More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλία γνώσεωνΟ θησαυρός των πειρατών, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή των πειρατών...

    Ο θησαυρός των πειρατών, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή των πειρατών στις θάλασσές μας

    Ήδη από το εξώφυλλό του, πριν το ανοίξεις, έχεις προετοιμαστεί για κάτι ιδιαίτερο. Αφή και όσφρηση συνδράμουν την κυρίαρχη όραση. Το νιώθεις αυτό το βιβλίο και στις 36 σελίδες του κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των πειρατών, των κουρσάρων, των παλιών καραβιών, στις εποχές των μεγάλων εξερευνήσεων και ενός κόσμου αλλιώτικου που εμείς δεν προλάβαμε αλλά πάντα μας γοητεύει, ήδη από μικρά παιδιά.

    Ένα… χειρόγραφο γραμμένο και φιλοτεχνημένο από το χέρι ενός μετανοημένου πειρατή που ναυάγησε μετά από μεγάλη κακοσύνη και ξεβράστηκε αποκαμωμένος στο ακρογιάλι ενός χαμένου νησιού. Ο πειρατής μας έζησε στο σωτήριο έτος 1810, τότε που η Μεσόγειος, αλλά και πολλές άλλες θάλασσες, ήταν ένας κόσμος ελευθερίας, σύγκρουσης, ανεξαρτησίας, κουρσέματος και υποταγής. Είναι η εποχή πριν τις μεγάλες ανακατατάξεις στην βαλκανική χερσόνησο, την μεσόγειο και την οθωμανική αυτοκρατορία που ακόμα δεν βλέπει το τέλος της αλλά αυτό είναι κοντά.
    Καράβια ελευθερίας, καράβια κλοπών, πειρατές ελευθερωτές ή άρπαγες. Μεγάλα ταξίδια, για τη γνώση ή τον πλούτο, για την εμπειρία ή την επιβίωση.

    Ένας απολαυστικός εικονογραφημένος πειρατικός οδηγός των “μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων. Ένας πραγματικός «Θησαυρός» για μικρά και μεγάλα παιδιά, όπου ο αναγνώστης θα συναντήσει απίστευτες πληροφορίες, από τα πειρατικά και τα κουρσάρικα σκαριά ως τα πανιά και τα σκαριά τους. Από τα πυροβόλα και τα πυρομαχικά τους, ως τις παντιέρες και τις ρότες τους. Κι από τους φημισμένους πειρατές και κουρσάρους, τον Λάμπρο Κατσώνη, τον Δημητρό Μουρσελά, τον Μητρομάρα, τον Κατραμάδο, τον Καπετάν Στεκούλη και άλλους, μέχρι τη ζωή τους στο καράβι, τις διελεύσεις, τα λημέρια και τις επιδρομές τους.

    Το απολαμβάνεις αυτό το βιβλίο. Σε παίρνει μαζί του. Και θα αρέσει πολύ στα παιδιά που αγαπούν τον κόσμο των πειρατών και των θαλασσών.

    Υποψήφιο για το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία του Βιβλίου Γνώσεων (ανακοινώνεται 31/3/2018)

    Από τον Άρη Τσικοντούρη και όλη τη δημιουργική ομάδα των εκδόσεων Αρτέον.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο θησαυρός των πειρατών- Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή των πειρατών στις θάλασσές μας
    Σειρά: Θάλασσα
    Συγγραφέας: Άρης Τσικοντούρης
    Εικονογράφηση: Αρτέον και Μαρία Νασοπούλου
    Επιμέλεια κειμένων: Διαμαντής Διαμαντίδης
    Εκδόσεις: Αρτέον Εκδοτική, Νοέμβριος 2017
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 28 Χ 24
    ISBN: 978-618-83488-0-6
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular