More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΜικρός πολίτηςΟ κωδικός ασφαλείας έκτακτης ανάγκης μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους

    Ο κωδικός ασφαλείας έκτακτης ανάγκης μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους

    Πόσα περιστατικά δεν έχουμε ακούσει όπου κάποιος άγνωστος πλησιάσε ένα παιδί λέγοντάς του “Έλα, Γιάννη, ο πατέρας σου είναι στο αυτοκίνητο και σε περιμένει να πάμε να σου ψωνίσει παιχνίδια”. Το παιδί τον εμπιστεύεται αυτομάτως και ο άγνωστος απαγάγει το παιδί με την συγκατάθεσή του μέσα μάλιστα σε πολύ κόσμο δίχως να κινήσει υποψίες.

    Πριν λίγο καιρό (Οκτώβριος 2017) κυκλοφόρησε η ταινία Kidnap (Απαγωγή), όπου η πρωταγωνίστρια Χάλι Μπέρι χάνει τον εξάχρονο γιο της στο λούνα παρκ ακριβώς επειδή κάποιος το παίρνει ξεγελώντάς το με αυτόν τον τρόπο και το πετά στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Η Χάλι Μπέρι δεν είχε δημιουργήσει με τον γιο της τον ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Τι είναι αυτός;

    ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν πάτε εσείς να πάρετε το παιδί σας από το σχολείο, την γιαγιά ή οπουδήποτε αλλού… Αν συμβεί οτιδήποτε και χάσετε το παιδί σας από το βλέμμα ή την προσοχή σας… Αν πλησιάσει ο οποιοσδήποτε το παιδί σας και προσπαθήσει να το ξεγελάσει λέγοντάς του φράσεις σαν την παραπάνω ή ακόμα πιο πειστικές “Έλα, Γιάννη, η μαμά έμπλεξε στην κίνηση και μου είπε να σε πάρω εγώ σήμερα από το σχολείο”, τότε αρκεί να έχετε δημιουργήσει μαζί με το παιδί σας έναν ΚΩΔΙΚΟ που θα τον γνωρίζει μόνο εκείνο και εσείς, μία λέξη, έναν αριθμό, κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα είναι ο κρίκος επικοινωνίας μεταξύ της μητέρας/του πατέρα και του παιδιού σας.

    Σε έναν ξένο/άγνωστο λοιπόν που θα προσπαθήσει να το ξεγελάσει, το παιδί θα του πει πολύ απλά “Πες μου τον κωδικό”. Ο άγνωστος ή θα αποκαλυφθεί ή θα φύγει εφόσον είναι εκτεθειμένος σε κόσμο ή σε περιβάλλον που μπορεί να γίνει αντιληπτός.

    Διεθνείς οργανισμοί και φορείς αναφέρουν την χρησιμότητα της Μυστικής αυτής Λέξης και σε μία ακόμα περίπτωση: όταν το παιδί σας βρίσκεται κάπου και κινδυνεύει ή απειλείται, αν ακούσετε να λέει αυτήν την λέξη, σημαίνει ότι σας λέει να το πάρετε αμέσως από εκεί.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας όποτε νομίζετε ότι χρειάζεται.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular