More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΟ λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος, της Οριάν Λαλμόν (εικ.:...

    Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    lykoszaxariasover

    Ο λύκος Ζαχαρίας αυτοθαυμάζεται στον καθρέφτη. Βλέπετε θέλει πάση θυσία να κερδίσει το βραβείο του Πιο Κακού Λύκου όπου θα επικρατήσει ο πιο δυνατός, έξυπνος, γρήγορος και πιο…κακός ασφαλώς! Οι υποψήφιοι περνούν από διαδοχικές δοκιμασίες που θέτει ο καθηγητής Κουκοβάγιας. Η πρώτη κρίνει τον δυνατότερο, η δεύτερη τον γρηγορότερο, η τρίτη τον εξυπνότερο, η τέταρτη τον πιο κακό! Ο Ζαχαρίας κατορθώνει με διάφορες τσαχπινιές και ζαβολιές να κερδίσει όλες τις δοκιμασίες. Το βραβείο του ανήκει δικαιωματικά. Αλλά εκτός από αυτό θα είναι ολόδικό του κι ένα μάθημα που θα του δώσει η τύχη, ο καθηγητής Κουκοβάγιας και όλοι εκείνοι που αδίκησε γιατί…ήθελε πάντα να ‘ναι πρώτος.

    Ο λύκος Ζαχαρίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά με πρωταγωνιστή τον συμπαθή λύκο. Το “θέλει να είναι πάντα πρώτος” είναι ένα από τα έξι βιβλία της σειράς στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η Οριάν Λαλμόν γράφει και η Ελεονόρ Τουιλιέ εικονογραφεί έναν από τους πιο συμπαθείς ήρωες των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό βιβλίο. Αν και οι σειρές συνήθως έχουν περισσότερα εμπορικά παρά ποιοτικά χαρακτηριστικά, εντούτοις ο Ζαχαρίας μπορώ να πω, θίγει κάθε φορά με μια καλοφτιαγμένη ιστορία ένα σημαντικό ζήτημα συμπεριφοράς ή μια συναισθηματική κατάσταση.

    Σε αντίθεση με το προηγούμενο βιβλίο που είχαμε παρουσιάσει (Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου) όπου ο Ζαχαρίας δεν είναι ένας ήρωας με “κουσούρια”, σε αυτή την ιστορία ο Ζαχαρίας προβληματίζει με τη συμπεριφορά του και δίνει ελπίδα με την…αυτοκριτική του.

    Για όσους λοιπόν θέλουν να είναι πάντα πρώτοι δίχως να νοιάζονται για τον τρόπο. Για όσους ψάχνουν πάντα τη νίκη και οδύρονται στην ήττα, Για όσους δεν έμαθαν ακόμα πως η ήττα είναι ο προάγγελος της νίκης, ιδού…ο λύκος Ζαχαρίας που θέλει να είναι πάντα πρώτος, είναι κι ο πρώτος σε ένα αληθινό μάθημα συμπεριφοράς και φιλίας.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Συγγραφέας: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Σειρά : Ο λύκος Ζαχαρίας
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2015
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21,5 Χ 21,5
    ISBN: 978-960-484-410-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular