More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Είπαμε και είπανΟ Αλέξης Κυριτσόπουλος και ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μιλούν για τη Μυρτώ Δεληβοριά

    Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος και ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μιλούν για τη Μυρτώ Δεληβοριά

    kiritsopapatheod2

    Η Μυρτώ έχει το χάρισμα να μιλά με τις εικόνες της και μέσα από αυτές φαίνεται ότι έχει πολλά να πει! Δύο αγαπημένοι δημιουργοί, ο Αλέξης Κυριτσόπουλος και ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους για την ίδια και τη δουλειά της. Τους ευχαριστούμε πολύ!

    “Τη Μυρτώ την ξέρω από μικρό κοριτσάκι που πήγαινε στο Νηπιαγωγείο και τη μάλωνε η δασκάλα γιατί δεν ήξερε να ζωγραφίζει λουλούδια. Μόνο κότες της άρεσαν. Αργότερα τη συνάντησα στον Ιππόδρομο που σχεδίαζε άλογα. Στο ζωολογικό κήπο μελετούσε ιπποπόταμους και καμηλοπαρδάλεις αλλά και λύκους. Η τέχνη της Μυρτώς έχει αξία κι ενδιαφέρον γιατί ξεπερνά την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου και απευθύνεται σε όλους μας, μπαινοβγαίνοντας στο παιδικό βιβλίο. Ταξιδεύει από τα εικονογραφημένα Ελληνικά Μεσαιωνικά χειρόγραφα μέχρι τον David Hochney και πέρα, χωμένη σαν την Αλίκη στη χώρα των pc. Μια φορά τη στεναχώρησα αλλά με έχει συγχωρήσει και είμαστε φίλοι. Παρακολουθώ τη δουλειά της, με τι καινούριο θα μας εκπλήξει να θαυμάσουμε. Όπως προχτές με την αφίσα για τον Φοίβο!”
    Αλέξης Κυριτσόπουλος

    foivos_myrto_diskos

    “Θυμάστε τον αεροπόρο; «Αυτό είναι το κουτί. Το αρνί που θέλεις είναι μέσα.» Και τον Μικρό Πρίγκιπα που ενθουσιάζεται: «Έτσι το ήθελα ακριβώς.» Έτσι ακριβώς ζωγραφίζει η Μυρτώ. Αν φτιάξει με τέσσερις γραμμές ένα κουτί, το κουτί της ήδη κάτι κρύβει! Αν βάλει στο χαρτί μια πινελιά χρυσοκίτρινη να φτιάξει μια αμμουδιά, από την πρώτη αυτή πινελιά, η αμμουδιά της Μυρτώς κουβαλά ήδη και τον θαμμένο θησαυρό της. Με το σεντούκι και τα πετράδια και όλα. Αν σχεδιάσει πρόχειρα ένα φάκελο, ο φάκελος σα να έχει και το γράμμα του, ήδη γραμμένο και γεμάτο με γλυκόλογα! Γιατί έχει αυτή την παράξενη μοναδική ικανότητα η Μυρτώ. Ό,τι φτιάχνει με τα χέρια της, να είναι ήδη σπαρμένο μυστικά και εκπλήξεις. Κι ύστερα, μεθοδικά, όλα αυτά η Μυρτώ τα αναζητά, τα εντοπίζει, τα μελετά, τα ομορφαίνει, τα στολίζει. Κι όταν σιγουρευτεί πως έχει έρθει η ώρα, τότε τα μοιράζεται μαζί μας. Τις εκπλήξεις της, τις αποκαλύπτει πανηγυρικά με ταρατατζούμ, πυροτεχνήματα και χρώμα. Τα μυστικά της, όσα δεν αφήνει επίτηδες κρυφά, μας τα ψιθυρίζει πολύ πολύ σιγανά στο αυτί και στην καρδιά. Και όλη αυτή τη μαγική, μοναδική διαδικασία, η Μυρτώ τη λέει απλώς: ζωγραφική.”
    Αντώνης Παπαθεοδούλου

    Το elniplex εύχεται στη Μυρτώ κάθε επιτυχία και πολλές ακόμα όμορφες εικονογραφήσεις!

    myrto_delivoria_skitsa_epilogue

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular