More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ θησαυρός του Ταϋγέτου, της Μαρίας Ρουσάκη

    Ο θησαυρός του Ταϋγέτου, της Μαρίας Ρουσάκη

    thisavrostaigetou_cover

    Ο θησαυρός του Ταϋγέτου είναι ένα μυθιστόρημα από τη σειρά «Λογοτεχνικές εξερευνήσεις» και κάθε βιβλίο περιγράφει μια ιστορία που διαδραματίζεται
    σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Έτσι οι μικροί αναγνώστες έρχονται σε επαφή με την ιστορία, την πολιτισμική παράδοση και τις ομορφιές της χώρας μας. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αλαγονία, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου και αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο τόπο για την συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη. Είναι η γενέτειρα των γονιών της και κάθε καλοκαίρι περνά τις οικογενειακές διακοπές μαζί με τα παιδιά της που εξερευνούν κάθε σπιθαμή του χωριού.

    Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινούν και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Μιχάλης και ο Βασίλης τα δίδυμα που θα επισκεφτούν το χωριό του παππού και της γιαγιάς, την όμορφη Αλαγονία. Αν και τα αδέλφια ήταν δίδυμα, δεν έμοιαζαν καθόλου στην εμφάνιση αλλά ούτε καις το χαρακτήρα, ο Βασίλης ψηλός, μελαχρινός και έτοιμος για ζαβολιά, ενώ ο Μιχάλης ξανθός γαλανομάτης πάντα πιο συνεσταλμένος από τον αδελφό του. Λόγω εργασίας των γονιών τους θα αποδράσουν από την Αθήνα για τον αγαπημένο τους τόπο την Αλαγονία με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αφού ο παππούς Μιχάλης αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την υγεία του. Τα παιδιά της πόλης μόλις φτάσουν στο χωριό θ΄ αφήσουν στην άκρη το iPod ,το PSP και τ΄ αγαπημένα τους κόμικς καθώς ξεκινά μια νέα περιπέτεια γι΄ αυτούς και ένα καλοκαίρι γεμάτο εκπλήξεις. Ο καθαρός αέρας του βουνού, ο ήχος από τα τζιτζίκια, οι ανθισμένες ορτανσίες αλλά και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού και τα πανύψηλα πλατάνια είναι εικόνες που δεν χορταίνεις και θυμίζουν χωριό. Τα δυό παιδιά συνήθιζαν να παίζουν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που ετοίμαζε ο παππούς Μιχάλης με γρίφους και αινίγματα που έπρεπε να λύσουν για ν΄ αποκαλύψουν έναν θησαυρό. Είχαν παίξει το παιχνίδι το περσινό καλοκαίρι και περίμεναν με ανυπομονησία τι καινούργιο τους ετοίμαζε ο παππούς. Μάλιστα είχαν δημιουργήσει μια Ομάδα Φυσικής Εξερεύνησης (ΟΦΕ) όπου ήταν επίτιμο μέλος ο Παππούς Μιχάλης που ετοίμαζε τα μικρά χαρτάκια με τις οδηγίες προς τους μικρούς εξερευνητές. Στην ιστορία όμως αυτή τη φορά θα παίξει σημαντικό ρόλο κι ένα κορίτσι του χωριού, η Σύνη, που θέλει να μοιραστεί την παρέα των παιδιών αλλά θ΄ αποδειχθεί και πολύτιμη βοηθός στην πορεία της εξερεύνησης, καθώς γνωρίζει το χωριό και τα μυστικά μονοπάτια. Τι θα κάνουν όμως όταν κατά τύχη ανακαλύψουν έναν χάρτη για ένα κρυμμένο θησαυρό στο Σιδεροβάγενο; Μια νέα περιπέτεια ξεκινά για τους μικρούς μας φίλους στους πρόποδες του Ταϋγέτου και δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν μέχρι ν’ αποκαλυφθεί η αλήθεια.

    Ένα βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σελίδα, με αρκετή δόση μυστηρίου αλλά και πληροφορίες για τις ομορφιές της Αλαγονίας, με γλαφυρή αφήγηση και εικόνες που σε ταξιδεύουν σε απόκρυφα μονοπάτια ως τους πρόποδες του Ταϋγέτου. Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο θησαυρός του Ταϋγέτου
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    ISBN: 978-618-02-0057-7
    Εκδόσεις: Μίνωας, 2013
    Σειρά: Λογοτεχνικές εξερευνήσεις

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular