More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ κύριος Μπεν, η Μου και τα σκουπίδια, της Σοφίας Ζαραμπούκα

    Ο κύριος Μπεν, η Μου και τα σκουπίδια, της Σοφίας Ζαραμπούκα

    Άνθρωπος μυστήριο για τη γειτονιά ο κύριος Μπεν. Λιγομίλητος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, βαρύς και απόκοσμος, ασχολείται συνεχώς με τον κήπο του και προτιμά να μιλά στα πουλιά του παρά να συνχρωτίζεται με τους ανθρώπους. Κι η γυναίκα του, η Μου, δε λες ότι πάει πίσω αλλά είναι κομματάκι πιο καταδεκτική.

    Οι γείτονες αποφασίζουν να διαλευκάνουν αυτό που δεν καταλαβαίνουν. Γιατί, εντάξει, το να μη σου μιλάει και πολύ ο γείτονας το καταπίνεις. Αλλά να είναι τα δέντρα και τα λουλούδια του διπλάσια σε μπόι, αυτό δεν τρώγεται με τίποτα. Ποδαράκι λοιπόν πίσω από το φράχτη και η γερμανίδα γειτόνισσα Γερτρούδη βλέπει φοβερά πράγματα. Να μιλάει με τα πουλιά ο κύριος Μπεν. Να γελάει μαζί τους. Να τα πίνει μαζί τους. Κι ο κήπος του τρελός από άνθιση και χαρά. Και μια άλλη φορά τον είδε να ψάχνει με τη γυναίκα του τις σακούλες με τα σκουπίδια όλης της γειτονιάς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και κυρίως, δεν είναι κατανοητά. Πρέπει να ερευνηθούν. Έτσι λοιπόν η Γερτρούδη αποφάσισε με πρόφαση ένα γλυκό με μήλα που έφτιαξε, να πάει επίσκεψη στο σπίτι των γειτόνων για να λύσει από κοντά το μυστήριο. Και θα το λύσει. Όχι μόνη της. Αλλά με τις απολύτως λογικές, ανθρώπινες και προπάντων οικολογικές εξηγήσεις του κυρίου Μπεν και της Μου που έβρισκαν τόση και τέτοια ευχαρίστηση στη φύση που οι άλλοι άνθρωποι έμοιαζαν μπροστά τους μάλλον αδιάφοροι.

    Ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαφή με το περιβάλλον, συνδιαλλαγή με τις υπάρξεις του, δυο άλλοι άνθρωποι που συνεπαίρνουν με την οικολογική στάση ζωής τους. Ένα από τα πιο ξεχωριστά οικολογικά παραμύθια και από τα ελάχιστα που βάζουν σε μια “παραμυθική” λογική τα ζητήματα της ανακύκλωσης και κυρίως της πολύ δύσκολης και εκτός μοδός κομποστοποίησης.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Μπεν, η Μου και τα σκουπίδια
    Συγγραφέας: Σοφία Ζαραμπούκα
    Εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα
    Εκδόσεις: Πατάκη, 1991 (Ο κύριος Μπεν, η Μου και τα σκουπίδια), Επανέκδοση το 2014 με τίτλο “Ο Μπεν, η Μπου και τα σκουπίδια”
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 20
    ISBN: 9789601653099

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular