    Κρατώντας τα άδεια μπουκάλια απο τα σαμπουάν η το εμφιαλωμενο νερό και χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε μπάλα. Είναι ένα εύκολο στην προετοιμασία παιχνίδι.

    Διαστημοταξίδια
    Ολοι κάτω από το τραπέζι που το μεταμορφωνουμε με τη φαντασία μας σε “διαστημόπλοιο”. Κάνουμε την πρώτη στάση στον “πλανήτη που χορευουν” και μόλις βγούμε από το διαστημόπλοιο χορευουμε παντού. Ξαναμπαίνουμε στο διαστημόπλοιο και πάμε σε άλλον πλανήτη. Στον “Γαργαληστο”. Βγαίνουμε από το διαστημόπλοιο και ξεκαρδιζόμαστε από τα γαργαλητά. Επόμενη στάση ο πλανήτης που πηδουν σαν ελατήρια. Μετά ο πλανήτης που τραγουδούν, που κλαίνε, που κρυώνουν και ούτω καθ’ εξής. Στο τέλος, ο πλανήτης του… Ύπνου. Και καλή σας ξεκούραση.

    LADY BRITT
    LADY BRITT
    Νηπιαγωγός, Μητέρα
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular