More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟ Εξερευνητής, της Κάθριν Ράντελ

    Ο Εξερευνητής, της Κάθριν Ράντελ

    Ένα εξαθέσιο αεροσκάφος ταξιδεύει από το Μανάους της Βραζιλίας προς την Αγγλία. Ο Φρεντ από πολύ μικρός ονειρευόταν να γίνει εξερευνητής και να τον διαβάζουν στα βιβλία. Τώρα, παρακολουθεί τον μιας κάποιας ηλικίας πιλότο και αρχίζει να ανησυχεί από μικρά σημάδια της συμπεριφοράς του. Είχε δίκιο. Ο πιλότος δεν μπορεί να αναπνεύσει. Το αεροπλάνο συντρίβεται μέσα στην πυκνή βλάστηση της ζούγκλας του Αμαζονίου. Ο Φρεντ, η Λίλα, η Κον και ο Μαξ σώζονται. Τώρα έχουν μόνο έναν δρόμο: να σταθούν όρθιοι, να εξυπηρετήσουν τις πρώτες βασικές ανάγκες κάθε ανθρώπου και να επιβιώσουν μέσα σε ένα αχανές, άγνωστο και επικίνδυνο μέρος, δίχως ορατές ελπίδες εντοπισμού τους. Όμως, φαίνεται ότι κάποιος άλλος ήταν εκεί πριν απ’ αυτούς… Ποιος είναι ο εξερευνητής;

    Ο κύκλος επιβίωσης που άνοιξε ο Οδυσσέας και το έπος του Γκιλγκαμές στον αρχαίο κόσμο και στον νεότερο πολιτισμό ο Ροβινσώνας Κρούσος, μέσα από την πένα της πολύ ενδιαφέρουσας Βρετανίδας συγγραφέα Κάθριν Ράντελ που αφηγείται μια περιπετειώδη ιστορία φιλίας, εξερεύνησης και ανακάλυψης με πρωταγωνιστές νεαρά παιδιά. Δεν μπορεί να βάλει σε αυτές τις ηλικίες το σαγηνευτικό σκοτάδι Αποκάλυψης δημιουργιών όπως το The Road του Κόρμακ ΜαΚάρθι ούτε την αγριότητα του Hunger Games. Είναι άλλο το κοινό, είναι άλλη η γραφή. Τολμώ να πω ότι η Ράντελ δημιουργεί ένα αντίστοιχο έργο- σημείο αναφοράς για αναγνώστες 10-15 ετών περίπου, τηρώντας όλους τους γενικούς αρχετυπικούς άξονες των προκατόχων της στη survival fiction: ατύχημα, τύχη στην ατυχία, πρώτο σοκ, πρώτες ανάγκες, δυσκολία επικοινωνίας, εμπόδια, μυστήριο, κίνδυνος, δράση, νόστος, επιστροφή.

    Διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Κι όσοι έχετε διαβάζει Ροβινσώνα Κρούσο και τα σχετικά, θα σας φέρει την αύρα του φρέσκια.

    Έλαβε το βραβείο Costa Book Awards το 2017 για το καλύτερο βιβλίο για παιδιά, ενός βραβείου που εστιάζει από το 1971 σε βιβλία δημιουργών από την Βρετανία και την Ιρλανδία.

    Για παιδιά 10-15 ετών περίπου. Μετάφραση Αργυρώς Πιπίνη.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Εξερευνητής
    Τίτλος πρωτοτύπου: The explorer
    Συγγραφέας: Κάθριν Ράντελ
    Εικονογράφηση: Hannah Horn
    Σειρά : Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
    Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάιος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Έλπη Κυργιοπούλου
    Ηλ. σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 408
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2866-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular