More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου, της Οριάν...

    Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    zaxariascover

    Είναι χειμώνας στο δάσος και ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται. Κι όταν βαριέσαι και νιώθεις αυτό το ακατανίκητο συναίσθημα πρέπει να είσαι αποφασιστικά γρήγορα και πρωτότυπος. Και ο λύκος Ζαχαρίας είναι! Θα ταξιδέψει! Θα γυρίσει όλον τον κόσμο. Τι γιατί; Αφού πάντα το ήθελε, πάντα το ονειρευόταν αλλά τότε δε βαριόταν. Τώρα που βαρέθηκε, το μυαλό ξεκλείδωσε και θα το κάνει.

    Δε χάνει χρόνο. Φτιάχνει βαλίτσα και κινάει για άλλες χώρες και άλλα μέρη που κανείς δεν τον ήξερε μα αυτός είναι ξεφτέρι. Θα πάει στο Λονδίνο για τσάι με τη βασίλισσα. Θα πάει σε δύο πόλεις της Ιταλίας, την πρωτεύουσα και την κολυμπούσα στο νερό. Θα κάνει σαφάρι στην Κένυα και θα γνωρίσει το βυθό της Μαδαγασκάρης. Θα φτάσει στο Νεπάλ και το Έβερεστ και θα γνωρίσει την παράξενη -όμορφη δεν τη λες- δεσποινίδα Τιτί. Θα περάσει από την Κίνα και το Σινικό της τείχος, από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από το καρναβάλι του Ρίο στη Βραζιλία (όχι! δε θα πάει στις φαβέλες), στη Νέα Υόρκη και το άγαλμα της ελευθερίας και στο Κεμπέκ του Καναδά.

    Χορτασμένος θα γυρίσει στο δάσος του. Αλλά θα τον περιμένει μία ακόμα έκπληξη, βγαλμένη από το ταξίδι του!

    Ο λύκος Ζαχαρίας είναι μια όμορφη σειρά με πρωταγωνιστή τον συμπαθή λύκο. Το “θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου” είναι ένα από τα έξι βιβλία της σειράς στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η Οριάν Λαλμόν γράφει και η Ελεονόρ Τουιλιέ εικονογραφεί έναν από τους πιο συμπαθείς ήρωες των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό βιβλίο. Δεν είναι ήρωας με “κουσούρια” ή σε κάποιο μοτίβο στο συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς. Είναι η ιστορία που τον περνά από ένα φάσμα περιπετειών και εικόνων που τον αποτυπώνει στη μνήμη μας.

    Αλήθεια…Εσείς τι κάνετε όταν βαριέστε; Γιατί ο λύκος Ζαχαρίας είχε τα λεφτά και δίχως να το πολυσκεφτεί άρχισε τα ταξίδια. Εξαιρετικό ερέθισμα να πιάσουμε αυτήν την συζήτηση περί ανίας που σχεδόν όλοι έχουμε ψελλίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Και ειδικότερα τα παιδιά, δε χρειάζεται να στο πουν. Το βλέπεις.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Συγγραφέας: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Σειρά : Ο λύκος Ζαχαρίας
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2015
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21,5 Χ 21,5
    ISBN: 978-960-484-995-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular