More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΟργανώνοντας το πάρτυ μας

    Οργανώνοντας το πάρτυ μας

    Ο χώρος
    Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν εξωτερικούς χώρους αποφεύγοντας έτσι την οικιακή αναστάτωση. Η προσωπική μας άποψη είναι ότι ελάχιστοι παιδότοποι και χώροι ψυχαγωγίας έχουν προσωπικότητα. Οι περισσότεροι είναι ένας όγκος πλαστικούρας και προχειροδουλειάς όπου η ποιότητα αναζητείται με το τουφέκι.

    Αν θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε το σπίτι σας επιλέξτε κάποιον χώρο που θα δώσει μια διαφορετική νότα στο πάρτι σας: ένα σινεμά με τους καλούς φίλους του παιδιού με ποπ κορν και χυμούς, ένα μπόουλινγκ για παιδιά με αντίστοιχα εδέσματα, μια κυριακάτικη παράσταση σε κάποιο θέατρο.

    Ο χρόνος
    Είναι σημαντικό να επιλέξουμε περίοδο, μέρα και ώρα που θεωρείται σε γενικές γραμμές κατάλληλη για να έρθουν τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα προσκεκλημένα παιδιά. Ως εκ τούτου, οι καθημερινές δυσκολεύουν την προσέλευση των παιδιών με τις υποχρεώσεις γονιών και παιδιών ενώ καλή ιδέα είναι να ελέγξουμε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν γενικότερα, ειδικά αν πρόκειται για ανοιχτούς χώρους (άνοιξη, καλοκαίρι).

    Δίνοντας θέμα: ο χαρακτήρας του πάρτι

    Στα παιδικά πάρτι μια θαυμάσια ιδέα είναι να έχουμε ένα κεντρικό θέμα. Επειδή θα φέρουμε σε δύσκολη θέση και έξοδα τους προσκεκλημένους μας, αν αποφασίσουμε να οργανώσουμε ένα θεματικό πάρτι, προτιμότερο είναι να κάνουμε κάτι εφικτό οικονομικά που θα το αναλάβουμε σε μεγάλο βαθμό εμείς (π.χ. καπέλα μόνο).

    Ιδέες για πάρτυ
    Πισίνα πάρτι:
    Γεμίζουμε μία ή δύο φουσκωτές πισίνες, προμηθευόμαστε νεροπίστολα, νερόμπομπες και φοράμε τα μαγιό μας.
    Πιτζάμα-πάρτι: κλασικό και αγαπημένο αλλά λίγοι το τολμούν. Κι όμως, για ένα απόγευμα χειμώνα είναι μια υπέροχη ιδέα. Πιτζάμες, επιτραπέζια, πίτσα, χυμός, ταινία στην τηλεόραση και ύπνος στρωματσάδα για να ζήσουμε νωρίς νωρίς τις όμορφες στιγμές της ζωής.
    Σινέ-πάρτι: Με ταινία και ποπκορν; Αν έχουμε προτζέκτορα και πανί αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος μιας μεγάλης γιορτινής μέρας.
    Επιστημονικό πάρτι: Με εύκολα πειράματα που μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο. Τα πειράματα με το νερό θα έχουν την τιμητική τους.
    Προϊστορικό πάρτι: Για τους λάτρεις των δεινοσαύρων!
    Pirate-party: οι αγαπημένοι των παιδιών (κυρίως των αγοριών) πειρατές
    Juice-party: το πάρτυ των χυμών! Όλα υγιεινά και φρεσκοστυμμένα! Πάρτε τους στίφτες και τους αποχυμωτές σας και ξεχυθείτε.

    Θα επανέλθουμε με πολλές ιδέες για τον μπουφέ, τη διακόσμηση, τη μουσική και όλες τις παραμέτρους ενός καλού πάρτι!

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular