More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ Μαστροχαλαστής, της Νίνας Ζαφειρίου (εικ.: Ράνια Ηλιάδου)

    Ο Μαστροχαλαστής, της Νίνας Ζαφειρίου (εικ.: Ράνια Ηλιάδου)

    Ο Ρομπ πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος μάστορας του κόσμου. Για την ακρίβεια είναι αλλά μάλλον… μαστροχαλαστή τον λες. Επισκέπτεται οκτώ εμβληματικά μνημεία ανά τον κόσμο για να τα επιδιορθώσει κατάπως ισχυρίζεται. Έτσι πηγαίνει στον Μπιγκ Μπεν, στο Λούβρο, στον πύργο της Πίζας, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, το Σινικό Τείχος στην Κίνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας στις Η.Π.Α., την Όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία και την Σφίγγα στην Αίγυπτο για να επιδιορθώσει κάτι ζητηματάκια που αντιμετωπίζουν αυτά τα μνημεία σε χρώμα, στατικότητα, αισθητική και άλλες πτυχές της ύπαρξής τους. Ώσπου, οι αρχηγοί του κόσμου αποφασίζουν να γλιτώσουν από αυτόν…

    Ιδιαιτέρως πρωτότυπη σύλληψη περιήγησης σε σπουδαία μνημεία πολιτισμού του κόσμου από την Νίνα Ζαφειρίου, σπουδαία δουλειά στην εικονογράφηση στο ντεμπούτο της Ράνιας Ηλιάδου που στήνει ένα ευφάνταστο εικαστικό σύμπαν, διαχειριζόμενη άψογα το βραχύ κείμενο και την συνεχή αλλαγή τόπου και πολιτισμού.

    Το όνομα Ρομπ ο μάστορας είναι προφανές λογοπαίγνιο με τον διάσημο μάστορα Μπομπ και το θεώρησα χαριτωμένη “διακειμενική” παραπομπή, ενώ η λογική του βιβλίου ως νύξη και πρωτογενής σύσταση των ανωτέρω μνημείων με λίγες εγκυκλοπαιδικές συστάσεις είναι ελκυστική. Θα μιλούσαμε για ένα από τα κορυφαία και πλέον ξεχωριστά ελληνικά βιβλία γνώσης και μάλιστα σε μορφή picture book και όχι εκτενούς φόρμας, αν στην επιμέλειά του, παράλληλα με την αγγλική γλώσσα στο Λονδίνο (Big Ben, London Eye, Victoria St, Westminster Bridge κτλ), την γαλλική στο Παρίσι (Musee du Luvre) και την ιταλική στην Πίζα (Torre di Pisa), δεν βλέπαμε Great Wall στην Κίνα αλλά 萬里長城 και στην Αίγυπτο κάτι σε الجيزة‎ αντί για Pyramids of Giza. Μια λεπτομέρεια ίσων αποστάσεων που θα ανέβαζε ένα σκαλί πιο πάνω την ποιότητά του.

    Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Μαστροχαλαστής
    Συγγραφέας: Νίνα Ζαφειρίου
    Εικονογράφηση: Ράνια Ηλιάδου
    Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα, 2019
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Studio Green
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 22 Χ 30
    ISBN:
    978-960-593-320-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular