More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λύκος Ζαχαρίας θέλει ν' αλλάξει χρώμα, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ...

    Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    lykoszaxariasxroma_cover

    Ο λύκος Ζαχαρίας κοιτάζεται στον καθρέφτη. Δεν του αρέσει που είναι μαύρος. Τον λυπεί αυτό το χρώμα. Έτσι, τη Δευτέρα, παίρνει έναν κουβά πράσινη μπογιά και βουτάει μέσα την πατούσα του για να γεμίσει κατόπιν όλο του το σώμα πρασινάδες. Ωχ! Ο καθρέφτης του έχει άσχημα μαντάτα. Είναι σαν χοντρός βάτραχος!

    Την Τρίτη φοράει ένα κόκκινο πουλόβερ που τον καλύπτει σχεδόν ολόκληρο. Συμφορά! Ο καθρέφτης είναι αμείλικτος μαζί του. Σαν τον Αϊ-Βασίλη είναι!

    Την Τετάρτη τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς. Ο Ζαχαρίας παίρνει μια ντουζίνα ροζ τριαντάφυλλα και με τα πέταλά τους καλύπτει όλο του το σώμα. Ο Χριστός και η Παναγία. Μόνο που δε μίλησε ο καθρέφτης για να του πει πως είναι σαν… πριγκίπισσα.

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο λύκος Ζαχαρίας θα βρει χρώματα και μπογιές σε απίθανα μέρη και θα μεταμφιεστεί κάθε φορά όλο και πιο παράξενα. Αλλά ο καθρέφτης κι ακόμα χειρότερα και κάποιοι ακόμα θα είναι όλο χαχανητά μαζί του. Τελικά, θα αντιληφθεί ότι το χρώμα του δεν είναι και τόσο εξωφρενικό.

    Ακόμα θυμάμαι τα ασταμάτητα γέλια των παιδιών όταν τους διάβασα αυτό το παραμύθι του λύκου Ζαχαρία. Το διάβασέ το μας πάλι είναι λίγο μπροστά σε αυτό που γινόταν. Όχι, αναγνώστη μου. Δεν είμαι εγώ ο πάνδεινος αφηγητής που απογείωσε το παραμύθι. Είναι ξεκαρδιστικές αυτές οι μεταμφιέσεις του λύκου Ζαχαρία. Κι εκεί που γελάς, γελάς, γελάς, τσουπ… σου πετάει και το ωραίο μηνυματάκι του που- βασικά- πρέπει να το ξετρυπώσεις εσύ γιατί το ‘χουμε πει… στα καλά παραμύθια τα μηνύματα δεν λέγονται. Υπονοούνται. Ή και κρύβονται ακόμα.

    Το πιο αστείο παραμύθι της σειράς κι ο,τι πρέπει για τα χρώματά. Προσωπικά, το προτείνω και απλά ως ένα παραμύθι για να περάσετε απίστευτα καλά. Κι άμα το δραματοποιήσετε κιόλας… αφήστε. Χαμός στο ίσιωμα. Το προτείνω με θέρμη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le loup qui voulait changer de couleur, 2009
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Συγγραφέας: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Σειρά : Ο λύκος Ζαχαρίας
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2013
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21,5 Χ 21,5
    ISBN: 978-960-484-409-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular